Bodrum Gündem

Emniyet Eğitim-Öğretim Dönemi İçin Gerekli Tedbirleri Aldı…

Emniyet Eğitim-Öğretim Dönemi İçin Gerekli Tedbirleri Aldı…

2019/2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle, yaşanacak olan trafik yoğunluğu nedeniyle Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli önlemler alındı

Bodrum Gündem Haber

2019/2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle, yaşanacak olan trafik yoğunluğu da dikkate alınarak, okul çağındaki çocuklarımızın, huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu arttırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karşılaşabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alındığı açıklandı.

Sorumluluk alanlarımızda yer alan tüm okullar önünde, ekip ve personel görevlendirmeleri yapılmıştır.

Bunun yanı sıra eğitim öğretim dönemi ile birlikte artan araç ve servis yoğunluğu dikkate alınarak, trafik yoğunluğunun bulunduğu kavşaklarda büro personellerinin görevlendirilmesi yapılmıştır.

Okulların açılması ile birlikte başlayan eğitim faaliyetlerimiz kapsamında ise;

-İlimiz merkezinde görev yapan 375, ilimiz genelinde ise toplam 3.159 öğretmenimize, mesleki çalışma programı çerçevesinde trafik eğitimi konulu, bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

-Okullarına bisiklet veya motosiklet ile gelip giden öğrencilerimize yönelik olarak, bisiklet ve motosiklet kullanımı konulu eğitim faaliyetlerine başlanılmıştır.

-Taşımalı eğitimlerde kullanılan taşıtlar dahil, tüm okul servis araçları, şoförleri ve rehber personeline yönelik trafik güvenliği farkındalığının arttırılması amacıyla, trafik eğiticileri tarafından, eğitim faaliyetlerine başlanılmıştır.

-Milli Eğitim Müdürlükleriyle iş birliği içerisinde, gönüllü öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşturulacak olan, okul geçidi görevlisi eğitimlerine başlanılmıştır.

-Çocuklar için trafik eğitimi (Trafik Dedektifleri) projesi kapsamında, 2019/2020 eğitim öğretim yılı boyunca trafik güvenliği konusunda, öğrencilere uygulamalı ve teorik dersler verilmesi konusunda, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerekli çalışmalara başlanılmıştır.

09/13 Eylül 2019 tarihleri arasında planlanan, okul servis araçlarına yönelik denetimler kapsamında;

09 Eylül 2019 Pazartesi günü, İlimiz genelinde 473 Okul servis aracı ve sürücüsü denetlenmiş, bunlardan eksikliği tespit edilen 31 araç sürücüsüne, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinden cezai işlemler uygulanarak, 6 okul servis aracı trafikten men edilmiştir.

10 Eylül 2019 Salı günü yapılan denetimlerde ise 340 Okul servis aracı ve sürücüsü denetlenmiş olup, 3 Okul servis araç sürücüsüne cezai işlemler uygulanmıştır.

Eğitim ve öğretim sezonu boyunca, çocuklarımızın huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürmesi için tüm tedbirler alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.