Bodrum Gündem

Aşureler Birlik ve Beraberlik Adına Dağıtıldı…

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen Aşure etkinliğinde her dilden ve her dinden vatandaş bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yüzyıllardan bu yana devam eden, yas-ı matem ayının ardından dağıtılan ve Bodrum’da da Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği öncülüğünde dağıtımı gerçekleştirilen aşurede her dilden ve dinden vatandaş bir araya gelerek aşureleri paylaştılar.

Dernek Merkezinde yapılan etkinliğe CHP Muğla milletvekili Suat Özcan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’li meclis üyesi ve Sosyal İşler Koordinatörü Emel Çakaloğlu, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, CHP Kadın kolları Başkanı Semahat Ermiş Berber,  HDP Bodrum İlçe Başkanı Fulya Erdoğan’ın yanı sıra yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Av. Cem Yalçın, etkinlikle ilgili olarak “Biliyorsunuz 12 günlük yas-ı “Matem” orucumuz sona erdi ve inancımız gereği matem orucunun ardından aşure paylaşımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana Muharrem ayından sonra her aşure döneminde düzenlediğimiz ve tüm canlarla, halkımızla kaynaştığımız bir aşure etkinliğinde daha birlikteyiz. Aşure demek birlik demek, beraberlik demek, kardeşlik demek, sevgi demek, bereket demek. Aşuremizi bu güzel dileklerle halkımızla, dostlarla, güzel insanlarla paylaşıyoruz ve onlarla paylaşmaktan da mutluyuz. Bugün yaklaşık 3 bin kişilik aşure yapıldı. Bu paylaşımın gerçekleşmesinde gönül koyan, sevgi koyan, katkı koyan tüm canlara teşekkür ediyoruz. Belediyemize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz katıldığı etkinlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi “Biz zaten Alevi Bektaşi Kültür Derneğine zaman zaman gidip geliyoruz, arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz.  Bodrum’un güzel tarafı; Alevisi, sünnisi, dindarı, ateisti veya her inançtaki insanın özgürce yaşadığı bir yer olması, ülkemizde olduğu gibi. Zaten anayasamızla bu durum güvence altına alınmıştır.  Aşure günü münasebetiyle bugün dedemizle, arkadaşlarımızla birlikte olduk, sohbet ediyoruz. İnşallah güzel günlerde de birlikte olmaya devam edeceğiz. “

Alevi Dedesi Mustafa Eyidoğan’ın  aşure duasının ardından imece usulü ile hazırlanan  kazanlar dolusu aşurenin dağıtımı yapıldı.

Etkinlikte ayrıca İlhan-Fatoş Özçelik, Mustafa Kaynar, Mektebi İrfan korosu, Erol Kösedağ, Ali Keser, Tufan Erkan Yakar, Mehmet Can Kösedağ’ın seslendirdiği gülbengler, türküler ve deyişler konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.