Bodrum Gündem

Devrim Erbil’in ’60 Yıl 60 Eser’ Sergisi

Resim sanatının usta isimlerinden Devrim Erbil, şiirsel soyutlama ve ikili bakış konularında hazırladığı eserlerin yer aldığı ’60 Yıl 60 Eser’ sergisinin açılışında sanatseverlerle bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan serginin açılış kokteyline Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Devrim Erbil, ailesi, sanatçı dostları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Farklı teknikler ve malzemeler kullanılarak yapılmış “Şiirsel Soyutlama/İkili Bakış” başlıkları altında sergilenen eserler, sergiyi gezenler tarafından ilgiyle ve beğenilerek incelendi.

Açılış kokteyli sonrası ilk olarak sanat tarihçisi Prof. Dr. Kıymet Giray Devrim Erbil’i anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Giray’ın Ardından konuşma yapan Devrim Erbil ise doğum günüyle birleşen 60’ıncı yıl sergisinde sanatseverlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi;

“Bu sergi 60 yılın bir özeti ve ilk defa Bodrum’da bu sergiyi açıyorum. Bodrum çünkü benim hayatımda ve bundan sonrada önemli bir yer tutacak kent. Hatta bir Bodrum resmi vardı sayın başkanın arkadaşları o resmi istemişti fakat valla elimde durmuyor resimler birisi onu kaptı kaçtı yani. Bugün size onu gösteremiyorum fakat size şu sözü veriyorum belki 3 yıl sonra, belki 2 yıl sonra sadece Bodrum resimleriyle de burada bir sergi açmak nasip olur. Çünkü bu kadar aydın, seçkin bir topluluk, çok değerli başkan, buradaki sanatçılar, dostlar Bodrum’u çok daha farklı bir kent yapacaklar. Şu anda bir Dünya kenti. Dünyanın en önemli sevgiyle anılan kentlerinden biri ama burası bir sanat kenti de olacak.”

Devrim Erbil’in ardından söz alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi olarak Deverim Erbil’in sergisine evsahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi; “Bodrum, biraz önce Devrim Hocamın söylediği gibi kültür ve sanatla yükselecek bundan sonra. Bizim artık yeni imar alanlarına, daha da kalabalıklaşmaya, çok daha popüler olmaya ihtiyacımız yok. Artık bizim binlerce yıldır olduğu gibi kültür ve sanatla bu toprakları tekrar yoğurmaya ihtiyacımız var. Bunun için de çok şanslıyız. Çünkü yıllarca İstanbul’u konu eden, İstanbul’u betimleyen sevgili Devrim Hocamız artık Bodrum’u seviyor. Ama şunu bilsin ki biz de onu çok seviyoruz. Devrim Hocam çünkü resim sanatında çok önemli bir şahsiyet, bütün resimleri dünyanın en ünlü koleksiyonlarında var, her türlü galerilerde sergilenmekte, yer almakta. Bu da yine bir Bodrumlu sanatçı olarak gördüğümüz Devrim beyi, Devrim beyle gurur duymamızı yeniden bir daha tetikliyor. Ben Şevket Sabancı’ya da çok teşekkür ediyorum. Çünkü bize böyle bir mekan açtı. Ve o mekanda biz çok önemli ressamlarımızın, heykeltraşlarımızın eserlerini de sergileyebiliyoruz. Ve ayrıca bütün çalışma arkadaşlarıma, Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü nezdinde yine Ali arkadaşıma yürekten verdiği emek için teşekkür ediyorum. Çünkü iki gün önce, dün bütün resimleri taşıyıp, nakledip, kendileri astılar. Bütün arkadaşlarım. Ve yine bir danışma kurulumuz var, sanat danışma kurulumuz. Devrim Hocamın da başında olduğu. O kurula da saygılarımı sunuyorum. O kurulu da geliştirip artık Bodrum’un, Kıymet Hocamın da liderliğinde Bodrum’un kültür ve sanatının geleceği hakkında kararlar almasını istiyoruz. Biz de o kararlara sonuna kadar boyun eğeceğiz, seve seve onlara uyacağız diyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Devrim Erbil’in doğum günü dolayısıyla kendisi için hazırlanan pasta kesildi ve ardından sergi açılışı gerçekleşti.

Sergi, 16 Ekim’e kadar 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.