Bodrum Gündem

Aktur Sakinleri Özelleştirme İstemiyor…

Aktur Sakinleri Özelleştirme İstemiyor…

Aktur Site Sakinleri  gönderilen yazılı basın açıklaması ile 29 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin satışa çıkarılmasına tepki gösterdiler. 

Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye genelinde satışa çıkarılan 29 Hazine arazisinden 12’sinin Bodrum’da olması, Bodrum kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Bodrum’da satışa çıkarılan Hazine taşınmazlarından 6’sı Bitez Mahallesi’nde bulunuyor. Bu parsellerden bir tanesi de Aktur Sitesi içerisinde yer alıyor. Aktur Site Sakinleri adına basın kuruluşlarına gönderilen bir açıklama ile 29 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin satışa çıkarılmasına tepki gösterildi.

Açıklamanın başında hükümetin bütçe açığına çare bulamayınca; santralları ve değerli Hazine arazilerini satışa çıkardığı ifade edilerek, satışa çıkarılan yerler arasında Bodrum’un en güzel yerlerinden Bitez’deki bazı arazilerin de olduğu hatırlatıldı. Aktur sitesi sakinleri olarak, bu hazine arazisinin Özelleştirme İdaresi eliyle satışa çıkarılmasını gerek kamu yararı, gerekse doğaya ve çevreye duyarlılıkları gereği istemedikleri ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer alıyor;

“Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığının 1486 No.lu kararıyla ülkemizin farklı yerlerindeki kimi santral ve hazine arazileri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı eliyle satışa çıkarılmıştır. Muğla’da satışa çıkarılan 12 taşınmazın 6 tanesi de Bitez’de bulunmaktadır.

Bir dünya markası olan Bodrum’un en önemli cazibe merkezlerinden olan Bitez’in şimdiye kadar korunan doğal yapısını, yeşil alanlarını yok etmeye yönelik bu uygulamayla yeniden bir yapılaşmaya gidilecek. Bu arada çevre duyarlılığı ve mimari yapısıyla Ağa Han ödülüne layık görülen Aktur sitesi de bu çevre katliamından nasibini almış olacak.

Akturun içinde 40 yılda yeşillendirilen, içinde 800 yöresel ağacın olduğu 29 dönüm yeşil alan ortadan kaldırılacak, Bodrum’un en eski sitesinin içine devlet eli ile bir site daha yapılma girişimi, yapılaşmaya açılması, Aktur’un hemen sınırında 300 dönüm arsanın imara açılma aşamasında olunması kabul edilebilecek bir durum değildir. Görünen o ki; bizim devletin korumasına bıraktığımız bu alanlar, yine devlet tarafından kimi rantiyecilere verilmek istenmektedir.

Bodrum’da yaşamakla kalmayıp, Bodrum’un sosyal, kültürel, ekonomik yapısına önemli katkılar sağlayan bizler; bu haksız uygulamaya karşı sessiz kalmayacağız. Son zamanlarda artan nüfusu, bu nüfusa yetmeyen alt yapı yatırımları, trafik sorunları, gürültü ve görüntü kirliliğiyle boğuşan Bodrum, böyle bir yükü kaldıracak durumda değildir. Bodrum’un çevreye duyarlı tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını ve yerel yönetimi bu konuda tavır almaya çağırıyoruz. Bizler; Bodrum’un eşsiz koylarının, yeşil alanlarının, tarihi ve kültürel değerlerinin ticari kaygılarla yok olup gitmesine karşıyız.

Cumhurbaşkanlığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bu yanlış uygulamadan dönecekleri konusundaki umudumuzu korumak istiyoruz.

Ancak geçmiş örnekleri ve çarpık yapılaşma uygulamalarını bildiğimiz için daha baştan uyarımızı yapmak ve bu konuda sorumluluk sahibi tüm kişi, kurum ve kuruluşları, ortak bir mücadele platformunda birlikte davranmaya davet ediyoruz. Bodrum Belediyesi ve Başkan Sayın Ahmet Aras’ın bu konulardaki duyarlı ve samimi yaklaşımlarıyla bize destek vereceklerine inanıyoruz.

Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Bodrum Yarımadasını korumak, bu bölgede yaşayan, yaşadığı kente karşı sorumluluk duyan her yurttaşın görevi olmalıdır, diye düşünüyoruz. İşte bu sorumluluk duygusuyla bizler; Aktur Sitesi sakinleri olarak Bodrum’da yapılmak istenen bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; “başka Bodrum yok” ve bizler Bodrum’a sahip çıkacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.