Bodrum Gündem

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Soruyor ve Uyarıyor; Şimdiye Kadar Ne Yaptınız?

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Soruyor ve Uyarıyor; Şimdiye Kadar Ne Yaptınız?

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada Muğla Büyükşehir ve Bodrum belediye Başkanlıklarına sel baskınları ile ilgili bir çalışma yapıp yapmadıklarını sordu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber tarafından gönderilen yazılı açıklamada dikkat çeken ve oldukça sert olan şu ifadeler yer alıyor; “Uzun yıllardır kangren olmuş, özellikle Bodrum Merkez, Turgutreis ve Bitez mahallelerinde evleri, işyerlerini su basmakta ve maddi kayıplar yaşanmaktadır. Bu bağlamda buradan soruyoruz; Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve hatta Devlet Su İşleri de, anılan sel bölgeleriyle ilgili hangi çalışmaları yapmışlardır?”

Kanber açıklamanın devamında oldukça sert bir soru daha soruyor; Büyükşehir belediyesinin 15 Ekim itibari ile Bodrum limanında Nisan ayına kadar sürecek bir dizi çalışmalara başlatılacağını da anımsatan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber; “Bu çalışmalar belki bir yıl ötelenip, sel olma riski olan bölgelerde çalışma yapılabilir miydi?  Bunu sorgulamak gerekmektedir. İYİ Parti olarak Bodrum’un alt yapı sorunlarının bir önceliği olması gerektiğini düşünmekteyiz…” dedi.

“Mumcular mahallesinde yaşanan can kayıpları çok canımızı yaktı…”

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Kanber yazılı basın açıklamasının başında; “Değerli Bodrumlular; İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak, Bodrum ile ilgili problemler hakkında halkımızı her konu da bilgilendirmek, Tüm Kamu Kurum ve Stk’ları da uyarmakla yükümlüyüz. Bilindiği üzere, 29 Kasım 2018 tarihinde, Bodrum Kumbahçe ve Gümbet Mahallelerini büyük oranda etkileyen yoğun yağış ve bunun sonucunda oluşan sel ile ağır maddi hasarlar meydana geldi. Ayrıca 25 Şubat 2019 tarihinde Mumcular mahallesinde yaşanan can kayıpları çok canımızı yaktı…” ifadeleri yer alıyor.

“2020’li yıllara girerken hala bunları konuşuyor olmamız çok acıdır…”

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Kanber’in yazılı açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Yine bu sene bir hafta önce kısa süren bir yağmurda  Gümbet Mahallesi etkilendi. Rögarlar taştı, temizlenmeyen kanallar tüm yaz biriken atıklarını denize taşıdı. Artık Bodrum’da yaşayan her yurttaşımız yağmur yağacağı zaman acaba sel olur mu düşüncesiyle endişe yaşamaktadır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; Uzun yıllardır kangren olmuş, özellikle Bodrum Merkez , Turgutreis ve Bitez mahallelerinde evleri , işyerlerini su basmakta ve maddi kayıplar yaşanmaktadır. Özellikle Bitez mahallesinde vatandaşlarımız her yağmurda, yolu kullanamaz hale gelirken, karşıdan karşıya dahi geçme şanslarının olmadığı bir durumla karşı karşıya kalır. Bodrum’un hizmet alımında 5 yıldan beri ihmal edilmesi ve 2020’li yıllara girerken hala bunları konuşuyor olmamız çok acıdır…”

Çok Dikkat çeken Sert Soru…

Büyükşehir belediyesinin 15 Ekim itibari ile Bodrum limanında Nisan ayına kadar sürecek bir dizi çalışmalara başlatılacağını da anımsatan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber; “Bu çalışmalar belki bir yıl ötelenip, sel olma riski olan bölgelerde çalışma yapılabilir miydi?  Bunu sorgulamak gerekmektedir. İYİ Parti olarak Bodrum’un alt yapı sorunlarının bir önceliği olması gerektiğini düşünmekteyiz…” dedi.

Net Bir Şekilde Uyarıyorlar…

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Kanber’in yazılı açıklaması şu ifadeler ile sona eriyor; “Bu bağlamda buradan soruyoruz; Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve hatta Devlet Su İşleri de, anılan sel bölgeleriyle ilgili  hangi çalışmaları yapmışlardır? Bitez mahallesinde kangren haline gelmiş 600 metrelik bir mesafede,  sel ve yağmur sularının yüksek bir debiyle akmasıyla bu bölge de yaşayan insanlarımız her yağmur yağışı sonrasında büyük sıkıntılar çekmektedirler. Burayla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Buradan net bir şekilde uyarıyoruz. Bodrum halkının bu alt yapı yetersizliklerinden dolayı daha fazla tahammülü kalmamıştır. Buradan Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerine sesleniyoruz. Bodrum’un önceliklerini sıraya koyduğumuzda, can ve mal kaybına sebep olan ve ülke ve dünya medyasında da kötü anılan, halkımızın mağdur olduğu bu konuya dikkat çekmeyi İYİ PARTİ Bodrum İlçe başkanlığı olarak borç biliriz. Bir an önce gereğinin yapılmasını ve öncelik sırasının tekrar değerlendirilmesi gerektiğini tüm Bodrum halkı ve Yerel yöneticilerimize arz ederiz…”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.