Bodrum Gündem

Hayırseverler Bodrum’da Öğrencileri Desteklemeye Devam Ediyor…

Bodrum Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokuluna Hayırsever Emekli Öğretmen Ahmet Efe ve eşi Fatma Gülnar Efe tarafından yaptırılan Mehmet Efe Kapalı Spor Salonunun açılışına başta Muğla Valisi Esengül Civelek olmak üzere protokolden de yoğun katılım oldu.

Bodrum Gündem Haber

Açılış töreni öncesi sınıfları ziyaret eden Vali Civelek, öğrencilerle bir araya geldi.

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu bahçesinde düzenlenen spor salonunun açılış törenine; Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan, Hayırsever Emekli Öğretmen Ahmet Efe ve eşi Fatma Gülnar Efe, öğrenciler, öğretmenler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Civelek, heyecan ve mutluluğu bir arada içeren, anlamlı, önemli bir törende Mehmet Efe Kapalı Spor Salonu açılışında bir araya geldiklerini ifade ederek, “Mehmet Efe’yi adıyla yaşatmak üzere gelecek nesillerimize, geleceğimize, umudumuza, güvenimize bağışta bulunan değerli Efe Ailesine şahsım, çocuklarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve İlim adına şükranlarımızı sunuyorum.” Dedi.

Bedensel aktivitelerin ve spor yapmanın sağlığa olduğu kadar çocukların kişilik gelişimine ve zihinsel sağlığına olumlu etkiler sağladığını belirten Vali Civelek, “Spor yapan çocuklarımızın, gençlerimizin akademik yaşamında başarı vardır. Spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz özgüven sahibidir ve sorumluluk duygusu taşırlar. Aynı zamanda da yardımlaşmayı ve paylaşmayı çok iyi bir şekilde gerçekleştirirler. İnanıyorum ki Mehmet Efe Kapalı Spor Salonu’nda sportif etkinliklerde bulunacak, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılara imza atacak, kendisine, ailesine, milletine yararlı nice gelecek nesiller yetişecektir. Mehmet Efe Kapalı Spor Salonunun yapımında çok değerli hayırsever ailemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mehmet Efe Kapalı Spor Salonumuz hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitime yapmış oldukları katkı ve desteklerden dolayı Hayırsever Efe Ailesine Vali Civelek tarafından plaket takdim edildi.

“Kendi Yaşayamadı, Adının Yaşamasını İstedik…”

Hayırsever Ahmet Efe ise 21 yaşında yaşamını yitiren oğullarının adının yaşaması için salona onun adını verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Ben ve eşim buranın yerlisiyiz. Emekli öğretmeniz. 2 çocuğumuz vardı. Küçük oğlumuzu 21 yaşındayken, üniversite öğrencisiyken kaybettik. Kendi yaşamadı, adının yaşamasını istedik. Burayı yaptırmayı düşündük, nasip oldu yaptırdık. Yapımında başta ağabeyi olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Haklarını helal etsinler. Açılışa katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum. Salonumuzun hatasız, kazasız kullanılması dileğiyle, hayırlı olsun.”

Plaket takdiminin ardından Vali Civelek, Hayırsever Aile ve protokol üyeleri tarafından Mehmet Efe Kapalı Spor Salonu’nun açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreninin ardından kapalı spor salonunu gezen Vali Civelek ve beraberindekiler, öğrencilerin futbol maçını izledi.

Emekli Öğretmen Ahmet Efe ve eşi Fatma Gülnar Efe tarafından oğulları Mehmet Efe’nin ismini yaşatmak amacıyla yaptırmış oldukları kapalı spor salonu 22 Nisan 2019 tarihinde tamamlanarak, öğrencilerin kullanımına açılmıştır. Mehmet Efe Kapalı Spor Salonu 1000m2 kullanım alanı ve 400 kişilik kapasiteye sahip.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.