Bodrum Gündem

Arif Vidinli En Sevdiği Sanatla Anıldı…

Arif Vidinli En Sevdiği Sanatla Anıldı…

Karsanat ve Herodot 3. Yaş Akademisi, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Arif Vidinli’yi, muhteşem bir konserle Herodot Kültür Merkezi’nde andı.

Bodrum Gündem Haber

Karya Kültür ve Sanat Derneği’nin (KARSANAT) yeni sezondaki ilk konseri “Arp ile Mavi Yolculuk 2” bu yıl aramızdan ayrılan, kültür ve sanatın destekçisi Arif Vidinli anısına gerçekleşti.  Sanatçılar Ayşegül Kirmanoğlu ve Ebru Mine Sonakın (Klarnet), Esen Demirci (Mezzosoprano), İpek Mine Sonakın ve Yonca Atar (Arp), Çağlayan Çetin (Viyolonsel) , konserde sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Vidinli’nin çok sevdiği Barok Dönem bestecilerinden Handel, Vivaldi ve Bach’ın müziklerini  seslendirilen mezzosoprano Esen Demirci ile arp, klarnet ve viyolonsel  sanatçılarının performansları karşısında adeta nefesler tutuldu. Mikrofon kullanılmayan tamamen akustik ortamda gerçekleşen konser izleyicilere ayrı bir keyif verdi. Yabancı uyruklu sanatseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği konser bitiminde, izleyiciler dernek yöneticilerine teşekkürlerini ileterek, her biri alanında profesyonel olan sanatçıları tebrik ettiler.

“O Dosta Candan Selamlar”

Konser başlamadan önce Herodot 3.Yaş Akademisi adına konuşma yapan Selçuk Şahin şunları dile getirdi.  “Önden giden o dosta candan selamlar. O dost ki son derece çelebi idi, kimsenin hatırını kırmaz, herkese sevgi ve saygı ile yaklaşırdı. O dost ki varlıklı bir sanayici idi, ama bunu gözümüze sokmaz, etrafta caka satmazdı. Her şeyi mütevazi ve ölçülü idi. O dost ki yardımseverdi, çevresine ve topluma destek olur, ancak bunu kimseye hissettirmezdi. O dost ki sanatseverdi, özellikle müziğin her türlüsüne gönül vermişti. O dost ki yurtseverdi, yüreği Türkiye için çarpardı. O dostun iyi yönleri saymakla bitmez. Sevgili Arif Vidinli, seni gönüllerimizde yaşatıyoruz”. Konseri Vidinli’nin kız kardeşi izlerken, Amerika’da yaşayan kızı da telefonla canlı bağlantı ile Karsanat’a teşekkür ve minnet duygularını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.