Bodrum Gündem

31.Bodrum Cup Yelken Yarışlarının Seyir Defteri

Dünyanın en büyük yelken yarışı olmayı hedefleyen ve 31 yıldan bu yana kesintisiz olarak devam eden The Bodrum Cup yelken yarışları renkli görüntüler ile başladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

31.Bodrum Cup Yelken Yarışları tüm hızı ile sürüyor. 21 Ekim akşamı kampana çalınması ile başlayan ve 25 Ekim Cuma günü Gümüşlük etabı ile sona erecek. 26 Ekim Cumartesi gecesi Ödül töreni gerçekleşecek ve bu gece de de Ajda Pekkan sahne alacak.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, organizasyonun artık uluslararası bir marka olduğunu dile getirdi. Destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Akdurak, “Hem Türkiye’nin hem de Bodrum’un tanıtımı ve Türkiye kıyılarının yelken sporu için ne kadar mükemmel bir antrenman sahası olduğunu göstermek adına çok önemli bir yarış…” ifadelerini kullandı.

Medya mensuplarına etkinlik hakkında bilgi veren The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, yurt dışından da yarışçılar ve gazetecilerin geldiğini aktardı. Konserler, “Mavi Yolculuk Mutfağı” yemek yarışması gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini anlatan Aras “Denizin üzerinde yatlardan oluşan, dünyanın en büyük sevgi çemberini yapmış olacağız. Orada dostluk mesajlarını bütün dünyaya vereceğiz…” diye konuştu.

Organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal ise etkinlikte yerli ve yabancı bin 500’ün üzerinde kişiyi ağırladıklarını belirtti.

Ayrıca etkinlik boyunca, sanatçı İlhan Koman’ın atölye olarak kullandığı ve yaşadığı “Hulda” adlı 114 yıllık gemisindeki sergide, eserlerinin bir kısmı ziyaret edilebilecek. “Hulda” The Bodrum Cup yarışları boyunca Bodrum Belediye Meydanında demirli kalacak.

1.Gün Yarışmacılara Brifing Verildi ve Kampana Çalındı…

Bodrum’un ve Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen ve Era Bodrum Yelken Kulübünün ev sahipliğinde 31 yıldan bu yana kesintisiz olarak gerçekleştirilen 31.The Bodrum Cup 21 Ekim akşamı Mandalin Bar’da gerçekleşen brifingin ardından çalınan kampana ile başladı.

Kampanayı The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup kurucu ve Onursal Başkanı Erman Aras, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, The Bodrum Cup ana sponsoru Amerikan Hastanesi Başhekimi Yusuf Babayiğit çaldı.

Yarışa katılacak ekiplerin katıldığı gecede Mehmet Erdem’de sahne aldı.

Bodrum Karaada Arasında Muhteşem Görüntüler…

22 Ekim sabah 09:30’da Karaada açıklarında yarış için sıralanan yaklaşık 100 tekne muhteşem görüntülere sahne oldu. Yerel, ulusal ve yurtdışından gelen habercilerin en iyi kareyi çekebilmek için uğraş verdiği The Bodrum Cup yarılarında, fotoğraf sanatçıları da en iyi kareyi alabilmek için sürat tekneleri ile kuğular gibi süzülen yelkenlilerin arasında dolaştılar. Sosyal medya adeta “The Bodrum CUP’ın en iyi fotoğrafı” yarışmasına dönüştü.

The Bodrum Cup’ın hayatta olmayan denizciler ile geçmiş yıllarda yarışa katılan ve organizasyona emek verenlerin anısına “İz bırakanlar” adıyla yapılan ilk etabın startı öncesinde Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup kurucu ve Onursal Başkanı Erman Aras ve sponsorlar denize çelenk bıraktılar.

Daha sonra start verildi. Yarışçılar Bodrum Karaada arasında yelken açarak mücadeleye başladı. 12 millik yarışın başlangıç hattında çok sayıda teknenin bir arada olduğu anlarda ve devam eden mücadelelerde renkli görüntüler oluştu.

Yarışın ilk etabı olan Amerikan Hastanesi “İz Bırakanlar: Yusuf Çolak, Murat Dedeman, Ria Van Den Brink” Etabı’nda birincilik ödülünü ALICE isimli yelkenli kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının da destekçileri arasında yer aldığı yarışlarda ilk gün mücadelesinin ardından tekneler, Bodrum Kalesi açıklarına ve limana demir attılar…

2.Gün Bodrum-Kissebükü Etabı (23 Ekim 2019)

The Bodrum Cup ikinci gün Bodrum-Kissebükü rotasında gerçekleşen Anadolu Sigorta Etabı’yla devam etti. 100’e yakın teknenin katıldığı yarışta sporcular kıyasıya mücadele etti. 23 Ekim’de gerçekleşen Anadolu Sigorta Etabı’nın kazananı da HIZIR-1 oldu.

The Bodrum Cup, ses getiren etkinlikleri yarışın ikinci günü dünyanın en büyük sevgi çemberiyle devam etti. Yarışın ikinci günü Kissebükü Koyu’nda teknelerin su üzerinde buluşmasıyla dünyanın en büyük sevgi çemberi tüm dünyaya sunuldu. Yelkenliler, Gökova’nın ilk koyu Kissebükü sahil kıyısının önünde toplanarak, yuvarlak şekilde dizildi ve bir çember oluşturdu. The Bodrum Cup bu sevgi çemberi sayesinde tarihi güzeliğiyle öne çıkan Kissebükü Koyu’na da dikkat çekmiş oldu. Evrensel dilde sonsuz sevgiyi simgeleyen bu çemberle doğayı korumanın ve insanla doğa birlikteliğinin gücü vurgulandı.

3.Gün KisseBükü – Kissebükü Etabı (24 Ekim 2019)

The Bodrum Cup Yarışları 24 Ekim’de Kissebükü – Kissebükü rotasında gerçekleşecek Metro Etabı’yla devam etti. Metro Etabı‘nın da kazananı, HIZIR 1 oldu.

The Bodrum Cup, 24 Ekim Perşembe günü Metro Türkiye ve Gastronometro sponsorluğunda düzenlediği Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’nın kazananlarını açıkladı. Profesyonel ve misafir olarak iki kulvarda gerçekleşen yarışmanın kazananları profesyonel kategorisinde SILA, misafir kategorisinde ise TRIPPIN oldu.

The Bodrum Cup‘ın rekabet dolu yarışları 25 Ekim Cuma günü saat 11.00’de başladı. Kissebükü – Gümüşlük arasında gerçekleşecek Opet Etabı‘ndan bir gün önce yapılan Metro Etabı‘nın kazananı, HIZIR 1 oldu. Yelkenliler, Opet Etabı kapsamında saat 11.00’de başlayacak 15 mil uzunluğundaki rotada birincilik için Kissebükü – Gümüşlük arasında yarışacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.