Bodrum Gündem

Cumhuriyetimizin 96. Yıl Dönümü Coşku İle Kutlandı ( Foto Galeri )

Cumhuriyetimizin 96. Yıl Dönümü Coşku İle Kutlandı…Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman askerlerimizin en büyük eseri ve Türk insanına en büyük hediyesi olan Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinliklerle, büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Bodrum Gündem Haber

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri ve Türk insanına en büyük hediyesi Cumhuriyetimizin 96. yılı tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyetin 96’ncı yılı kutlamaları kapsamında Bodrum İlçe Stadı’nda düzenlenen programa yoğun bir katılım oldu.

Programa Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cüneyt Yörükoğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bodrum protokolü halkın bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Bekir Yılmaz; “Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin kurduğu son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimiz, en kısa ifadeyle büyük Türk Milleti’nin kendi küllerinden adeta yeniden doğduğu büyük destanın tacı, imkânsız denilenleri başardığımızın timsalidir. Azim milletimizi yeni ve sağlam esaslarıyla istikbal yolunda hızla ilerleten, birlik ve beraberliğimizden, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeden çağdaş dünyada hak ettiğimiz onurlu yeri alma kararlılığında olduğumuzun göstergesidir.” dedi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından bando eşliğinde tüm okullar geçit töreni yaptı, öğrenciler şiirler okudu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Cumhuriyet temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri ödüllerini verdi.

Halkoyunları gösterisinin sunulduğu programda Özel Bodrum Bahçeşehir Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan “Cumhuriyet Coşkusu” adlı gösteri sunuldu.

Bodrum İlçe Stadı’ndaki program Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin “İlelebet Cumhuriyet” adlı gösteri ile sona erdi. Milli mücadele yıllarının anlatıldığı gösteri büyük beğeni kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.