Bodrum Gündem

Menüde Atatürk’ün En Sevdiği Yemek Var…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bodrum’da büyük bir coşku ile kutlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi, Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümü kutlamalarında 15 yıldır sürdürdüğü geleneği devam ettirdi.

Bodrum Gündem Haber / Özgür Devrim Bozoğlu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dahilinde, ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) Bodrum Şubesi, dernek binasının önünde Kurtuluş Savaşı’nda sembolleşen kuru fasulye ve pilav dağıttı. Sakarya Savaşı’nın ardından zafer yemeği olarak verilen, aynı zamanda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de en sevdiği menü olan kuru fasulye ve pilav, 29 Ekim kutlamaları dahilinde Bodrumlular ile paylaşıldı. Kısmet Lokantası desteği ile gerçekleştirilen etkinliğe Bodrumlulardan ilgi büyüktü.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi olarak 15 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. 29 Ekim’i Cumhuriyet yemeği ile kutluyoruz. Bu cumhuriyet yemeğinin çok önemli bir anlamı var. Sakarya Savaşı’nın ardından yoksulluk içerisindeki ordumuza yerilen bir zafer yemeği bu. Kuru fasulye ve pilavdan oluşuyor. Bu menü aynı zamanda Atatürk’ün de en sevdiği yemek menüsü. Bu yurdu bize veren herkese armağan olsun. Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünde Kısmet Lokantası’nın sponsorluğu ile bu etkinliği düzenliyoruz. Bu yemeği Bodrum halkımızla, öğrencilerimizle ve bize destek veren herkes ile paylaşıyoruz. Bodrum Belediyesi’ne de bize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Çağdaş Yaşam!” ifadelerini dile getirdi.

Kısmet Lokantası sponsorluğunda gerçekleştirilen, 450 kişilik kuru fasulye ve pilav dağıtılan etkinlikte Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümü kutlanırken, Kurtuluş Savaşı’nda can veren kahramanlarımız da hatırlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.