Bodrum Gündem

Çamlık Köyünde İlk Kez 29 Ekim Fener Alayı Düzenlendi…

Çamlık Köyünde İlk Kez 29 Ekim Fener Alayı Düzenlendi…

Bodrum’un Çamlık Mahallesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde köyde ilk kez fener alayı düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kahraman’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri oldukça coşkulu, bir o kadar da renkli geçti.

Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kahraman, milli ve dini bayramların heyecanını yaşamak ve yaşatmak için Bodrum merkeze inemeyen köylüleri için yıllardır devam ettirdiği geleneği bozmadı. Köyün ilkokulunun bahçesinde düzenlenen bayram kutlamalarında bu yıl ilk defa fener alayı düzenlendi.   Fenerleri taşıyan çocukların oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlenirken, köyün ileri gelenleri yapılan etkinlikten son derece mutlu olduklarını kaydettiler.

Çamlık İlkokulu bahçesinde muhtar Mehmet Kahraman tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğine öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Karaova Bölgesinde bulunan komşu köylerin muhtar ve  diğer mahallelerden vatandaşların da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Köy düğününü aratmayan bir coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramında, Çamlık mahallesi kadınlarından oluşan gurubun temel devranlarla oynadıkları yöresel halk oyunları büyük beğeni topladı.

Fener Alayı yürüyüşü ile başlayan Cumhuriyet kutlamalarında Çamlık İlkokulu müdürü Orhan Sarıkaya ve öğretmen Sevilay Korkmaztürk’ün katkılarıyla törene hazırlanan öğrencilerin şiirleri ve çocuk oyunları organizasyona renk kattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.