Bodrum Gündem

Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne Gölge Düştü…

Milas Zeytin Hasat Şenliği’ne Gölge Düştü…

Milas’ta bu yıl 6.’sı düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne siyaset karıştı. 2 günlük sürecek festival için aylardır hazırlık yapan düzenleme komitesi üyesi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sahneye çağrılmadı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ise davetiyenin önceki gün saat 17.00’de ulaştırıldığı ifade edildi.

Bodrum Gündem Haber

6 . Milas Zeytin Hasat Şenliği, dün düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Atapark Meydanı’nda son bulan kortejin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Milas Kaymakamı Eren Arslan, AKP, CHP ve İYİ Partili milletvekilleri ile Muğla Valisi Esengül Civelek birer konuşma gerçekleştirdi. Ancak Milas halkının seçilmiş temsilcisi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, beklentilere rağmen sahneye çağrılmadı. Programın sona ermesinin ardından bazı vatandaşlar Tokat’ın konuşmaya çağrılmamasına tepki gösterdi. Hangi amaçla yapıldığına anlam veremeyen vatandaşlar; şenliğin komitesinde bulunan, aylardır plan ve hazırlık çalışması yürüten belediye başkanının konuşturulmamasının bilinçli yapıldığını öne sürdü.
Programın ardından bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Zeytin Hasat Şenliği, Fuar gibi organizasyonlar başladığında burada ortak akılla; kaymakamlık ve belediyenin öncülüğünde ve daha çok belediyeye yüklenerek süreç yaşanıyor. Ancak uzun zamandan bu yana işin yükümlülük kısmında belediye herkesin aklına gelirken, işin gösteri kısmına gelince belediye sürekli işin dışına atılıyor.” dedi.
“Fuarda Da Görüyoruz, Burada Da”
Benzer süreçlerin daha önce de yaşandığını belirten Tokat, “Fuarda da bunu sürekli görüyoruz, burada da görüyoruz. Ben şimdiye kadar sessiz kalmaya, polemik konusu haline yapmamaya ve topluma yansıtmamaya özen gösterdim. Ancak ben Milas halkını temsil ediyorum. Yaptığım her harcama Milas halkı adına, benim orada temsiliyetim Milas adına. Bugün Milas’taki bir organizasyona dışarıdan misafirler geliyorsa Milas Belediye Başkanı’nın bu işin içerisindeki biri olarak onlara ‘hoş geldiniz’ demesi lazım.  Ev sahibi benim.” şeklinde konuştu.
“Sessiz Kalmayacağım”
Tüm olanların siyasi amaçlarla gerçekleştirildiğini ifade eden Tokat, “Veya başka amaçlarla, gerek fuar gerekse de bu tür organizasyonlarda ‘biz görünmeyelim, biz ortada olmayalım; birileri siyasi şov haline getirsin’ istiyorlar.  Kendi yarattığımız fuarın açılışına katılamadık neredeyse. Şimdi zeytin hasat şenliğinde de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Ben Milas halkı adına çok üzüldüm ve halkım adına buna sessiz kalmayacağım. Bu doğru bir şey değil. Bu haliyle biz fuarları da geliştiremeyiz, zeytin hasat şenliğini de geliştiremeyiz. Bizim amacımız her sene yaptığımızı, bir sene öncekinin bir basamak daha ilerletmek üzerine. Ama başka saikler girdi işin içine. Yani sahnede bakanla telefon görüşmeleri, bunlar seçim döneminde de aynı taktikle yapıldı. Bunlar siyasi şeyler. Bunun zeytin hasat şenliğine, Milas’ın zeytinciliğine katkısı olmaz.  Bugün gerçekten çok üzüldüm, bir daha olmamasını temenni ediyorum.” dedi.
“Anlamı Yok…”
Gazetecilerin ‘Önümüzdeki dönemde belediyenin destek vermemesi söz konusu olabilir mi?’ sorusunu yanıtlayan Tokat, “Olabilir, ben bu şartlar içerisinde bulunmamızın hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum” dedi.
“Ücretsiz Ayarlamıştım”
Yaşanan rahatsızlığın sadece Milas Belediyesi kanadında olmadığını kaydeden Tokat, “Belediye olarak sadece biz de değil. Muğla Büyükşehir Belediyesi konusunda da bir rahatsızlık var. Çok üzülerek öğrendim. Büyükşehir Belediye Başkanı bu etkinliğe davet edilmemiş. Dün(Cuma) akşam saat 17.00’ye doğru bir davetiye gönderiliyor. Ve ben buradaki masrafları kısma adına büyükşehirin sahne düzenini, her şeyini ücretsiz ayarladım. Işık, ses, sahne. Hiç masraf etmeye gerek yok. Ama bize söylenen şey, ‘sanatçı büyükşehrin sahnesini istemiyor, daha büyük sahne istiyormuş’ Daha sonra Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle müzik programlarımızı iptal ettiğimizden sahneye de gerek kalmadığından büyükşehre ‘sahne programları iptal oldu’ dedik. Şimdi bu sahneyi para verip getirdiler. Ben bu sahneyi büyükşehirden istemiştim ücretsiz, istemediler onu. Büyükşehir Belediye Başkanını davet etmemişler ya. Bu kadar da olur mu?” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.