Bodrum Gündem

Atatürk, Belediye Meydanı Ve Herodot Kültür Merkezinde Anıldı… FOTO GALERİ…

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. Yıl dönümü nedeniyle  Bodrum ve yarım ada genelinde anma törenleri düzelendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sabah saatlerinden itibaren Bodrum Belediye meydanında Atatürk’ü anmak için kendisini seven yüzlerce Bodrumlu bir araya geldi. Saat 09.05’te cadde ve sokaklarda siren sesinden başka hiçbir ses duyulmadı. Bodrum’da iki dakikalığına hayat dururken, törenin hemen ardından Belediye hoparlöründen duyulan Ata’nın seslenişi ise vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Bodrum belediye meydanındaki anma törenine; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Ali Özher, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü aslan Korkmaz gaziler, öğrenciler, öğretmenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Bodrumlu katıldı.

Saat 09:05’te sirenlerin çalmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam edildi.  Daha sonra sırasıyla kaymakamlık, garnizon ve belediye çelenklerinin Atatürk anıtının önüne konulmasının ardından, Bodrum’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları da çelenklerini anıtın önüne bıraktılar.

Çelenk koyma törenin sona ermesinin hemen ardından Bodrum kaymakamı bekir Yılmaz, belediye başkanı Ahmet Aras,  ve Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Aslan’ın anıta karanfil koymalarının ardından meydanda bulunan vatandaşlar da karanfil bırakmak için sıraya girdiler.

Bodrum, Atatürk’ün Sesini Dinledi

Törenin ardından Bodrum Belediyesi tarafından belediye hoparlörlerinden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in 10’uncu yıl kutlamalarında yaptığı konuşmasından bir kısım yayınlandı. Hoparlörlerden Atatürk’ün şu sözlerine yer verildi; “Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Geçen zamana nispetle, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da muvaffak olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Ne mutlu Türküm diyene!”

Belediye hoparlörlerinden Atatürk’ün konuşmasının ardından ise Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştiren çok sayıda vatandaş ise duydukları memnuniyet ile birlikte çektikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

10 Kasım “Bir  Veda Bir Başlangıç”

Bodrum Belediye meydanında yapılan resmi anma törenin ardından Herodoto Kültür Merkezinde Bodrum Marmara Koleji-Gümbet Ali Rüştü -Ayşe Gülsevim Kaynak Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan anma töreni ile  devam edildi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Atatürk konulu  resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilerin ödülleri verildi.

Bodrum Marmara Koleji-Gümbet Ali Rüştü -Ayşe Gülsevim Kaynak Anadolu Lisesi işbirliği ile hazırlanan programda “Bir  Veda Bir Başlangıç” adlı  müzik ve drama gösterisinde bu güne kadar Atatürk’ün değinilmeyen yönleri ele alındı. Komutan, inkılapçı, asker Atatürk değil de gülen, ağlayan, espri yapan Atatürk; Bodrum Marmara Koleji Tarih Öğretmeni Gökhan Barkın’ın eşsiz sunumuyla anlatıldı. İnsan Atatürk; öğretmen Atatürk, sanatı müziği seven Atatürk, İğde ağacının kesilmesine ağlayan Atatürk, zeybek oynayan Atatürk bütün yurt ve dünya sorunlarına duyarlı Atatürk Bodrum Marmara Koleji ve Gümbet Ali Rüştü -Ayşe Gülsevim Kaynak  Anadolu Lisesi  öğrencileri tarafından canlandırıldı.

Heredot Kültür Merkezi fuaye alanında Bodrum Marmara Koleji öğrencileri tarafından açılan  Atatürk Resimleri sergisi Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve protokol tarafından gezildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.