Bodrum Gündem

Plan Ve Bütçe Komisyonu Ek Süre Talep Etti…

Plan Ve Bütçe Komisyonu Ek Süre Talep Etti…

Bodrum Belediye Meclisi, 2020 evsel katı atık tarife raporu ve tarife ücretlerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Başkan vekili Emel Çakaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen 2019 yılı Kasım ayı olağanüstü meclis toplantısında, ücretlerin belirlenmesi için süre isteyen Bodrum Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun talebi oybirliği ile kabul edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan 2019 yılı Kasım Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısında Belediye Meclisinin 07.11.2019 tarih ve 2019/148 sayılı kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, 27.10.2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince hazırlanan “2020 yılına ait Bodrum Evsel Katı Atık Tarife Raporu ve Tarife Ücretleri” görüşüldü.

Toplantıda Belediye Plan ve Bütçe Komisyonu adına söz alan CHP’li Meclis Üyesi Emre Köroğlu, konunun hassas olduğunu belirterek “Son günlerde dikte edilen çeşitli vergi yasaları ile halkımızın üzerine çok ciddi vergi uygulamalar geldiği aşikardır. Bu yüzden hazırlamak ve yapmak zorunda olduğumuz bu tarifname ile ilgili gerek halkımız gerek işletmelerimiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için sizden detaylı bir çalışma yapmak için süre istiyoruz.” dedi.

 İYİ Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz da hükümetin “kirleten öder” mantığıyla çıkardığı yasa gereği yapılması gereken düzenlemenin hassasiyetine dikkat çekerek katı atık ücretlendirmesinde yapılacak artışı minimumda tutmanın faydalı olacağını belirtti.

MHP’li meclis üyesi Bahattin Kul da suyun ton fiyatının düşürülmesi halinde düzenlemenin daha ılımlı bir hale getirilebileceği önerisinde bulundu.

Kasım ayı olağanüstü meclis toplantısı, Bodrum Belediye Meclisi’nin Plan ve Bütçe Komisyonunun ek süre talebini oy birliğiyle kabul etmesinin ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.