Bodrum Gündem

Saraydan Başlamak Üzere, İsraf Ve Şatafat Engellenmelidir…

Saraydan Başlamak Üzere, İsraf Ve Şatafat Engellenmelidir…

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin:

“Saraydan Başlamak Üzere, İsraf Ve Şatafat Engellenmelidir .”

Emin Varol/ANKARA

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 19 gün süren bütçe maratonunda, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmalar ve eylemlerle Muğkla’nın ve Türkiye’nin sorunlarını dile getirdi.

Süleyman Girgin, aşağı yukarı tüm bakanlıkların bütçeleri üzerinde söz aldı. Son olarak da Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının bütçeleri üzerinde muhalefet milletvekili olarak eleştirilerini sırladı. Bakan Berat Albayrak ve Mehmet Cahit Turhan’a Muğla’nın ve ülkenin sorunlarını aktardı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a  ekonominin kötüye gittiğini söyleyen ekonomist ve akademisyenler için “Terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok.” şeklindeki sözlerini hatırlatarak konuşmasına başladı.

Alın size kriz, alın size işsizlik.

” Talihsiz bir açıklamada bulundunuz.  Ekonominin kötü olduğunu inkar ediyorsanız eğer, dönüp birlikte çalıştığınız bakanlara bakın.

                Turizm Bakanının kardeşine ait hava yolu şirketi ekonomik nedenlerle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Tarım Bakanının aile şirketine de haciz geldi. Ülkenin önde gelen giyim firması Sarar, 21 Kasım’da yaptığı açıklamayla krize girdiğini kamuoyuna açıkladı.

Alın size kriz, alın size işsizlik Sayın Bakan. Siz, ekonominin kötü gidişatının vatandaşlar tarafından konuşulmasını engellemek mi istiyorsunuz? Bu engellemelerin, ailelerin yoksulluktan toplu intiharlarının önüne geçeceğini mi düşünüyor sunuz? Onun için mi böyle yaftalayacağı, tehditkâr cümleler kuruyorsunuz? Sayın Bakan, bu karalayıcı dil vatandaşlarımızı sadece incitmiyor, hukuk devleti anlayışını da derinden yaralıyor.

                Fetö ile mücadele.

Siz, on altı yıl Bank Asya’da üst düzey görev yapmış kişiyi Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, on bir yıl çalışmış kişiyi Rekabet Kurumu Başkanı yaparken, bu bankanın önünden sadce geçmiş, kredi kartını kullanmış, bu bankaya kira, okul taksiti, hac, umre parası yatırmış kişiler KHK’yle işlerinden atıldı, terörist olarak damgalandı, hatta tutuklandı, hapse atıldı.

Burada yapılan açıkça bir vicdansızlık değil midir? Bu uygulamaların adaletsizlik yarattığını düşünmüyor musunuz? Hukuk yoksullara başka, yandaşlara başka mı işliyor Sayın Bakan?

Saraydan başlamak üzere, İsraf ve şatafat engellenmelidir .

Ne hikmetse bu kamu bankalarımız,Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde AKP yerel seçimleri kaybedince,  kredi vermekten imtina eder hâle geldi. Bu bankaların kredi kararları da saraydan talimatla mı veriliyor Sayın Bakan? Saray her şeyde olduğu gibi kamu bankalarının kararlarında da tek yetkili hale getirildi ?

Aslında yapılacaklar çok basit Sayın Bakan:

1) Adaletli ve uygulanabilir bir vergi politikası oluşturulmalıdır.

2) Önce saraydan başlanmak üzere, İsraf ve şatafat engellenmelidir .

Sarayın bütçesi ve örtülü ödeneği fütursuzca arttırılıyor, yandaş firmalara rasyonel olmayan fiyatlarla ihaleler veriliyor, bu yandaş firmalara ait milyarlarca liralık vergi borcu siliniyor.

     İşsizlik ve zamlar..Bıçak kemiğe dayandı..

                Çiftçi topraktan uzaklaşıyor. Esnaf çaresiz, kriz nedeniyle beş buçuk yılda yarım milyonun üzerinde esnaf iflas bayrağı çekti ve kepenk kapattı. Faturalar can yakıyor. Son iki yılda elektrik yüzde 71, doğalgaz yüzde 58 zamlandı. İşsizlik patladı, gelir adaletsizliği arttı, asgari ücret de eridi.

“Sayın Bakan, sizi şimdiye kadar bir çok konuda eleştirdik, oysa yaptığınız iyi şeyler de yok değil. Ekonomi yönetiminiz sonucu oluşan zamlar, açlık sınırının altındaki asgari ücrete yüklediğiniz vergiler ve gizlemeye çalıştığınız hayat pahalılığı yıllardır yan yana gelmeyen 3 sendika konfederasyonunu -TÜRK-İŞ’i, DİSK’i, HAK-İŞ’i- yan yana getirdi. Hep beraber “Bıçak kemiğe dayandı.” dediler.

Muğla soruları..

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Ulaştırma Bakanlığı 2020 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada da Muğla’nın sorunlarını dile getirdi ve Bakan Mehmet Cahit Turhan’a şu soruları yöneltti:

Muğla’yla ilgili sorular:

                ” Milas-Bodrum Havalimanı ana pistinin ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını söylemiştiniz. Ancak, ihale süreci takvimi hakkında bilgi vermediniz. T turizm bölgesi olan Muğla’nın bu büyük sorunun acilen çözülmesini hemşehrilerimiz adına bir kez daha iletmek istiyoruz. Bu konuda bir tarih verebilir misiniz?

Uzun zamandır bitmeyen Denizli-Kale-Muğla yolu, turizm sektörü açısından çok önemli. Yolun ne zaman biteceği şeklinde bir tarih verebilir misiniz?

                Menteş’e döner kavşak.. Aydın yolu, Denizli yolu, Üniversite ve Hastanenin aynı yerde birleşmesi nedeniyle mutlaka ve mutlaka katlı kavşak tasarlanması gerekmektedir. Kışın öğrenci yoğunluğu, kış nüfusu, yazın da turizm bölgesi olması nedeniyle dertliyiz.

Daha önce seçimlerde “Göcek Tüneli ücretsiz olacak.” diye ilanlar asılmıştı ve ücretsiz olmadı. Verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasındaki düşünceniz nedir?

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.