Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Koleji, Köy Şenliği’yle Kalplere Dokunuyor…

Bodrum Bahçeşehir Koleji, Köy Şenliği’yle Kalplere Dokunuyor…

 

Bodrum Bahçeşehir Koleji olarak 2016 yılından bu yana, yüzlerce kişinin katılımı ve işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Köy Şenliği” ile öğrenci ve katılımcıların el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunduğu şenlikten elde edilen geliri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

2016 yılından bu yana düzenlenen Köy Şenliğinden elde edilen gelirle sosyal sorumluluk projelerine imza atan Bodrum Bahçeşehir Koleji,  aynı şenliği bu yıl da bir köy okulu yararına 7 Aralık Cumartesi günü düzenliyor.

17 Aralık 2016’da düzenlenen şenlik kapsamında, Sivil Toplum Kuruluşu Lalibela Food Company ile birlikte yürütülen destek projesiyle Etiyopyalı çocuklar için giysi, ayakkabı, kırtasiye malzemesi, kitap ve oyuncak toplayarak Lalibela’da yaşayan çocuklara gönderildi. Aynı sene, Kerem Aydınlar Ortaokulu’nda ise “Robotik Atölyesi” kuruldu.

16 Aralık 2017’de 2.’si “Oyuna Engel Yok” sloganıyla düzenlenen şenlikte elde edilen gelirle Bodrum Kumbahçe’de bir engelli oyun parkı istasyonu inşa edildi.

15 Aralık 2018’de öğrenciler ve kermes katılımcıları, el emeği göz nuru ürünleri stantlarda satışa sunarak elde ettikleri gelirle, 3 vatandaşın akülü sandalye ihtiyacı giderilirken,  İzmir Kanserli ve Engelliler Derneği aracılığıyla Milas’a bağlı köylerde yaşayan 3 ihtiyaç sahibine umut oldu.

Bodrum bahçeşehir Koleji tarafından 7 Aralık 2019 Cumartesi günü 4.’sünü gerçekleştirilecek olan şenlikte; ülkemizin 7 bölgesinin kültür mozaiğinden esinlenerek oluşturulan konseptle  Köy Şenliği’nden elde edilen gelir ise; eğitim araç ve gereç ihtiyaçlarının karşılanması için bir köy okuluna bağışlanacak.

Öğrencilerin ve öğretmenler eşliğinde hazırlayacakları seramik ürün standından ev yapımı reçel standına, organik ürün pazarından yöresel yemeklere pek çok alternatifi bir arada bulabileceğiniz şenlikte; her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel çocuk oyunları, keyifli türküler ve 7 bölgeden yeme içme stantları olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.