Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Olaylı Geçti…

Bodrum Belediyesini 2019 yılı son meclisi oldukça gergin anlara sahne oldu. Başkan Aras’ın gündem değerlendirmesi ile başlayan mecliste Cemevine tahsis edilmesi beklenen arazinin CHP’de alınan gurup kararı nedeniyle Komisyona havale edilmesi toplantıda bulunan Alevi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin 2019 yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında 7 gündem maddesi ve bir önerge görüşüldü.  Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye’nin son bir aylık dönemde sürdürdüğü hizmetlere ilişkin çalışmaları başlıklar halinde anlattı.

Mecliste Cem Evi Krizi

Bodrum Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında, Belediyeye ait bir mülkün cemevi yapılması için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilmesi teklifinin komisyona havale edilmesi, kriz çıkarttı. Toplantıya katılan aleviler, başkan ve meclis üyelerine tepki gösterip salondan ayrıldı.

Konacık Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantının 4’üncü maddesi “Bitez Mahallesi, Gündönümü Mevkii, 2466 parselde kayıtlı taşınmazın, Belediye hissesine düşen kısmının Cemevi yapılmak üzere Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsisine ilişkin alınan 02.11.2018 tarih ve 2018/106 sayılı meclis kararının iptal edilerek, mülkiyeti Belediyeye ait Bitez Mahallesi, 331 ada, 3 parselde kayıtlı ve imar planında “İbadet Yeri” olarak ayrılan taşınmazın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi” idi.

Bu madde görüşüldüğü sırada söz alan Başkan Aras, “Daha önce Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneğine tahsis edilen 1314 metrekarelik bir arsa vardı ancak daha sonra yapılan çalışmalarda bu arsada yaklaşık 47 hissedarın olduğu ortaya çıktı. Bu yerin böyle bir amaç için tahsis edilmesi uygun değildi. Biz de bunun üzere yeni bir yer arayışına gittik. Yaklaşık 8 aydır bu konuyu inceliyoruz ve en son Bitez bölgesinde toplamda 3 bin 874 metrekarelik bir belediye tapulu arazisi. Bu arazi üzerinde ibadethane lejantı var. Burayı sayın meclisimizin onayına sunmaya karar verdik. Bu madde bu amaçla buraya getirildi. Ancak arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde genel kanı oraya yapılacak olan projenin de görülmesi ve daha sonra yapılması noktasında. O yüzden ben sayın meclisimiz uygun görürse konunun imar komisyonuna havale edilip bir sonraki mecliste karara bağlanmasını oylarınıza sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Madde, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Bunun üzerinde salonda bulunan Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri karara büyük tepki gösterdi. Salonu terk eden Alevilerin “Yazıklar olsun. Bu meclisin çoğu oraya Alevilerin oyu ile geldi. Utanın, utanın” dediği duyuldu.

Ahmet Aras, “Arkadaşlarımızın tepkileridir ama oraya yapılacak projeyi görmek de halkımızın en doğal hakkıdır” dedi.

Bir süre sonra salona gelen Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve CHP üyesi Naciye Bayır, partiden istifa ettiğine dair dilekçeyi salonda bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Karahan’a verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.