Bodrum Gündem

Dünya Engelliler Günü…

Bodrum’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kortej ve tören düzenlendi. Törenin ardından ise Barış (İskele) Meydanında düzenlenen programda engelli öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.

Bodrum Gündem Haber

Etkinlikler kapsamında öncelikle Bodrum Otogarı’ndan başlayan ve Belediye Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü yapıldı. Korteje Bodrum’da özel öğrencilere yönelik eğitim veren okulların öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile birlikte Bodrum Kaymakamı Sayın Bekir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aslan Korkmaz ,Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Özher, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kortejin ardından Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törende ise çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.    Çelenk sunma töreninin ardından Barış (İskele) Meydanında Bodrum’da özel öğrencilere yönelik eğitim veren okulların öğrencilerinin gösterileri sergilendi.

Programda sırasıyla Kemal Durmaz İlkokulu öğrencilerinin vals gösterisi, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin ve Uğur Koleji öğrencilerinin dans gösterisi, Halk Eğitim Merkezi Kursu özel öğrencilerinden Aldülkerim Çakmak Willy William Ego dans gösterisi, Halk Eğitim Merkezi Kursu özel öğrencilerinin Mavi Boncuk şarkısı ile sundukları gösteri, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden Beyza Kaya’nın Suç Değil Kusur adlı şiiri okuması, Halk Eğitim Merkezi Kursu özel öğrencilerinden Efe Moral’ın Ele Güne Karşı şarkıyı seslendirmesi ve Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden Hazal Ayça’nın Çocuklar Haklı adlı şiiri seslendirmesi ile devam etti.

İlçe protokolü üyeleri, programı hazırlayan Yahşi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Bodrum Uğur Anadolu Lisesi’nin idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini başarılı sunumları nedeniyle ayrıca tebrik ettiler.İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aslan Korkmaz yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören Dünya Engelliler Günü’nün ilçemizdeki ve ülkemizdeki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Şüphesiz engelli kardeşlerimizin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü 1992’den bu yana engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Bugün vesilesiyle bir muhasebe, bir murakabe yapılarak gelinen nokta ile hedefler arasındaki mesafeyi muhakeme yapma imkanı buluyoruz. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’unu engelliler teşkil ediyor. Bizim araştırma verilerimize göre de ülkemiz nüfusunun yüzde 12,3’ünü engelli kardeşlerimiz oluşturuyor. Aileleriyle birlikte ele aldığınızda engellilik konusu nüfusumuzun yaklaşık 30 milyonunu çok yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla hiçbir ferdin, her üç kişiden birini ilgilendiren bir mesele karşısında kayıtsız kalması, gözünü kapatması mümkün değildir. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.