Bodrum Gündem

Marmara Koleji Lise Son Sınıf Öğrencileri İçin Meslek Atölye Etkinliği Düzenlendi

Bodrum Marmara Koleji 12.Sınıf öğrencilerinin meslek seçimi için her yıl düzenledikleri Meslek Atölyesi etkinliğinde on bir meslek mensubu öğrenciler ile buluştu. Etkinliğe katılım oldukça yoğun olurken, öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler Meslek Atölye Etkinliğinin çok yararlı olduğunu söylediler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Üniversite sınavı öncesinde öğrenci ve veliler için meslek seçimi en zor ve en kritik karar. Lise son sınıf öğrencileri bu yıl girecekleri üniversite sınavı ile mesleklerini seçecekler. Tüm yaşamlarını etkileyecek olan en önemli karar aşamasında, Marmara Koleji yönetimi tarafından kendilerine uygun mesleği seçebilmelerine yardımcı olabilmek için düzenlenen Meslek Atölye Etkinliğinde, mesleklerinde başarılı ve tanınmış on bir meslek erbabı mesleklerini ve deneyimlerini Marmara Koleji son sınıf öğrencileri ile paylaştılar.

Meslek Atölye Etkinliği öncesinde Marmara Koleji Atatürk Kültür Merkezinde meslek erbapları ile öğrenciler toplu olarak bir araya geldiler.

Marmara Koleji Müdürü Hatice Orman bu gün çok önemli bir etkinlikte bir araya gelindiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Öncelikle mesleklerini öğrencilerimiz anlatmak için zaman ayırıp, okulumuza gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. İnsan yaşamının en önemli kararı meslek seçimidir. Bu seçim bütün yaşamınızı şekillendirecek bir olaydır. Hayatınızdaki herşeyi kolayca değiştirebilirsiniz, ama mesleğiniz hayatınız boyunca sizinle birlikte olacaktır. Sizler de o meslekle var olursunuz. Mesleğinizle değer görür, gurur yaşarsınız…”

Hatice Orman Marmara Koleji olarak yaptıkları bütün etkinliklerin insan odaklı olduğunu önce insan ilkesi ile hareket ederek, Bodrum’un sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra meslek seçme aşamasına gelen Marmara Koleji son sınıf öğrencilerine, Meslek Atölye Etkinliğinde buluşacakları meslek erbapları tanıtıldı. Sırası ile Gazeteci Fatih Bozoğlu, Uzman Doktor Kardiolog Mert Acar, Hukukçu Bodrum Hakimi Fatma Gamze Arslantürk, Gemi Mühendisi Caner Dinçol, Moleküler Biyoloji Ve Genetik Mühendisi Musa Efe Işılak, Göz Hekimi Mehmet Sevinç, İç Mimar Ezgi Uysal, Turizmci Yiğit Girgin, İş İnsanı Mustafa Güneri Diyetisyen Nursel Ünal ve Psikolog Ceyda Öztabak sahneye çağırıldılar ve meslekleri ile ilgili kısa kısa bilgiler verdiler.

Meslek Atölye Etkinliği üç ayrı oturumda gerçekleştirildi. Her meslek erbabı için bir sınıf verildi. Meslek seçimi için karar aşamasında olan öğrenciler ilgi duydukları meslek erbabının sınıfına giderek 25-30 dakika süre ile meslekler hakkında bilgiler aldılar ve sorular sordular. Gelecekteki meslek seçimlerinde doğru kararı vermeleri için katkı sağlamak için düzenlenen Meslek Atölye Etkinliği üç saat sürdü.

Marmara Koleji öğrenci öğretmen ve yöneticilerinin Meslek Atölye Etkinliğinin oldukça verimli olduğu yönünde görüş ifade ederken, katılımcılara da birer teşekkür plaketi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.