Bodrum Gündem

BESİAD Hafta Sonu Buluşmalarında The Bodrum Cup Konuşuldu

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği-BESİAD tarafından düzenlenen Haftasonu Buluşmalarında Türkiye’nin en büyük ve en özel organizasyonu olan “The Bodrum Cup” konuşuldu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği-BESİAD Perşembe toplantılarını çok daha farklı bir kurgu ve farklı bir konsept ile sürdürüyor. BESİAD Başkanı Engin Kaplan yönetiminde panel/sohbet havasında düzenlenen bu etkinliğin konusu Türkiye’nin ve Bodrum’un en önemli organizasyonu ve dünyanın da en önde gelen organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen “The BodrumCup”, konuklar ise; The Bodrum Cup kurucusu ve onursal başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Komite Başkanı İş İnsanı Süleyman Uysal ve son dönemde başarılı çalışmalar ve denizcilik eğitiminde çok değerli çalışmalara imza atan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Tuncay Kuleli oldu.

Başlangıçta oldukça yoğun bir katılımın olduğu “BESİAD-Hafta Sonu Buluşmaları” yaklaşık üç saat sürdü. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, BESİAD üyesi iş insanları ve konuklar katıldı.

BESİAD Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sağat’in toplantıyı başlatan konuşması ile BESİAD Başkanı Engin Kaplan ve konuşmacı konuklar yerlerini aldılar.

Engin Kaplan; “The Bodrum Cup gelmiş geçmiş en büyük bir organizasyon…”

Açılış konuşmasını yapan BESİAD Başkanı şunları söyledi; “Haftasonu Buluşmalarımızın konusu The Bodrum Cup ve herkesin sahip çıkması gereken, bana göre gelmiş geçmiş en büyük bir organizasyon. Sanıyorum bundan sonra da bu özelliği devam edecek. 30.yılda İstanbul’a gittik. Bu yıl da uluslararası arenalara davet edildik ve onurlandırıldık. Bu nedenle daha fazla hatırlanması, önemsenmesi ve destek olunması gerektiğine inanıyorum. Bu toplantımızın asıl nedeni de The Bodrum Cup’u onurlandırmaktı. Erman Aras ve Süleyman Uysal yoğun çalışmaları arasında bizlere zaman ayırdıkları için teşekkür ediyoruz. Onun yanında hocamız Tuncay Kuleli. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürümüzdür. Onu gerek şahsi yanı ve yaptığı profesyonel çalışmaları ile çok önemsiyoruz. Onun da çok önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Çünkü sadece görev tanımı gereği ders verip, Bodrum’un tadını çıkarabilecekken, Bodrum, çevre ve denizcilik konularında elini taşın altına koyarak katkı sağlamaya gayret eden bir insan. Onun Bodrum’da görev yapıyor olması gerçekten bir şans. Bodrum Cup, Trhandil gibi markalarımızın coğrafi işaret ile markalanması çalışmaları sürecinin tam ortasındaydı ve bizde bu gün bu konularda da bilgiler alacağız…”

Konukların konuşmalarından önce 31.The Bodrum Cup ile ilgili kısa bir video-film izlendi.

Erman Aras; “Bodrum’da sadece dört tane mavi yolculuk teknesi vardı…”

Bodrum Cup Kurucu Ve Onursal Başkanı Erman Aras The Bodrum Cup’ın kuruluş fikrinin nasıl doğduğu ve bu günlere kadar nasıl geldiğinin öyküsünü anlattı. Aras “80’li yıllardı. Ben eğitimimi tamamlayıp, ailemin yanına döneyim dedim. Büyükşehir benim için çok zordu. Bir iki iş denemesi yaptım çok zorlandım. Bodrum’da da 80’li yıllarda turizm sektörü açısından ciddi bir çıkışta vardı. Böylelikle Era Yatçılık şirketimi kurdum. 80’li yıllarda Bodrum’da sadece dört tane mavi yolculuk teknesi vardı…” diyerek başladığı konuşmasında, The Bodrum Cup’ın kuruluş öyküsü ve adeta Bodrum denizciliğinin tarihini katılımcılar ile paylaştı.

Süleyman Uysal; “BodrumCup Yelken Yarışından çok daha fazla bir şey…”

Daha sonra Erman Aras’tan The Bodrum Cup bayrağını devralan The Bodrum Cup Komite Başkanı Süleyman Uysal da The Bodrum Cup organizasyonun son birkaç yılını ve bundan sonraki süreçteki hedeflerini katılımcılar ile paylaştı. Uysal; “Erman Aras’ın çıktığı ve kuruluş öyküsünü anlattığında ben bunu delilik diye tanımladım. Şimdi aynı şekilde ben de bir deli olarak bu çalışmaları sürdürmeye çalışıyorum. İşlerimizi ailelerimizi de çalışma masamızın üzerine koyduk. Varımızla yoğumuzla bu işin içine girdik. Aslında ben yelkenci değilim, yelken izlemeyi de çok sevmiyorum. Yelkenli teknem var ama çok fazla yelken de açmam. Ben reklamcıyım, pazarlamacıyım. Şunu söylemeliyim yelken yarışları zaten çok iyi gidiyor. Lakin biz Bodrum Cup’a çok anlam yükledik. Sosyal sorumluluk projeleri, festivaller, konserler. Aslında kendiliğinden oluşan bir durum, biz Bodrum’u tanıtma görevini de üstlenmiş olduk. Çünkü Bodrum tanıtılamıyor, hatta Türkiye tanıtılamıyor. Bu kadar güzel bir ülke nasıl tanıtılamaz işte biz bunu çok iyi yapıyoruz. Ben Bodrum Cup’ın Türkiye’nin hikayesi olan tek tanıtım organizasyonu olduğuna inanıyorum…” diyerek, oldukça ezber bozan bir konuşma yaptı.

Prof.Tuncay Kuleli; “Bodrum’un nasıl tanıtılacağına karar vermek lazım…”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Tuncay Kuleli de denizcilik eğitimi ile ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaştı ve ne yazıkki yapılan bu çalışmaların gerektiği kadar önemsenmediğini dile getirdi. Prof.Kuleli; “Denizcilik eğitimi için zor şartlarda ve zor bir süreç yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Bodrum tanıtımı içinde bir karar verilmesi gerekiyor ve yeni stratejilerin belirlenmesi gerekiyor. Bodrum’u nasıl ve ne şekilde tanıtılacağının belirlenmesi ve hayata geçirilmesi gerekiyor…” dedi. Yaptığı çalışmaların bir bölümünü katılımcılar ile paylaşan Prof. Kuleli Hırvatistan gezisi ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.

BESİAD Başkanı Engin Kaplan 16 Aralık haftası Montenegro iş seyahatine gidileceğini ve 27 Aralık’ta da gelenekselleşen yeni yıl sokak partisinin de olacağının söyledi.

BESİAD Hafta Sonu Buluşmaları etkinliği BESİAD Üyesi Bülent Çukur, Ethem Sağat ve Murat Oğan’ın işletmelerini sponsorluğundaki ikramlar ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.