Bodrum Gündem

Bodrum mimarisi konusundaki hassasiyetini gözeterek projeyi tamamen revize etti

Bodrum mimarisi konusundaki hassasiyetini gözeterek projeyi tamamen revize etti

 

Besa Grup Bodrum’un en büyük revizyonunu The Bo Vıera Projesi ile gerçekleştiriyor…

Bodrum Gündem Haber

İnşaat sektöründe gerçekleştirdiği öncü projeleri ile yaklaşık yarım asırdır Başkent Ankara’ya ve Türkiye’ye damgasını vuran BESA Grup, Bodrum’un en büyük inşaat, çevre plan ve peyzaj revizyonunu The BO Viera projesi ile yaptı.

Gayrimenkul ve inşaat yapım, yatırım, geliştirme ve işletme konusundaki tecrübesini Bodrum’a ve Türkiye’nin turizm gelişimine aktaran BESA Grup, The BO Viera projesi ile bulunduğu bölgede yeşil proje alanı, büyüklüğü, konumu açısından emsalsiz olması ile bir ilki gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürürken kamuoyunun Bodrum mimarisi konusundaki hassasiyetini gözeterek projeyi tamamen revize etti.

Türkiye’ye yatırım yapan, ülkesini seven, Bodrum’a doğasına ve değerlerine saygılı bir kurum olarak The BO Viera projesiyle ilgili gelişmeleri BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve mimarı olarak Salih Bezci ve Yönetim Kurulu Vekili Efe Bezci, bir grup gazeteci ile paylaştı.

BESA Grup olarak Bodrum’un değerinin farkında olduklarını ve bunu içselleştirdiklerini ileten Salih Bezci, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, Bodrum Belediyesi ve Bodrum kamuoyunun Bodrum mimarisi konusundaki hassasiyetini gözeterek projeyi tümüyle revize ettik. Revizyonu yaparken ruhsatta öngörülenin çok üzerinde bir iyileştirme yaptık. Çevre düzenlemesi ve peyzajına  çok daha fazla ağırlık vererek  revizyonu yapmayı tercih ettik. Revize ederken “Tatil Evi” satın alan müşterilerimizin haklarını da gözeterek bu süreçte sürekli olarak müşterilerimizle de temas halinde kaldık” diye yaşanan gelişmeleri paylaştı.

Bezci sözlerine şöyle devam etti, “Bodrum, dünyanın en güzel sahil beldelerinden biri. Biz firma olarak insana ve doğaya saygı felsefesini temel alarak bireylerin yaşam kalitesini ve refahını yükseltme misyonuyla hareket ediyoruz. Bodrum’un doğasını ve eşsiz güzelliğini yaşatmak hep birinci önceliğimiz olacak. Tüm Türkiye görecek ki The BO Viera projemiz tamamlandığında  tüm hassasiyetleri sergileyen doğaya saygılı nadide bir proje olacak. Bir Tatil Evine böylece yaklaşık 500 m2 yeşil alan düşecektir. Bu süreçte en kısa zamanda yapılan çalışmaları telafi etmeye gayret ettik.  Her zaman ben ve tüm ekibim işimizin başında ve takibindeyiz.” dedi.

Şu anda devam eden BESA Grup projelerinin toplam yatırım bedelinin 600 milyon TL civarında olduğunu ileten Salih Bezci; Besa Grup’un 200 milyon dolarlık yatırım ile Bodrum’da hayata geçireceği “The BO Viera“ projesinin de Bodrum’da ilk gözbebekleri olduğunu ve her yönüyle tüm hassasiyetleri göz önünde bulundurduklarını da özellikle iletti.

The BO Viera projesi Bodrum’da revizyonu hemen yapılan projelerden. Toplam 150 dönüm arazi üzerinde olan Hilton grubunun üst segment, soft branded markası CURIO’nun 85 odalı otelinin yer aldığı, arazinin doğal eğimlerini çok başarılı biçimde kullanan, tamamı deniz ve günbatımı manzaralı, mimarinin peyzajın içerisinde eridiği The BO Viera tamamlandığında Bodrum’un doğasına saygılı en önemli projesi olacak. The Bo Viera projesinin alanı maki olmasına rağmen projede 11 Kasım 2019’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde 5500 ağaç dikildi ve bugüne kadar da 10 binin üzerinde ağaç dikimi de yapıldı. Proje bittiğinde 100 bin ağaç dikilmiş olacak. Mecburen yapılması gereken duvarlarda  saksılık duvarı olarak yapıldı.

BESA Grubun ayrıca Ankara’nın ilk AVM si olan Galleria AVM’nin yeniden inşası ve kiralanması tamamlanarak hizmete açıldı. “Strip mall” konsepti ile düzenlenen Galleria sadık müşterileri ile yeniden buluştu ve kısa sürede büyük beğeni topladı. Ankara’da 604 anahtardan oluşan konut projesi Kent İncek’in inşaatı ve satışları da ara vermeden devam ediyor ve Haziran 2020’de teslim edilmesi planlanıyor. Ankara’da Eskişehir Yolu aksı üzerinde Balıkuyumcu’da firmaya ait 450.000 m2  arsa üzerine 4.000 konut ve Avrupa’nın en büyük Outleti projemizin proje geliştirme çalışmalarına da aynı hızla devam ediyor.

Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayan şirketlerden biri olan BESA Grup, bugüne kadar binlerce kişiye istihdam sağlarken The BO Viera projesi ile Bodrum’da yüzlerce kişiye de  iş imkanı sunmaya devam edecek.

-THE BO VIERA-

The BO Viera; 1.2 kilometrelik sahili ve 85 odalı oteli The BO Vue – Curio a Collection by Hilton ile Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan  Küçükbük Koyu’nda  hayata geçiriliyor.

Yapılar, mimarinin doğal yapı ile bütünleştiği ve bölgenin endemik yapısına uygun peyzajın ön plana çıktığı, Bodrum günbatımını doğrudan seyreden yegane koyunda konumlanıyor.

Doğal falezleri ile denize sıfır olan The BO Viera projesinde yapımı devam eden rezidans ve villaların tamamı deniz manzaralı ve doğaya hakim konumda. The BO Viera Projesi’nin hayata geçirildiği Küçükbük Koyu’nun tam karşısında yer alan Apostol (Küçük Tavşan) Adası’na karşı dünyanın en güzel gün batımları The BO Viera sakinlerinin yaşamına benzersiz bir dokunuşta bulunacak.

Alışveriş ve hizmet noktalarının yanı sıra SPA, yüzme havuzları, fitness, restoran ve cafeler, çocuklara özel alan, sahilde beach Club’lar  gibi sosyal donatılara sahip The BO Viera’nın  güvenlik, temizlik, bahçe bakımı gibi servis hizmetleri BESA Grup’un deneyimli hizmet şirketi tarafından sağlanacak.

The BO Viera, Küçükbük Koyu’na damgasını vuran defne ağaçları, zeytin ağaçları, begonviller ve yaseminlerle bezenmiş Bodrumlu peyzajının yanı sıra Hilton grubunun üst segment oteli CURIO’yu The BO Vue CURIO a Collection by Hilton markası ve BESA Grup güvencesiyle Türkiye’ye getirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.