Bodrum Gündem

Bodrum Bit Pazarına Nur Yağdı

Bodrum’da “Dolapta Tutma, Gel Sat” sloganıyla gerçekleştirilen 2. El Eşya Festivali’ne ilgi yoğun oldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi destekleriyle ve Son Production organizasyonluğunda Bodrum İkinci El Eşya Festivali gerçekleştirildi. “Dolapta Tutma, Gel Sat” sloganıyla Gümbet Dolgu Alanında yapılan festivalde giysi, ayakkabı, mutfak-ev eşyaları, teknoloji ürünleri, antika ürünler, takı, tasarım gibi çeşit çeşit ürün, stantlarda yerini aldı.

Tüketimin yavaşlatılması ve evde biriken eşyaların değerlendirilmesinin hedeflendiği festivale yoğun ilgi vardı. Bodrum’un sevilen ünlü yazarları Nuran Yüksel, Ayser Özbulut ve Cezmi Çoban da kitap tanıtımları ile festivale renk kattı.

Organizasyon sorumlularından Duru Tümer, gazetecilere yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı: “Buradaki amacımız yılbaşı öncesi ikinci el eşyaların her bütçeye uygun şekilde değerlendirilmesi. Biz bir sloganlar çıktık. “Dolapta Tutma, Gel Sat” dedik. Çünkü çok fazla biriken eşyalarımız var. Yeni yıla girerken bunlar değerlendirilsin hem de aile bütçesine katkı olsun istedik. Aynı zamanda özgün tasarım ürünlerinin olduğu stantları da açtırdık. Gayet güzel, keyifli bir şekilde geçiyor. Bunu yılda 3 kez tekrarlamak için çalışmalarımıza başladık. Bir sonraki organizasyon Haziran ayında gerçekleşecek. Sonrası Eylül veya Ekim olarak planlanıyor. Ardından tekrar yılbaşında bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Bunu artık Bodrum’da gelenekselleştirmek için planlamalar içerisindeyiz…”

Duru Tümer, festivale Bodrum dışından da çok katılım olduğunu ifade etti.

Festivalde kendi kıyafetleri ile stant açan Şafak Atalay, “Hepsi kendimizin ürünleri. Dönüştürme yapalım dedik. Alışveriş çılgınlığına son, eldekiler değerlensin…” dedi.

Festivalde kimi stantlar da okul yararına açıldı. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Okul Aile birliği de festivalde stant açtı. Okul Aile Birliği üyesi Ali Arıbaş, “Bu eşyaları çevremizden, eşimizden, dostumuzdan, arkadaşlarımızdan topladık. Okulumuz yararına satmaya çalışıyoruz. Gelir olsun. Aslında vatandaşların da buna duyarlı olması lazım. Okulların nasıl zor durumda olduğunu vatandaş biliyor. Biz de vatandaşlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Festival, Pazar gününe ayrı bir tat kattı…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.