Bodrum Gündem

Yerli ve yabancı olta balıkçıları akın akın Muğla’ya geliyor…

Yerli ve yabancı olta balıkçıları akın akın Muğla’ya geliyor…

AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir: “Yerli ve yabancı olta balıkçıları akın akın Muğla’ya geliyor”

Emin Varol/ANKARA-Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, “Muğla’da olta balıkçılığının” popüler hale geldiğini belirterek, “Yerli ve yabancı olta balıkçıları akın akın Muğla’ya geliyor” diye konuştu.

Yavuz Demir üç ayrı bakanlık bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi üzerinde, seçim bölgesi Muğla’da önemli bir yer tutan “ su ürünleri”  konusunda konuşmayı tercih etti.

Demir, Muğla’da yoğun olarak gerçekleştirilen su ürünleri sektörüne ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı:

“ Su Ürünleri Kanununu geçtiğimiz ay, TBMM’de güncellenerek yeniden düzenlendi. Düzenleme sayesinde yetiştiricilerin geçmişte kiralamalarla ilgili yaşadıkları sorunlar ortadan kalkarken, bürokrasi azaltılarak, üretimin artırılması için her türlü teşvik ve düzenlemeler de hayata geçirilmiş oldu.

Düzenleme sayesinde yetiştiriciliğin, çevre ve turizmle barışık, rahatsızlık vermeden faaliyet göstermesi gözetilmiştir. Ciddi tedbir ve yaptırımlar da getirilerek hem sürdürülebilir avcılığın korunması hem de yetiştiriciler açısından uydudan anlık takip gibi denetimler de uygulanacaktır.”

Türkiye’nin su ürünleri yetiştiriciliği konusunda bölge ülkeleri arasında lider durumda olduğunu, bugün itibariyle yaklaşık 100 ülkeye ihracat yapıldığını söyleyen Demir, 2023 için belirlenen su ürünleri ihracatı hedefinin 1 milyar dolar olmasına rağmen, bu hedefin gerçekleştiğini, kısa süre içinde de 2 katına çıkacağının öngörüldüğünü vurguladı.

Demir, su ürünleri üretiminin bölgesi olan Muğla’da, başta belediye başkanlığını da yaptığı Güllük bölgesindeki Körfez ile Milas, Bodrum ve Fethiye’de yüzde 65 gibi önemli bir oranının üretildiğini anlattı.

AK parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir, düzenleme ile ilgili olarak, “en küçük ayrıntılarını” düşünerek hazırlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne ve sektörün yıllardan beri cefasını çeken ve ülke ekonomimize çok ciddi istihdam ve girdi sağlayan balık üreticilerine teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.