Bodrum Gündem

Müdavim’in Lezzet Sırrı “Hanım Eli” Özlem Oğan ile Yemek Üzerine Sohbet

Müdavim’in Lezzet Sırrı “Hanım Eli” Özlem Oğan ile Yemek Üzerine Sohbet

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve dünyanın çevresini yelkenlisiyle dolaşan ilk Türk Denizcisi Sadun Boro’nun evi olan binada hizmet veren Bodrum Müdavim Lokanta Meyhane, kaliteli hizmet ve mutfağından çıkan lezzetlerle kısa sürede hem Bodrum’da yaşayanların hem de tatilcilerin en gözde mekanı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bodrum eğlence sektörüne yıllarını vermiş Murat Oğan’ın eşi Özlem ve kardeşi Fuat ile birlikte bir aile işletmesi olarak hizmete açtığı Bodrum Müdavim, menüsünde bulunan lezzetler, dekorasyonu ve denize sıfır konumuyla her geçen gün yeni müdavimler edinmeye devam ediyor.

Sunduğu kaliteli servis, güler yüzlü ve deneyimli personelin yanı sıra mutfağından çıkan her lezzetle misafirlerini adeta büyüleyen Bodrum Müdavim’in kısa sürede tanınması, kabullenilmesi ve gerçek müdavimlerine kavuşmasında en büyük rolü oynayan gizli kahramanlarından biri de Özlem Oğan.

Bodrum Müdavim’i akşamın en yoğun saatlerine hazırlayan Özlem Oğan, bir kadın işletmeci olarak hem ailenin hem de işletmesinin getirdiği sorumlulukları aksatmadan yerine getiren dinamik yapısıyla adeta mekanın bel kemiği.

İki çocuk sahibi Özlem Oğan çocukları okullarına uğurlayarak güne başlıyor. Hemen ardından Bodrum Müdavim’i açarak eksileri tespit ederek bir alışveriş listesi hazırlayan Özlem Hanım, bir yandan da tüm mekanı dolaşarak olası aksaklılara yol açabilecek her şeyi denetleyerek işbaşı yaptığını belirtiyor.

Bir kadın olarak hem mutfaktan hem de işletmeden sorumlu olan Özlem Oğan, bir gününü şu şekilde anlatıyor;

“Bodrum Müdavim açıldığından bu yana her günüm oldukça tempolu geçiyor. Daha nce 4 yıl boyunca işlettiğim Nehir Ev Yemekleri ile alışık olduğum düzenime ek olarak daha uzun saatler hizmet veren bir mekanın başında olmak tabii daha çok sorumluluk, daha çok dikkat ve özenli olmayı da beraberinde getiriyor.

Günüm her sabah, iki çocuğumun okula hazırlık ve okula uğurlanmasıyla başlıyor. Aslında günün en keyifli saatleri benim için. Onları okullarına bıraktıktan sonra Ben de Müadvim’e gelerek burada hizmetimizi aksatacak her şeyin bir kontrolünü yapıyorum. Eksik ürünlerin ve günün yemekleri için alınması gereken her şeyin bir listesini yaparak alışverişe başlıyorum.

Lokanta ve meyhane olarak hizmet veren işletmemizde bana göre en önemli şey misafirlerimizin burada keyifle, mutlulukla ayrılması. Öncelik sırasında bizim için en önemli şey temizlik. Bu nedenle güne temizlik ile başlanır. Lezzet de temizlik kadar önemli. Lezzetin de en önemli sırrı tazelikten ve doğallıktan geçer. Bu nedenle tüm alışveriş de benim görevim.

Alışverişlerimizi günlük yapıyoruz. Tazelik, doğal ürün ve gönülden yapılan her yiyecek inanın bana lezzetli olur. Müdavim’in lezzetinin sırrı da sanırım buradan geliyor.”

Mutfağından çıkan her tabağında kendine has lezzetleri bulunan Bodrum Müdavim’de müsafirlerin en çok tercihi ise kendine özgü lezzetleri. Ailesinin evinde öğrendiği, kendi evinde pişirdiği yemekleri Müdavim müşterilerine de hazırlayan Özlem Oğan, Bodrum Müdavim’in spesiyallerini de şu şekilde anlatıyor;

“Bodrum Müdavim’de açıldığımızdan bu yana mekân ile özdeşleşen yiyeceklerimiz var. Annemin en sevdiğim yemeklerinden olan yaprak sarmaya vişne ekleyerek daha freş bir lezzet elde ettik. Bu yemeğin özelliği yapraklar. Her yaprakla olmuyor. Bu nedenle Bafa’da ailemin bahçesinden ve o yörede yetişen yapraklar ile bu mezemizi hazırlıyoruz. Mütebbel de misafirlerimizin en çok sipariş verdiği mezelerimizden. Osmanlı mutfağının özel lezzetlerinden olan Mütebbel, köz patlıcan, tahin ve yoğurt ile hazırlanan, özel bir lezzet. Kadınların ise en beğendiği mezemiz, İzmir Güzeli. Yeşil elma ve buğday ile hazırlanan bu meze de bir Müdavim klasiği olarak siparişlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Mezelerin arasında en çok sipariş edilen deniz mahsulü mezemiz Levrek Marin. Tüm işlemleri kendimizin yaptığı Levrek Marin mutfağımızda marine edilerek 3 gün kendi sosunda pişiyor. Günde yaklaşık 10 kiloya yakın levrek marine ediyoruz diyebilirim. Levrek Marin’de kullandığımız her şey çok özel. Lezzeti de buradan geliyor.”

Kale ve deniz manzarasının bir araya geldiği, kumsalında günün her saati keyifle vakit geçirebileceğiniz ve her katında farklı bir huzur bulunan Müdavim, Bodrum’a özgü lezzetlerin, Ege Mutfağı ile harmanlandığı bir yemek dükkânı olarak hizmet veriyor olsa da, zaman zaman farklı yörelerin seçkin lezzetlerini de misafirlerinin beğenisine sunuyor. Mevsimine göre pişen, herkesin damak tadına hitap eden tüm özel lezzetleri sunmaya özen gösterdiklerini belirten Özlem Oğan, farklı yörelerin lezzetleri için alışverişlerini de o bölgelerden getirttiklerini belirtiyor…”

Elinin lezzetini annesinden aldığını ifade eden Özlem Oğan, çocukluk yıllarından bu yana yemek yaptığını söylüyor.

“Henüz çocuk yaşlardayken, annemin ve babamın çalışmaları nedeniyle ailenin en büyük çocuğu olarak iki kardeşime de yemek hazırlayarak başladı mutfak ile tanışmam. Annem öyle süslü püslü yemekler yapmazdı ama eli çok lezzetliydi. Zamanla ondan aldığım, gördüğüm öğrendiğim bilgiler, benim de elimin lezzetini kazanmasının en önemli nedeni sanırım. Bekarlık yıllarımda başlayan mutfak serüvenim evlendiğimde de devam etti tabii. Ben kültür olarak daha çok zeytinyağlılar, ot yemekleri severim ve yaparım. Murat’ın tercihi ise etli yemeklerden yanadır her zaman. Ama benim yaptığım yemekleri de çok beğenerek yer. Hatta o’nun bu girişimciliği sayesinde Nehir Ev Yemekleri’nin temeli de atıldı. Evde yaptığım yemekleri, kendi restoranımda da yapmaya başladım. Kısacası amatör olarak yaptığım yemekler, beni profesyonel bir platforma da taşımış oldu. Orada da herkesin beğenerek yiyeceği yemekleri hazırlamak benim için daha büyük bir aileye yemek pişirme deneyimi oldu diyebilirim. Zira biz yapı olarak herkesi misafirimiz olarak görüyoruz. Misafirlerimize özenerek, en lezzetli haliyle keyif verecek yemekler pişiriyoruz. Yemeklerde kullandığımız zeytinyağından, masalarda servis edilene kadar her şey onlar için özel olarak düşünülüyor, hazırlanıp, servis ediliyor…”

Böylesi muhteşem lezzetleri, kusursuz işletmecilikle birleştirip, koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak için çabalayan Oğan Ailesi için tatil günleri de yine Müdavim demek. Oldukça yoğun geçen günlerin ardından Dinlenmek için yine Müdavim’e geldiklerini belirten Özlem Oğan, özel hayatını da şöyle anlatıyor;

“Murat çok disiplinli, çalışkan ve hızlı düşünüp, hızlı uygulayan bir yapıya sahip. İlk başlarda bu hıza ayak uydurmak oldukça zordu. İnsan bu hıza zamanla alışıyor. Dışarıdan en çok aldığım soru da gece hayatında çalışan biriyle nasıl böylesi mutlu ve sağlıklı bir evliliğim olduğu yönünde. Gerçi bunun zorluklarını ve imkansızlıklarını evlenmeden önce bana söyleyen ilk kişi annemdi. Ama gerçekten karşılıklı güven, anlayış ve özveri bizi dimdik ve sapasağlam ayakta tutuyor. Murat evlendiğimiz ilk günden bu yana gece hayatı içerisinde. Bu yoğun koşturma içinde ne olursa olsun, her Pazar mutlaka erken kalkarak, ailesiyle vakit geçirmesi bu bağı daha da perçinliyor. Bu yaz başında birkaç gün Bodrum dışında tatil yaparak sezonu karşıladık. Sezon boyu da, çocuklarla birlikte Müdavim’de tatilimizi yaptık. Ben hem çalışıyor, hem de çocuklarımla ilgilenebiliyorum. Zaman zaman yorucu olsa da, çok mutluyum…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.