Bodrum Gündem

İyi İnsan “Nurşen Önkol” Vefat Etti

İyi İnsan “Nurşen Önkol” Vefat Etti

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Gönüllü Komitesi Başkanı Nurşen Önkol, yaşamını yitirdi… 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın kuruluşundan bu yana Gönüllü Komitesi Başkanlığını yapan Deniz Kuvvetlerinden emekli Nurşen Önkol, bir süredir akciğer kanseri ile mücadele ediyordu.

Evli ve bir kız çocuk -Seren Keskin- annesi Nurşen Önkol, 20 Aralık Cuma günü yaşama veda etti. Önkol’un ölüm haberi Dubai’de yaşayan kızı Seren Keskin’e iletilirken, kızının Bodrum’a gelmek için yarın yola çıkacağı öğrenildi.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’ndan yayınlanan mesajda ise şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili dostumuz, fedakar, çalışkan, örnek yurttaş ve toplumcu insan, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Gönüllü Komitesi Başkanımız Nurşen Önkol bu sabah aramızdan ayrıldı. Geride kimse kalmamalı, bir olmalıyız, birlikte olmalıyız deyip vazifeye atılan, gördüğünü görmezlikten gelmeyen, köşeye çekilip saklanmayan, kurulduğumuz günden beri yüzlerce etkinliğimizi planlayan, yürüten çocuklarımızın sevgilisi, ailelerinin dostu, yöneticilerimizin yardımcısı bu güzel insanı unutmayacağız. Ailesine, sevenlerine ve Gönüllülerimize başsağlığı diliyoruz. Hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Yolun açık, mekanın cennet olsun, ışıklar içinde uyuyasın…

Bodrum Engelliler Sağlık VAKFI Yönetim Kurulu…”N

NurşenÖnkol’ un cenazesi, 22 Aralık, Pazar günü, Turgutreis Merkez Camiinde kalınacak öğlen namazını müteakip Akçaalan yeni mezarlığında toprağa verilecek…

Küçük bir anı;

Geçtiğimiz yıl tam da bu günlere ÇYDD Yeniyıl Şenliğinin başladığı gündü. Muğla Üniversitesinde eğitim gören devrimci öğrenciler, Muğla ve İlçelerinde giyecek ihtiyacı olan çocuklar olduğunu ve yardım etmek isteyenlere bir duyuru yapmamı istemişlerdi. Tam o sırada yanımda Nurşen Önkol vardı. Stantta Bodrum Engelliler Vakfı yararına çocuklar için hazırlanmış bereler, kaşkollar yelekler, hırkalar satıyorlardı. Telefonu kapatıp hemen Bodrum Engelliler Vakfı yararına satılan ürünlerden benim gücüm oranında bir miktar satın almak istediğimi söyledim. Nedenini sordu. Ben de Muğla’da Üniversitede eğitim gören devrimci öğrencilerin Muğla’nın gecekondu semtlerinde ihtiyacı olan çocuklar için giyecek aradıklarını söyledim. O an adeta teyakkuza geçti ve benim verdiğim paranın alabileceğinin neredeyse üç katı çocuk kıyafetlerini poşetlere doldurdu. Ben aldım 15 tane elimde vardı 45 tane. Birkaç arkadaşımı daha aradım. Kullanılmış mağazalardan alınmış 20-30 parça çocuk kıyafeti daha geldi elime o gün. Ertesi gün telefon çaldı, arayan Nurşen Önkol’du.

 -“Fatih elimde 20-30 parça daha eşya var yarın standa uğra al…” dedi.

Ertesi gün yine 50’den fazla çocuk kıyafeti poşetlemiş beni bekliyordu. Sonra bu topladıklarımı Muğla’da devrimci çocuklara teslim ettim ve olanları da anlattım. Oradan telefon ettim gençler Nurşen’e teşekkür ettiler. Sesindeki mutluluğu oradan hissettim. İyi ki yaşadın Nurşen, iyi ki bizlere iyi bir insanı tanıma fırsatı verdin. Devrin daim olsun…”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.