Bodrum Gündem

HOŞ GEL 2020 / Bodrum Gündem Yazıları…

Sevgili okur, hep birlikte bir yılı daha bitirdik. Kimbilir daha kaç yılı beraberce  devireceğiz. İçim hüzünlü, ruh halim karamsar gibi sanki. Ama yine de  her şeye rağmen umutlu bir yazı yazmak istiyorum. 2019 un son günlerini uğurlarken 2020’nin hepimize mutluluklar, sevinçler getirmesini, umutlarımızı çoğaltmasını istiyorum. Ülkemizin 2020 de artık ışığı yakalamasını istiyorum.

2019 yılı benim için zorlu bir yıl oldu. Ancak Kızımın çok sıkıntılı ve kaygılı geçen bir hamilelik döneminin ardından, Ceylin kuşumdan sonra bir kez daha ailemi taçlandıran Karan’ımın doğumuyla, 2019 karanlığının içinde aydınlığı, sıcaklığı ve umudu da yaşatmıştı bana.

Evet! 2019 çok zorlu bir yıldı.

2019 da iktidar yaşattıklarıyla adeta aklımızla oynadı, bizlere toplumsal kaygıları yaşattı ama yine de yurtseverlerin umutlarını alamadı. Çünkü  yurtseverler  uyanmış “her şey güzel olacak” diye çıktıkları yolda buluşmuşlar, asla bu yoldan dönmeyeceklerini de anlamışlardı.

2020 senden;

Bilimin, hakkın, hukukun adaletin önemsendiği,

Şiddetin, kavganın, ayrımcılığın son bulduğu,

Eğitimli genç işsizliğin, yurtdışına akın akın göç eden genç beyin göçünün son bulduğu,

Kentlerimizin betona mahkum edilmediği,

Doğamızın, sularımızın kirletilmediği

Düşüncelerinden, yazdıklarından ötürü kimsenin tutuklanmadığı

Cumhuriyetin temel değerlerinin yıpratılmadığı

“Yurtta Barış, Dünyada Barış” hedefimizin tekrar hatırlandığı,

Her gün en az bir kadının erkekler tarafından katledilmediği,

Kadın katillerinin ve çocuk istismarcılarının iyi hal indiriminden yararlanmadıkları,

Bilim insanlarına, çevreye, doğaya, yaşayanların iradesine aykırı bir biçimde inadına yaşama geçirilmek istenen çılgın projelerin olmadığı,

Gündelik hayatın bugünkü gibi yozlaştırılıp hırçınlaşmadığı vahşileşmediği günleri getirmeni istiyorum.

2020 Senden;

Güzel ülkeme ve insanlarıma yalanı, yozlaşmayı, talanı, şiddeti yaşatan anlayışlara son vermesi için sağlıklı çalışmalar yapabilecek kadroları yaratabilecek,

Sürekli eleştiren, konuşan değil, liyakata, bilgiye emeğe dayalı kadroları hazırlayabilen,

Siyasetin kamuoyunda kaybettiği güven ve adalet duygusunu tekrar yaşatacak,

Önce kendi içinde demokrasi ve adalet duygusunu çalıştıracak sosyal ve siyasal kurumların güçlendiği, tekrar ülkemizi taçlandırarak çoğaldığı,

İnsanların sadece eleştirip seyirci durumundan çıktığı, “bende varım” diyerek ellerini taşın altına koyduğu günleri getirmeni istiyorum.

2020 ben de sana söz veriyorum;

Çocuklarımızın aydınlık yarınları cumhuriyetimizin temel değerleri için Mustafa Kemal’in aydın bir kadını olarak, her eğitimli kadının ülkemize borcu olduğunu unutmayacağım.

Söz Veriyorum;

2020’de uyandığım her güne umutla, aşkla başlayacağım, sevdiklerim, değerlerim, hayallerim için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Butun temennılerinizin altına imzamı atarım 2019 da çok yorulduk huzurla geçecek bır yıl diliyorum kaleminize emeğinize sağlık