Bodrum Gündem

SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME / Can Pulak Bodrum Gündem Yazıları…

Şimdi sizlere sevindirici bir gelişmeden bahsedeceğim. Hatta bir değil,birkaç sevindirici gelişme.
Öncelikle Yalova’daki Hayrettin Karaca Arboretum’un kapanmasının sözkonusu olmadığını size müjdelemek istiyorum. Sosyal medyada sıkça yeralan kapanacağına ilişkin haberler, burayı gezen ve bazı personelle konuşan ziyaretçilerin verdikleri bilgilerden ve attıkları twitlerden kaynaklanmış. Ben ve benim gibi düşünenler, bunları okuyunca büyük bir üzüntüye kapıldık ve böylesine değerli bir kurumun kapanmaması için elimizden geleni yapmaya başladık. Ben konuyu Bodrum Gündem ve facebook’a yazınca, inanılmaz bir duyarlıkla karşılaştım ve çok mutlu oldum. Keşke aynı duyarlığı diğer çevre facialarında da görebilsek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunca zorlu işinin arasında hemen konuya ilgi göstererek tüm yetkililere gerekli talimatları vermiş ve arboretumun kurtarılması için ne mümkünse yapılmasını istemiş. Talimatı alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, hemen arboretum yetkilileriyle görüşerek durumu tahkik etmiş. Hayrettin Karaca’nın kurumdan sorumlu olan torunu Yeşne hanımı aramış. Sonuçta kapanmanın sözkonusu olmadığını, kış sezonuna girilmesi nedeniyle personel azaltıldığını ve muhtemelen haberin işten ayrılan bir personel tarafından sosyal medyaya servis edilebileceğini belirtmiş. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bunları bana ilettikten sonra, kapanma ihtimali olsaydı bile Yalova Belediyesi olarak buna izin vermeyeceklerini ve buranın yaşaması için hertürlü desteği yapabilecek güçte olduklarını söyledi.
Bunları size iletmeyi bir gazeteci olarak mesleki bir borç sayarken, konuya duyarlı davranan başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman‘e,aziz dostum Prof.Hikmet Özdemir’e, CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Veli Özdemir‘e, arboretum görevlisi Tuğba Hanıma ve duyarlı binlerce çevre dostu yurttaşlarımıza çok teşekkürler ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
Bu vesileyle samimi bir üzüntümü de belirtmek isterim. CHP kanadından güçlü bir destek talebi görürken, gönül isterdi ki aynı duyarlığı AKP ile İyi Parti de göstersinler, en azından sessiz ve kayıtsız kalmasınlar…

ilgili köşe yazısı: https://www.bodrumgundem.com/2020/01/06/bir-degerimizi-kurtaralim-can-pulak-bodrum-gundem-yazilari/

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.