Bodrum Gündem

Yüsra Miskioğlu CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan Adayı Olduğunu Açıkladı…

Yüsra Miskioğlu CHP Bodrum Kadın Kolları Başkan Adayı Olduğunu Açıkladı…

CHP Bodrum İlçe Başkanlığında Kadın Kolları Adaylık yarışında Yüsra Miskioğlu başkan adayı olduğunu açıkladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP üyesi Yüsra Miskioğlu, adaylık basın açıklamasını bugün ilçe merkezinde düzenlediği toplantı ile duyurdu.

Miskioğlu, konuşmasına Rahşan Ecevit’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı.

Yüsra Miskioğlu’nun yaptığı açıklamanın detayları şöyle;
“Ben Yüsra Miskioğlu. 1967 yılında Hatay’da doğdum. Ailemizin yeminli mali müşavirlik ofisinde ön muhasebede uzun yıllar çalıştım.
Cumhuriyet Halk Partisinin değerleri ve siyasi terbiyesini, gençliğimde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Belediye Başkanı ve Milletvekili büyüklerimden ve ailemden aldım.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu Cumhuriyet’e sizler gibi ben de minnettarım. Kadın gücünün ne kadar önemli olduğunu bilerek; yaşadığım şehre ve ülkeme faydalı olmak adına, daha yaşanır bir ülke için çok çalışmak gerektiği bilinci ile Cumhuriyet Halk Partisi’nde çalışmaya başladım. Kadıköy Acıbadem Cumhuriyet Halk Partisinde 15 yıl boyunca seçim ofislerinde görev aldım.
Bodrum’a yerleştim ve Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolunda referandum, genel ve yerel seçimlerde çalışmalarda bulundum. 2017 – 2019 CHP Bodrum kadın kolu yönetiminde görev aldım. Bu çalışmalarım süresince hiç bir hizip ve polemiğin içinde bulunmadığım gibi bu yaklaşımlara da şiddetle karşıyım. Her sorunun anlayış ve empati ile çözümleneceğine inanıyorum.
Bu süreç içerisinde, kadınlarımızın sevinçli ve kederli günlerinde yanlarında olarak yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Ayrıca kadınlarımızın dile getirdiği sorunlarda, İlçe Başkanlığı Yönetimimizle birlikte çözümler ürettik.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi, bu süreç içerisinde Bodrum ve Yarımada’da çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık. Bu anlamda çalışmalarımız göz önüne alındığında seçimlerde ki katkılarımız yadsınamaz.
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal, hak ve hukuk üzerindeki eşitsizlikleri, insan olarak, kadın olarak çok derinden yaşıyoruz. Bizler yaradılışımız itibariyle, şefkatli, organize ve hayatın içinde güçlüyüz. Yaşadığımız yer ve ülkemizde kadrolarda görev almak, kararların içinde bulunmak ve eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz. Buna % 50 kota ile partimiz de dahildir. Kadın üye sayımızı arttırarak, Bodrum’dan kadın milletvekilleri çıkmasını hedefliyoruz. Bunu biz kadınlar hep birlikte başaracağız.

İlçe yönetimimizin ve kadın kolu yönetimimizin görevlendirdiği 56 mahalle sorumlularımız ile her mahalledeki kadınlarımızla bir araya gelerek, eğitim, sağlık ve hukuksal alanda destek alarak çözüm odaklı çalışmalar içinde bulunmaya kararlıyız. Ayrıca bodrum ve Yarımada’da ihtiyaç duyulan konularda paneller düzenlemek çalışma programımız içinde yer almaktadır.

Ülkemde yaşayan bir insan, bir kadın olarak vatan sevgisi ve sorumluluk bilinci içindeyim. Bu anlamda Atatürk’ümüzün Türk kadınına ithafen,
“Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.” sözü misyonumuzdur.

Bundan dolayı bizim tek bir projemiz var. O da kadının üretkenliği, gücü ve kararlılığı ile Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olmasıdır.

Bu enerjiyi, bu kararlığı kendimde buluyorum ve Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Kadın Kolu Başkanlığı’na adayım.

Örgüt çalışmamızda birlikte yürüdüğümüz, değerli İlçe Başkanlarım ve Yönetim Kurulu Üyelerime, Kadın Kolu Başkanlarım ve Yönetim Kurulu Arkadaşlarıma, Gençlik Kolu Başkanlarım ve Genç Kardeşlerime, Mahalle Sorumlularına ve destek veren üyelerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yapılan başkan adaylığı açıklamasının ardından bir diğer başkan adayı Umut Anıl Özdoğan, Yüsra Miskioğlu’na çiçek verdi. Her iki aday birbirine başarılar dilediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.