Bodrum Gündem

Sazlı, Sözlü Muhabbet Eşliğinde Kitap Tanıtımı…

Harita Mühendisi şair ve aktivist Hıdır Çam’ın yeni çıkan tasavvuf içerikli “Sırrı Hakikat” isimli kitabının tanıtımı Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Merkezinde kitabında yer alan nefesler eşliğinde sazlı-sözlü muhabbetle tanıtıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Harita Mühendisi şair ve aktivist Hıdır Çam’ın birinci kitabı “Yol Yordam”, ikincisi “Rakımlar Güzelim” isimli iki şiir kitabı ve son olarak tasavvuf içerikli “Sırrı Hakikat” isimli şiir kitabı için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Merkezinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Deruni Mahlası ile piyasaya çıkan “Sırrı Hakikat” isimli şiir kitabı ile ilgili olarak “İlk şiir kitabım Kanguru yayınlarından Dörtlü şiirlerden oluşan “Yol Yordam”, ikincisi serbest şiirlerden oluşan “Rakımlar Güzelim” adli kitap ve üçüncüsü de tamamı tasavvuf içerikli iki yüzün üstünde nefesin yer aldığı son otuz yıllık tasavvuf yolculuğumun bir özeti olan “Sırrı Hakikat” isimli şiir kitabım oldu. Bu kitabımın içeriği günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan Alevilik inancının da temelini oluşturan Enel Hak felsefesi ağırlıklı. Kitabımız Kanguru Yayınlarından çıktı. İlk imza günüm 24 Ocak Cuma günü OASİS AVM’de yer alan İmge Kitapevinde yapılacak. Bugün dernek merkezimizde canlarımız ile bir araya gelerek hem kitabın içindeki nefeslerden örnekler sunduk hem de nefesler eşliğinde kitabın özünü oluşturan kadim Anadolu Alevi inancı “Enel Hak” felsefesine değindik” dedi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın söyleşi sonunda Hıdır Çam’a Alevilik inancı için Bodrum yarımadasında bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve derneğe olan desteklerinden dolayı Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından elde hazırlanmış olan seramik bir plaket verdi.  Yalçın teşekkür konuşmasında şunları söyledi “Bizim yolumuz 4 kapı 40 makamdan geçer. Buna yola turab olmak derler. Yola turab olunca koşmaya, coşmaya ve kaynamaya başlarsınız  ve etrafınıza ışık saçmaya başlarsınız. Piştiklerinizle el ele, el hakka misali diğer canlara da bilgi saçmaya başlarsınız. Hıdır canımız insanı kamil olma yolunda yola turab olmuş canlarımızdandır. Kendisi bu yolda piştikçe, derinleştikçe bu eserler de ortaya çıkmaya başladı.  Kendisine hem Alevi örgütlenmesine bugüne kadar yapmış olduğu mücadeledeki emeğinden dolayı hem de yola hizmetlerinden dolayı derneğimiz adına teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Gecede Hıdır Çam’ın şiir kitabında yer alan 7 nefesi besteleyen İlhan Özçelik ve dernek üyesi Erol Kösedağı hem bu eserleri hem de Alevilik inancında yer alan gülbengleri sazları eşliğinde seslendirdiler.

1959 yılında Sivas Divriğ’de doğan Hıdır Çam, 1980 yılında Teğmen olarak mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ile 1982’de ilişiği kesilen şair Hıdır Çam, YAŞ kararları veya yargı denetimine kapalı işlemlerle TSK’dan ilişiği kesilenlere emeklilik ya da kamuda istihdam olanağı getiren tasarısının TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından TSK’dan Kıdemli Albay olarak emekli oldu. Bodrum Dağ Sporları Kulübü’nün de kurucuları arasında olan şair evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.