Bodrum Gündem

Yatağan’da 190 Deve Güreşti

Yatağan Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen deve güreşlerinin 20.si yapıldı. 19 Ocak 2020 Pazar günü düzenlenen deve güreşlerine Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 190 güreş devesi katıldı…

Bodrum Gündem Haber

Yatağan Belediyesi 20. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 190 pehlivan deve katılırken, güreşleri yaklaşık 15 bin kişi izledi. Muğla-Aydın karayolu üzerinde bulunan Orman Kavşak Sahası’nda gerçekleştirilen güreşlere havanın da iyi olması nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Vatandaşlar ücretsiz olarak düzenlenen güreşleri saha etrafında bulunan oturma alanları ile kamyon ve traktör kasaları üzerinden izlediler.

20.Geleneksel Deve Güreşleri Festivali kesilen kurban ve dua ile başladı. Yatağan Belediye Başkanı Makine Mühendisi Mustafa Toksöz, güreşlerde yaptığı konuşmada; “Yatağan ilçesinde rahmetli Bozüyük Belde Belediye Başkanı Ahmet Yüksel’in başlattığı ve Yatağan Belediyesi eski Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın geleneksel hale getirdiği deve güreşlerini sürdürüyoruz. Güreşlere katılan tüm devecilere ve güreşleri izlemeye gelen herkese teşekkür ediyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.