Bodrum Gündem

“Sizler Olduğunuz Sürece UMUT var Olacaktır…”

“Sizler Olduğunuz Sürece UMUT var Olacaktır…”

Umut Anıl Özdoğan, CHP Bodrum İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.  Özdoğan açıklamasında, kadının CHP de bile ikinci planda bırakıldığına dikkat çekerken amacının kadın emeğinin görünür olması ve hak ettiği yere gelmesi olduğunu ifade etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Umut Anıl Özdoğan, basın açıklamasında kimsenin adamı olmadığını özellikle vurgularken, “Umut Anıl Özdoğan kimsenin adamı değildir…Ama hep olduğu gibi bugün de; Gücümü de Cesaretimi de sizlerden alıyorum. Bu nedenle Güçlüyüm, Bu nedenle Cesurum. Sizler Olduğunuz Sürece Umut Var Olacaktır. Sizler Olduğunuz Sürece Kadının UMUDU olacaktır” dedi.

Umut Anıl Özdoğan’ın yaptığı basın açıklamasının detayları şöyle;

“Dünya Üzerinde Görülen Her Şey Kadının Eseridir” diyor… Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk.
Kimse aksini söyleyemez ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de en çalışkan, en özverili, en üretken üyeleri kadınlardır…
Değerli arkadaşlarım,
Partimizin kuruluş felsefesine ve 6 ok ilkelerine bağlı kalarak, Türk kadınının ve Bodrum’da yaşayan kadınlarımızın; ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda varlığını öne çıkartmak için Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Kadın Kolları adayı ve yönetim kurulu olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürümek üzere yola çıktık…
Hedefimiz, Her Alanda Kadınıyla Erkeğiyle Eşit Bir Türkiye’dir.
Umut Anıl Özdoğan kimdir?
Bodrumluyum.29 Mayıs 1971 doğumluyum…
Asker bir baba ve ev hanımı bir annenin üç çocuğunun en büyüğüyüm…
Çocuklarına, Umut, Özgür ve Barış isimlerini veren Sosyal Demokrat bir ailede büyüdüm.
İlk, orta ve lise eğitimim Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, her memur çocuğunun yaşadığı zorluklarla geçti…
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum.
13 yıl turizm sektöründe mali hizmetler sorumlusu olarak çalıştım.
1996 yılında, Sevgili Eşim Osman Özdoğan ile evlendim.
23 yaşında bir kızımız ve 21 yaşında bir erkek evladımız var…
15 Yıllık Cumhuriyet Halk Partisi Üyesiyim.
3 yıl Mahalle Temsilciliği,
Farklı dönemlerde İl ve İlçe Kongre Delegeliği,
Bir dönem, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştım.
Bir dönem de, İlçe Kadın Kolu Yedek Yönetim Kurulu Üyesiydim.
Yerel ve Genel Seçimlerde, saha çalışmalarına ve sandık görevlerinde bulundum.
Son iki yıldır seçim bölgemde Parti İl Bina Sorumlusu oldum.
Bir önceki dönemde, aday olmam konusunda arkadaşlarımızın önerisi olmuştu. Babamın hastalığı nedeni ile bu görevin hakkını veremeyeceğimi ve kendimi henüz hazır hissetmediğim için kabul edememiştim..
Bir yıl önce de ,Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolu başkanı olarak en iyi şekilde partime hizmet edebileceğime inanan arkadaşlarımın güveni ve desteği sayesinde bir karar verdim ve eylül ayından bugüne kadar da çalışmalarıma devam ediyorum.
Sevgili Parti Emekçilerim,
Sizlere özellikle emekçi diye sesleniyorum. Çünkü başta da söylediğim gibi, Kadınlar…Kadınlarımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çalışkan, özverili ve partimize en çok emek veren üyeleridir.
Buna rağmen partimizin ikincil konumunda olmaktan kurtulamamıştır.
Bugün aday olarak size sesleniyorsam başlıca nedeni budur.
Herkes duysun ki: Emeğimiz varsa, Sözümüz de Olacak değerli yol arkadaşlarım.
Ancak biz kadınlar öncelikle kendimize güvenmeliyiz, birbirimizi anlamalıyız, kendi yetenek ve becerilerimizin farkına varmalıyız.
Bireysellikten uzak olarak, Ata’mızın da dediği gibi; Şahsi Emellerimizi bir kenara bırakıp, ülkemizin, Bodrum’un ve partimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmalıyız.
Parti Ülküsü, ilkeleri ve prensipleri herkesten ve her şeyden çok daha önemlidir.
Bizler, takım çalışmasına önem vermeli ve başta Yüsra arkadaşım ve ben olmak üzere asla birbirimizi rakip görmemeliyiz…
Dava arkadaşı ruhuyla hareket etmeliyiz.
Değerli Arkadaşlarım,
Öncelikle; partimizin üyesi olan ama örgüte gelip gitmeyen kadın üyelerimize ulaşmalı, onları kazanmalı, ayrıca yeni üye kazanmak için de çok çalışmalıyız.
Kadın kolunun en büyük sorumluluklarından biri örgütlenmedir.
Bizler, eğer örgütlü çalışmazsak başarılı olamayız.
Bunun için örgütlenme yapımızı tekrar ele alacağız ve sadece yerel yetmez arkadaşlarım. Bizler, genel iktidar yürüyüşümüzün ateşini Bodrum’dan hep birlikte yakacağız.
Hedefimiz, partimizin iktidar yürüyüşünün sadece birer emekçisi değil, fikir önderi olmaktır.
Ama her şeyin başı örgütlenme ve parti emeğidir arkadaşlarım.
Öncelikle bunu başaracağız ve parti emeğinin değerini bilerek, değerli kılarak örgütleneceğiz.
Bu özelde, her mahalle kadın kolu temsilcimizi sandık kurarak parti içi demokrasinin, parti emeğinin gereğini yerine getirerek başlayacağız. Sokak sokak, mahalle mahalle örgütleneceğiz.
Seçilen mahalle temsilcileri, sokak sorumlularından oluşan çalışma ekiplerini oluşturacak. Önce sokak, sonra da mahallelerin siyasi eğilim profilini çıkaracağız. Sokağa ve mahalleye hakim olup; kimin hastası, kimin cenazesi, düğünü, derneği varsa; yani acılarının da sevinçlerinin de ortağı olacağız.
Kadın kolları içinde oluşturacağımız Sosyal İlişkiler Birimimizle birlikte ziyaretler yapacağız.
Böylece seçimden seçime kapımıza geliyorsunuz izlenimi vermeyeceğiz.
Tüm bu yereldeki çalışmalarımızda bize gelen sorunları bir komisyon kurarak değerlendirmeye alacağız ve düzenli olarak, çözüm önerilerimizi de içeren bir dosyayı hem ilçe yönetimimize hem de yerel yönetimimize sunacağız.
Hiçbir şekilde emeğini ailesinin geçimine adamış, partili ya da partisiz tüm kadınların bu emeğine saygılı olacağız ve buradan siyasi rant elde edilmesine asla izin vermeyeceğiz.
Sevgili yol arkadaşlarım, diğer bir konu da çat kapı birimimiz…
Seçmenin kapısını çalıyoruz, iletişim kuruyoruz, broşürlerimizi veriyoruz, bunları yaparken bir eylem ve söylem birliğimiz olacak arkadaşlarım.
Her ne kadar, her şeyi bildiğimizi düşünsek de yanlışlar yapabiliyoruz. Bu nedenle kadın kollarının yönetmeliği, parti tüzüğü iletişim yöntemleri, propaganda, siyasi iletişim nasıl yapılmalı, saha çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler konusunda eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz.
Hukuk kurulu kuracağız arkadaşlarım.
Bu konuda partimizin değerli üyeleri ve dostlarım olan Irmak Yüksel Karabulut,Emine Yenilmez Aydemir ve Fazilet Uyar Gülteş bu kurulda kadınlarımızın hukuksal sorunlarının çözümü için seve seve gönüllü oldular. Onlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.
Danışma ve denetleme Kurulu oluşturuyoruz.
Partimizde etkin görev almış, elini taşın altına koymuş kadınlarımız çok önemli. Çeşitli nedenlerle görüş ayrılıkları yaşanmış olsa da temelinde partimiz ve ülkenin geleceği söz konusu olduğunda bu cesur, emekçi, ve her bir parçamda, onlardan bir iz olduğunu düşündüğüm kadınlarımızın bir araya geldiğini görmek beni ve ekibimi en çok yüreklendiren durumdur.
Bu kurulda onlarla birlikte çalışacağız ve bilmenizi isterim ki, kurulumuzla beraber yönetimimiz ve sizlerin geliştireceği projeleri hayata geçirirken katılıma açık olacağız ve ortak akılla hareket ederek, her türlü zorluğun üstesinden yine hep birlikte geleceğiz…
Değerli Dostla, Cumhuriyet Halk Partisinin fedakar, cefakar, çalışkan Cumhuriyet Kadınları…Mustafa Kemal’in Askerleri…
Cumhuriyet Halk Partisi İktidar olana dek, sizlerle kapı kapı, ev ev sokak sokak çalışacağım ve hep birlikte iktidar yürüşünü Bodrum’dan başlatacağız…
Son söz olarak şunu söylemek istiyorum:Umut Anıl Özdoğan kimsenin adamı değildir…Ama hep olduğu gibi bugün de; Gücümü de Cesaretimi de sizlerden alıyorum. Bu nedenle Güçlüyüm, Bu nedenle Cesurum…
Sizler Olduğunuz Sürece Umut Var Olacaktır…
Sizler Olduğunuz Sürece Kadının UMUDU olacaktır…
Desteğiniz için sonsuz teşekkür ediyorum…
Yönetimde görev alacak arkadaşlarımız örgütün içinden gelen, siyasi deneyim ve bilgileriyle ekip ve takım uyumuna özen gösteren, attığı her adımın, söylediği her sözün,yaşam tarzının ve davranışlarının sadece kendisini bağlamadığının bilincinde, söylem ve eylemleri birbiriyle örtüşerek, doğru iletişimler kurabilecek donanıma sahiptirler. Tüm üyelerimize sevgiyle kucak açacak, eşitlik terazimizden şaşmayacağız. Ben değil biz olmak, kişilerin üstünlüğü değil, örgütün üstünlüğünü sağlamak partimizi iktidara taşımak, birleştirici güç olmak amacımız…
Kongrenin şölen havasında birlik ve beraberlik içinde geçmesini ümit ediyorum. Tüm üyelerimizin katılımı bizleri güçlü kılıp onurlandıracaktır. Bu Kongrenin Kazananı Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır…”

Basın açıklamasına CHP Kadın Kolları Başkanı  Semahat Berber, adaylığını bir gün önce açıklayan Yüsri Miskioğlu oğlu ile yaklaşık 100 kadın katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.