Bodrum Gündem

Bodrum Liman’a Daha Fazla Yolcu Gelecek

Bodrum Liman’a Daha Fazla Yolcu Gelecek

Bodrum Kruvaziyer Limanı Uluslararası EcoPorts Çevre sertifikasını aldı…

Bodrum Gündem Haber

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding bünyesinde yer alan Bodrum Kruvaziyer Limanı, uluslararası “EcoPorts Çevre” sertifikasını aldı. Bodrum Kruvaziyer Limanı Müdürü Haluk Hızlan, “Bodrum Kruvaziyer Limanı olarak çevre koruması ve bunun sürdürülebilirliği konusundaki yoğun çabalarımız, Bodrum’un benzersiz doğal güzelliklerini daha fazla yolcunun deneyimlemesini sağlayacak…” dedi.
Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding’in bünyesinde yer alan Bodrum Kruvaziyer Limanı, uluslararası EcoPorts Çevre sertifikasını aldı. Bodrum Kruvaziyer Limanı, bu sertifikayı alan Türkiye’deki ikinci Global Ports Holding limanı olurken, Mayıs 2019’da da Ege Ports Kuşadası, EcoPorts PERS sertifikasını alan dünyadaki ilk liman olmuştu.

Bodrum Kruvaziyer Limanı, bağımsız denetçi Lloyd’s Register Hollanda’nın denetimleri sonucu Aralık 2019’da iki yıl geçerliliğe sahip EcoPorts PERS çevre sertifikasını almaya hak kazandı. Çevre yönetimini iyileştirerek limanlar arasındaki işbirliği ve bilgi paylaşımı yoluyla çevre koruma konusunda farkındalığı da artıran ve uluslararası geniş kabule sahip bir girişim olan Ecoports’un standartları, liman operasyonlarının çevresel etkisine işaret ederken, yasal gereksinimler çerçevesinde bu etkiyi de minimuma indirmeyi amaçlıyor.

‘Daha fazla yolcu gelecek’

EcoPorts sertifikasyon kriterlerini yerine getirmekten ve bu sertifikayı almaya hak kazanmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten Bodrum Kruvaziyer Limanı Müdürü Haluk Hızlan, “Bodrum’un, mavi ile yeşilin buluştuğu, doğa harikası koyları ve mor begonvillerle süslü beyaz evleri ile Türkiye’nin ve dünyanın en hareketli sahil beldelerinden” biri olduğunu ifade etti. Ayrıca Hızlan, “Bodrum Kruvaziyer Limanı olarak çevre koruması ve bunun sürdürülebilirliği konusundaki çabalarımız, Bodrum’un eşsiz doğal güzelliklerini daha fazla yolcunun yüzyıllar boyunca deneyimlemelerini sağlayacak…” dedi.
Öte yandan Global Ports Holding (GPH) tarafından işletilen Ege Port Kuşadası, Mayıs 2019’da EcoPorts PERS akreditasyonunu alan dünyanın ilk kruvaziyer limanı olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.