Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatında Osman Gökmen Dönemi Başladı

AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatında Osman Gökmen Dönemi Başladı

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevine atanan Osman Gökmen, görevi düzenlenen törenle devraldı. Osman Gökmen’in heyecanı konuşmasına da yansıdı. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir, geçmiş dönem AK Parti Bodrum İlçe başkanı Ömer Özmen ve yeni başkan Osman Gökmen’in partiye küsülmemesi gerektiği özellikle vurgulanırken konuşmacıların bu konudaki uyarıları da dikkat çekti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum İlçe Binası’nda gerçekleştirilen törene oldukça yoğun bir katılım oldu. AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, önceki dönem İlçe Başkanı Ömer Özmen, yeni başkan Osman Gökmen ve çok sayıda partili katıldı.  Osman Gökmen ilçe binası kapısında tezahüratlarla karşılandı.

Oldukça heyecanlı olan çiçeği burnunda AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen konuşmasını önce oturarak yapmak istedi, ancak uyarılar gelince ayağa kalktı ve konuşmasını ayakta tamamladı.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete konuşması sırasında sandık müşahitliği yerine, yanlışlıkla mücahitliği dedi. Mete “Allah’ın izni ile mücahitlik de yaptık 15 Temmuz’da…” şeklinde durumu düzeltti. Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla Milletvekili Yavuz Demir ve geçmiş dönem başkanı Ömer Özmen konuşmalarında özellikle partiye küsülmemesi gerektiğini vurgulayan konuşmalar ve uyarılar yaptılar.

Eski Başkan Diye Bir şey Yok…

İlk sözü AK Parti Bodrum İlçe Başkan Vekili İlbey Koca aldı. Koca “İl başkanım, milletvekilim ve eski ilçe başkanım hoş geldiniz, şeref verdiniz…” diyerek mikrofonu Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’ye verdi. Mete konuşmasının başında “Bizde eski başkan diye bir şey yoktur. Bu davada eski yeni yok. Görevlerimizin her biri kutsal. Bu nedenle geçmiş dönem veya sonraki dönem başkanı diye hitap etmekte yarar vardır…” dedi.

319 Oy ile 3.Milletvekilliğini Kaçırdık…

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete konuşmasını şöyle sürdürdü; “Muğla genelinde 319 oyla 3’üncü milletvekilini kıl payı kaçırdık. Eğer o seçimlerde 319 oyu alarak 3’üncü vekili çıkarsaydık, yerel seçimlere başka bir atmosferde katılacaktık. Yerel seçimlerde belediye meclisinde yüzde 37.5 oy aldık. Seçimi kazanan CHP’nin adayı yüzde 36 oy alarak kazandı. Bize, yani Cumhur İttifakı’na mecliste oy verenler başkanlıkta da adayımıza oy verselerdi, bugün Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili bir belediye başkanı olacaktı. Bunu o zaman da dile getirdik ama bir bağımsız adaya, seçimlerde bazen böyle olabiliyor, kitleler toplu halde hareket edebiliyorlar. Yine eksiklik bizdedir. Vatandaşta suç yok biz yeterince anlatamamışızdır…”

“Bodrum alınmadan Muğla alınamaz, o nedenle Bodrum mutlaka alınmalıdır…”

AK Parti Muğla İl Başkanı Mete, “Muğla’yı alabiliriz. Fakat Bodrum’u pas geçerek bunu başaramazsınız. Muğla’yı almak istiyorsanız, Bodrum’u da almak zorundasınız. Kaldı ki Bodrum’u hem stratejik olarak, hem de tarihsel, kültürel olarak, Batı’ya açılan bir kapı olarak görürseniz, Bodrum mutlaka alınmalıdır. Zamanında Fatih’in İstanbul’u fethettiği gibi elbet bir gün alacağız…” dedi.

“Kongreler bayrağı devretme dönemidir…” diyerek konuşmasını sürdüren Mete konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar şerefiyle, hiçbir dedikoduya mahal vermeden görevini yerine getiren Ömer Özmen kardeşime huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ankara’da yapılan istişareler sonunda bayrağı Osman Gökmen kardeşime vermeyi uygun gördük…”

Osman Başkan’ı Rahat Bırakın…

Gökmen’e görevinde başarılar dileyen Mete, bundan sonraki süreçte 25 kişilik yönetim kurulunun oluşturulacağını, ardından delege seçimleri ve ilçe kongresinin yapılacağını duyurdu. Ak Parti Muğla İl Başkanı Mete konuşmasının son bölümünde oldukça dikkat çeken şu ifadelere yer verdi; “Sizlerden istirhamım şudur; çok fazla kendisine yüklenmeyelim. Bırakalım rahat bir ortamda, kimlerle yol yürümek istiyorsa ona karar versin. Yönetimlerde görev almak çok güzel bir şey ama bazen ben ben diye ortalara çok çıkmamak lazım…”

Ben de Görev Almak İçin 10 Yıl Kenarda Bekledim… 

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in konuşması da, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile aynı doğrultusunda devam etti.  “Eski yeni tabirinden ben de hiç hoşlanmıyorum…” diyerek konuşmasına başlayan Demir “Hiçbir görev baki değildir. Parti kurulduğundan beri emek veren kardeşlerimi burada görmekten mutluyum. Geçmiş dönemlerde belki kırgınlıklar olmuş olabilir. Bu dönem artık bu sayfayı tamamen kapatıp, hep birlikte, el birliği ile Bodrum’da bir güç birliği kurmalıyız. Onun için özellikle istirham ediyorum. Bu partide akıl fikir sahibi dostlar var. Kardeşimize sahip çıkın. Eminin önceki dönem İlçe Başkanımızda kardeşimize destek verecek sahip çıkacaktır…” dedi.

Yavuz Demir konuşmasını “Mutlaka herkes böyle güzel bir görevi isteyecektir. Ama bu belirli sayıda. Ben giremedim diye kimse kırılmasın. Yarın şartların ne olacağı belli olmaz. Bunun en güzel örneği karşınızda duruyor. Ben 2003 yılından beri Ak Parti içindeyim. AK Partili Belediye Başkanıydım. O dönemler AK Partili olmak çok zordu. 10 yıl dışarıda bekledim görev alabilmek için. Ama çalışmaya devam ettim. Sabırla bekledim. Partime küsmedim, kırılmadım…” dedi.

Ömer Özmen Gazetecilere Teşekkür Etti…

Önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, yaptığı konuşmada tüm partililer ve özellikle de gazetecilere teşekkür ederek şunları söyledi; “Özellikle basın mensuplarına teşekkür etmek istiyorum, görev süremde hakkımda kötü bir şey yazmadılar. Gerçekten habercilik yaptılar, neyse onu yazdılar. Basın ile iletişimimiz iyiydi. Teşkilat üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İl başkanımın da dediği gibi bu bir nöbet değişimdir. Biz her zaman buradayız. İhtiyaç olduğu her zaman yine partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Kimsenin aklına görevimiz bitiyor diye farklı bir şey gelmesin. Genel merkezimizin belirlediği yeni ilçe başkanımız Osman Gökmen’e ve kuracağı yeni yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum. Bizler de teşkilat olarak partimize bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek bundan sonra da aynı bilinçle hizmet etmemiz gerekiyor…”

Özmen konuşmasını “Biz de Osman başkanımız ile birlikte çalışmaya küsmeden, kırılmadan destek verip, çalışmamız gerekiyor…” şeklinde tamamladı.

Önce Oturarak, Sonra Ayakta Konuştu…

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevine atanan Osman Gökmen konuşmasına önce oturarak başladı. Ancak uyarıların gelmesinin ardından ayağa kalkarak konuşmasını tamamladı. Bodrum AK Parti Bodrum İlçe Başkanı şöyle konuştu; “Ben 1979 yılında Yalıkavak’ta süngerci bir babanın oğlu olarak dünyaya geldim. Şu anda geldiğimiz süreçte bana desteklerini esirgemeyen sayın İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, teşkilat başkanımız, bölge koordinatörümüz ve bilhassa Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bodrum dünya güzeli bir memleket. Burası için yapacak çok güzel şeylerimiz var. Bizim yapmamız gereken daha da fazla bireyler kazanmak, insan kazanmak, insana değebilmek. Ömer Özmen başkanımızın emeklerine birebir şahit oldum. Arkadaşlar gece gündüz demeden hep beraber çalışacağız. Bugünden itibaren küskünlüğü ve kırgınlığı bir tarafa bırakıyoruz. Hepinizin fikirleri benim için önemli…” dedi.

Geçmiş dönem AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, yeni başkan Osman Gökmen’e çiçek takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.