Bodrum Gündem

Türkiye’nin ilk Özel Radyosunu Kuran Ender Uslu Vefat Etti. ..

Türkiye’nin ilk Özel Radyosunu Kuran Ender Uslu Vefat Etti. ..

Bodrumlu gazeteci, radyocu ve öğretim görevlisi Ender Uslu hayatını kaybetti.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın kartı sahibi Ender Uslu 5 Şubat 2020 Çarşamba günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yayınladığı başsağlığı mesajında “Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Ender Uslu’yu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

En son İstanbul Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Uslu’nun ölümü yakınları ve sevenlerini derinden üzdü. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bodrum bir kıymetlisini daha kaybetti. Bodrum kültürüne çok önemli katkılarda bulunan babasının izinden giden ve Türkiye’nin ilk özel radyosu olan Bodrum Belediye Radyosu’nu kuran sevgili dostumuz Ender Uslu’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Ailesinin, sevenlerinin ve Bodrum’un başı sağ olsun” ifadeleri ile üzüntüsünü dile getirdi.

Ender Uslu’nun cenazesi ile ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır. 

ENDER USLU KİMDİR?
1951 yılında Bodrum’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümü mezunu. Mesleğe 1973 yılında Yeni Asır Gazetesi’nde başladı. Hürriyet, Sabah, Cumhuriyet, Sabah gazeteleri ile AA, TRT ve Show Radyo’da çalıştı. Kanaltürk Radyo Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Çeşitli mesleki ödüllere değer bulundu. Sürekli Basın Kartı taşıyan Uslu Fransızca ve İngilizce biliyordu, evli ve bir çocuk sahibiydi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.