Bodrum Gündem

“Nezih Demirkent Yaşamı Boyunca Örgütlülüğü Savundu…”

“Nezih Demirkent Yaşamı Boyunca Örgütlülüğü Savundu…”

TGC Yönetim Kurulu’nun  önceki başkanlarından Nezih Demirkent’in ölümünün 19. yılında yayınladığı mesajda  “TGC’nin kurumsallaşmasında,  gazetecilerin dayanışmasında, Anadolu basınının güçlenmesinde rehber rolü oynadığına” vurgu yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“TGC Önceki Başkanlarından Nezih Demirkent gazetecilerin yardımlaşması, birlikteliği ve dayanışmasına verdiği destekle rehberlik yapan meslektaşımızdı. Yaygın ve yerel diye ayırmaksızın gazetecilerin birlikteliği için uğraş veren Nezih Demirkent, basın sektörümüzün sağduyuyu temsil eden öncü isimlerindendi. Yaşamı boyunca gazetecilerin örgütlülüğünü savundu. Meslek yaşamını örgütlenmeyi güçlendirmek, Anadolu basınıyla yaygın basın arasındaki ilişkileri sıklaştırmak ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni daha çağdaş bir yapıya ulaştırmak için çalıştı. Gazetecilik mesleğinin hafızası olan TGC Basın Müzesi’nin kurulması, Darıca’daki Huzurevi’nin gazetecilere kazandırılması, işsiz gazetecilere kendi olanaklarıyla yayın organlarında yer açması unutulmayacak çalışmalarından birkaçıydı. 11 Şubat 2001 tarihinde kaybettiğimiz Nezih Demirkent’i saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.”

Nezih Demirkent Kimdir?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanlarından Nezih Demirkent, 50 yıl gazetecilik mesleğinin içinde bulundu. Uzun bir dönem TGC‘nin Başkan Yardımcılığı görevinde hizmet verdikten sonra 18 Kasım 1982 günü Başkanlığa seçildi. 10 yıl sürdürdüğü bu hizmetten, seçimde adaylığını koymayarak çekildi. Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfını yönetti. TGC‘nin yayın organı Bizim Gazete‘nin aylık olarak yayımını başlattı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi ile TGC Basın Müzesi projelerini gerçekleştirdi.
Nezih Demirkent 1930 yılında İstanbul’da doğdu.  F.Sabiha  ve A.Nurettin Demirkent’in oğlu, Haydarpaşa Lisesi’ni ve İÜ Hukuk Fakültesi bitirdi. 1950 yılında Son Saat Gazetesinde mesleğe başladı. Yeni Sabah, Yeni Gazete ve Hürriyet’te, mesleğin çeşitli dallarında çalıştı. Hürriyet Gazetesinde Genel Müdürlük yaptı. Daha sonra Dünya Gazetesinin sahipliğini üstlendi. Fransızca biliyordu. “Sayfa Sayfa Gazetecilik”, “Medya Medya” ve “Salı Yazıları” isimli kitapları yayımladı. Işın Demirkent ile evli ve bir çocuk babasıydı. TSYD kurucu üyesiydi ve Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası’nın Başkanıydı. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 11 Şubat 2001’de vefat etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.