Bodrum Gündem

Cenap Tezer Kurucusu Olduğu Dibeklihan’da Özlemle Anıldı

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=_CPw42WpDhc[/embedyt]

Bodrum’un sanat ve kültür etkinlikleri denildiğinde ilk akla gelen mekanlarından birisi olan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü kurucusu Cenap Tezer birinci ölüm yıldönümünde dostlarının katıldığı bir tören ile anıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’dan bir Cenap Tezer geçti. Tam bir yıl önce yaşama veda eden, Bodrum’un kültür ve sanat merkezi Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü kurucusu Cenap Tezer için Dibeklihan’da bir anma töreni düzenlendi. Vasiyeti gereği Alevi inançları ve geleneği doğrultusunda gerçekleştirilen anma töreninde Türkçe dua yapıldı. Cenap Tezer’in en çok sevdiği yemek olan Kuru Fasulye ve Pilav ile birlikte irmik tatlısı ikram edildi.

Cenap Tezer’in oğlu Uluç Tezer babasından aldığı Dibeklihan emanetini gücünün sonuna kadar yaşatmaya kararlı olduğunu kaydederek “Babam yıldönümlerimde anma yaparsanız Alevi-Bektaşi geleneklerinde olduğu gibi Türkçe dualar edilmesini vasiyet etmişti. Biz de bu doğrultuda bir anma töreni düzenledik. Geçtiğimiz yıl başarılı bir sanat sezonu yaşadık. Bu yıl da yine Yıldız Kenter Sanat Sezonu adı altında babam Cenap Tezer’in istediği ve hayal ettiği şekilde etkinliklerimize devam edeceğiz. Dostları beni hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Hepsine minnettarım…” dedi.

Cenap Tezer’in eşi Gülay Tezer’de onu çok özlediğini ifade ederek “Ona yakışan ve onun isteği doğrultusunda bir anma töreni düzenliyoruz. Bütün dostları burada. Onu çok özlüyoruz. O da karşıdan bizi izliyor…” dedi.

Cenap Tezer’in birinci ölüm yıldönümünde Dibeklihan’da Uluç ve Gülay Tezer evsahipliğinde gerçekleştirilen anmaya; duayen Gazeteci Can Pulak, Türkiyenin ilk kadın spor muhabirlerinden Nükhet Tatari, TRT Haber Dairesi eski Başkanı Ülkü Angılı, Koç Grubu eski Yöneticilerinden Kadir Vargı, Heredot 3.Yaşa Akademisi Kurucularından Selçuk Şahin, OASİS AVM Genel Müdürü Mazhar Vardar, Arkeolog Aykut ve Aynur Özet ile birlikte çok sayıda dostu katıldı.

Dostlarının ortak görüşü ise Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nin yaşatılması için herkesin destek vermesi, buranın yaşatılması için katkı koyması yönünde…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.