Bodrum Gündem

Uzunyuvayı Canlandıralım

Uzunyuvayı Canlandıralım

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesi Müdürlüğüne atanan ve 6 Şubat’ta göreve başlayan Mehmet Çelebi’yi ziyaret ederek kutladı. Reşit Özer, Mehmet Çelebi’ye göreve başlaması nedeniyle MİTSO’nun katkılarıyla bastırılan Uzunyuva kitapçıklarını teslim etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, yeni Milas Müzesi Müdürü Çelebi’ye “Birlikte çalışarak Uzunyuva’yı canlandıralım…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesi Müdürlüğüne atanarak 6 Şubatta göreve başlayan Mehmet Çelebi’yi ziyaret ederek kutladı ve yeni görevinde başarılar diledi. Özer, ziyaret sırasında yeni müdür Çelebi’ye, UNESCO’nun “Dünya Mirası Geçici Listesi”nde yer alan Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı hakkında kazının bilim heyeti tarafından yazılan ve MİTSO tarafından bastırılan kitapçıkları teslim etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesinin yeni müdürü Mehmet Çelebi’ye MİTSO olarak destek olacaklarını belirterek “Milas Müzesiyle ve Uzunyuva ile ilgili olarak güzel şeyler yapmak için geldik. Uzunyuva’nın çok önemli bir yer olduğunu biliyoruz. Anıtmezar ortaya çıkarıldığında “Arkeolojide 100 yılın buluşu” olarak adlandırılmıştı. Uzunyuvanın UNESCO’nun kalıcı listesine alınması için her türlü desteği vermeye hazırız. El ele vererek Uzunyuvayı canlandıralım” dedi. Reşit Özer, daha sonra yeni Müze Müdürü Mehmet Çelebi’ye, Uzunyuva kazısının bilim heyeti tarafından yazılan ve MİTSO tarafından Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde bastırılan “Uzunyuva Anıtmezarı ve Müze Kompleksi” kitapçıklarını teslim etti.

Milas Müze Müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Çelebi de MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ziyaretinden ve Müze çalışmalarına destek sözünden  duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti. Mehmet Çelebi  Uzunyuva Arkeolojik Sit Alanı ve Hekatomnos Anıtmezarının 2012 yılında UNESCO’nun geçici listesine alındığını belirterek “Uzunyuva’nın kalıcı listeye alınması ve tanıtımının yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz…” dedi.

MİLAS MÜZESİ MÜDÜRÜ MEHMET ÇELEBİ

Milas Müzesi Müdürlüğüne atanan Mehmet Çelebi 1975 yılında Diyarbakır’da doğdu. Dicle Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Sanat Tarihi Ana bilim dalından mezun olduktan sonra 2007 yılında Mardin Müzesi Müdürlüğü yaptı. 2012 – 2016 yılları arasında Diyarbakır Müze Müdürlüğü yapan Mehmet Çelebi daha sonra kısa bir süreliğine Siirt’in Kurtalan İlçesinde kütüphane müdürlüğü yaptıktan sonra 2018 yılında Milet Müzesi Müdürü oldu. 2020 yılına kadar Milet Müzesi Müdürlüğünü sürdüren Mehmet Çelebi daha sonra Milas Müzesi Müdürlüğüne atandı ve 6 Şubat 2020 Perşembe günü Milas’ta görevine başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.