Bodrum Gündem

 “Bilim Ve Teknolojiyle İç İçe Bir Gün”

 “Bilim Ve Teknolojiyle İç İçe Bir Gün”

Özel Bodrum Bilnet Anadolu Lisesi, Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu ile 2019-2020 öğretim yılı için “Bilim ve Teknolojiyle İç İçe Bir Gün” temasıyla eğitimde iş birliği protokolü imzaladı.

Bodrum Gündem Haber

2023 MEB Vizyonu ve Öğretmen Strateji Belgesi içeriğinde de yer alan ve 8. sınıfları kapsayan bu hami proje, Bodrum’da devlet okullarıyla beraber gerçekleştirilen ve üç bölümden oluşan bir proje olarak hayata geçirildi. “Bilim ve Teknolojiyle İç İçe Bir Gün” projesi sırasıyla Cemal Uslu Ortaokulu ve Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu ile de yapılacak.

Özel Bodrum Bilnet Anadolu Lisesinin öncü uygulamaları arasında yer alan ve dayanaklarını 2023 MEB Vizyonundan alan “Bilim ve Teknolojiyle İç İçe Bir Gün” temalı hami proje, 8. sınıfları öğrencilerinin çok yönlü gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Yaklaşık bir ay süren proje sonunda gençlerde günümüz ileri bilim ve teknolojisine ve geleceğin mesleklerine yönelik farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri ile çağın ihtiyaçlarını buluşturmayı da hedefleyen örnek proje, başarılı ve sağlıklı kariyer planlama noktasında gençlere yeni ufuklar açıyor.

Proje ile ilgili bilgi aldığımız Özel Bodrum Bilnet Anadolu Lisesi Müdürü Filiz ŞEN “Okulumuzda zamanın ruhunu yakalamış, 21. yüzyıl donanımlarına odaklanan beceri atölyeleri sayesinde öğrencilerimiz yaşam boyu gerekli olan becerilerle donanmaktadır. Bilnet Okullarında bilimi yaşam haline getirmiş öğrencilere, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve proje tabanlı eğitimler sunuyoruz. Eğitimde iş birliği yaptığımız kardeş okullarımızdan biri de Kerem Aydınlar Ortaokulu. Başarıyla tamamlanan proje sonunda öğrencilerde gerek akademik zenginleşme gerek merak  duygularını harekete geçirme gerekse zamanın ruhunu gözeten kariyer planlama noktalarında yeni pencereler açtığımızı görüyoruz, bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Proje yürütücüsü, rehberlik birimi sorumlusu Barış AYGENER ise “Okulumuzda misafir ettiğimiz öğrencilerimizin gelişimlerine destek olacak öncü uygulamalara imza atmaktan dolayı mutluyuz. Proje çerçevesinde öğrencilerle “Bilim ve Teknolojiyle İç İçe Bir Gün” geçirmeyi amaçlıyoruz. Yeni nesil 3D salonumuzda yaratıcılık, inovasyon odaklı kodlama çalışmalarını deneyimlemelerini, her bir öğrencinin hayal gücünü zorlamasını istiyoruz. Öğrenciler Maker salonumuzda üç boyutlu materyal tasarımını ürün haline getiriyor, bilimin olmazsa olmazı olan “hayal et, tasarla ve yap” aşamalarını bire bir yaşamış oluyor. Son aşamada öğrencileri değişen mesleklerle tanıştırıyoruz. Robotik mühendisliği avukatlığından nano medikalci organ imalatçılığına, dijital çöp ve geri dönüşüm uzmanlığından internet pazarlama uzmanlığına kadar geleceğin meslekleri üzerine konuşurken gençlerin heyecanlandığını görüyoruz” diye konuştu.

Kerem Aydınlar Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali DURMUŞ da “Bodrum Bilnet Okulları ve Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu arasında 2019 – 2020 öğretim yılı için imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde eğitim uygulamalarını ve projelerini izleme değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Yürütülen proje içerisinde 8. sınıflara yönelik yapılacak ortak sınavlarla öğrencilerimizin değişik soru çözme becerilerinin de gelişmesi hedeflenmiştir. Bilnet Okul yönetimine ve çalışanlarına öğrencilerimize sundukları fırsatlar için teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.