Bodrum Gündem

“Bağışlanmış Organ Hayattır” 

Bodrum Bahçeşehir Koleji’inden Farkındalık Yaratan Etkinlik başarı ile tamamlandı. Babalar ve anneler çocukları ile birlikte masa tenisi oynayarak günün tadını çıkardılar…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Koleji’nin Bodrum Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü Derneği işbirliği ile “Bağışlanmış Organ Hayattır” sloganıyla yola çıkarak düzenlediği Ailemle Masa Tenisi Oynuyorum Turnuvası  ve  “Bodrum Veteran Masa Tenisçileri Turnuvasında; masa tenisine gönül vermiş aileler ve veteran sporcular centilmence mücadele verdiler.

İki yıl önce karaciğer nakli olan ve organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla atletizmin çeşitli dallarında düzenlenen turnuvalarda ülkemizi dünyada da başarıyla temsil eden atletimiz Teoman Erdoğan’ın öncülüğünde, İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri gün boyu organ bağışı topladılar.

Bodrum Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdiresi Barış Anıl Çakır çok özel bir gün yaşandığını vurgulayarak; “Bir yandan öğrencilerimiz aileleri ile masa tenisi oynuyorlar, diğer bir yandan da çok özel bir konuya dikkat çekerek farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. “Bağışlanmış Organ Hayattır” sloganı ile yola çıktık ve organ bağışının önemini göstermeye gayret ediyoruz. Çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz…” dedi.

Karaciğer nakli yapıldığı için yaşama geri dönen ve atletizmin çeşitli dallarında düzenlenen turnuvalarda ülkemizi dünyada da başarıyla temsil eden atletimiz Teoman Erdoğan ise organ bağışının önemine dikkat çekerek; “26 Ekim 2017’de karaciğer nakli geçirdim. Sağlığımı tekrar kazandıktan sonra, ülkemizde organ nakli bekleyen insanlarımıza nasıl destek olabilirim diye düşündüm ve bunu iş edindim. Bu gün de Bodrum Bahçeşehir Kampüsü, Bodrum Veteranlar Masa Tenisi Derneği ve yurttaşlarımız ile birlikte bir umudun ateşini yaktık…” dedi.

Etkinlik aralarında gerçekleşen 1. lig kadın-erkek ve lisanslı çocuk sporcuların gösteri maçları ise turnuvaya renk kattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.