Bodrum Gündem

Alkım Denizaslanı CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Seçildi (Video Haber – SON DAKİKA)

CHP Bodrum Gençlik Kolları seçimi yapıldı. 223 oy alan Alkım Denizaslanı CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı seçilirken, Irmak Bakar ise 145 oy aldı…

1 Sandık: 87 oy

Alkım Denizaslanı 52 oy

Irmak Bakar 35 Oy

*****

2 Sandık: 84 oy

Alkım Denizaslanı 53 oy

Irmak Bakar 31 Oy

*****

3 Sandık: 83 oy

Alkım Denizaslanı:  56 oy

Irmak Bakar;  26 Oy

*****

4 Sandık: 115

Alkım Denizaslanı  62 oy

Irmak Bakar: 53  Oy

Fatih & Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Bodrum Gençlik Kolları seçiminde 223 oy alan Alkım Denizaslanı ve ekibi kazandı.

608 üyesi bulunan CHP Bodrum Gençlik Kollarının seçimine ilgi beklenin çok altındaydı. Toplam kullanılan oy 367 olurken oyların dağılımı da şu şekilde gerçekleşti;  Alkım Denizaslanı 223 oy ve Irmak Bakır da 145 oy aldı.

Bodrum OASİS Nurol Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen seçime ilgi çok düşüktü. Divan için önerge verildi. Geçmiş dönem Bodrum ve Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar Divan Başkanlığına, yardımcılığına Emrah Kaplan ve yazmanlığa da Keziban Ceylan ile Simge Kocadon oybirliği ile seçildiler.

Gündeme geçildi…

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. 17 Aralık 2017 ile 22 Şubat 2020 tarihleri arasında görev yapan CHP Bodrum Gençlik Kolları ekibinin Yönetim Kurulu Çalışma Raporu okundu ve görüşüldü. Rapor oylanarak ibra edildi.

Seçim öncesinde Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan kısa birer konuşma yaptılar ve birlik beraberlik mesajı verdiler. Ahmet Aras konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

Daha sonra CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkan adayı Kanı Karakaya, Nuran Yüksel ve Bodrum belediye Meclis Üyesi Tamer Mandalinci birer konuşma yaptılar. Salonun boş olması ve coşkunun az olması ile ilgili değerlendirmeler yapan ve görüşlerini paylaşan konuşmacılar, sadece Bodrum’da değil bütün yurtta gençlerin umutsuz olduğu kaydedildi.

Muğla’da En Çok Gencin Olduğu İki İlçe Bodrum ve Milas…

CHP Gençlik Kolları seçimine gelen tek milletvekili Mürsel Alban oldu. Kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban koştura koştura CHP Bodrum Örgütündeki gençlerimiz ile birlikte olmak için geldiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bu gün burada partimize güç katacak, iktidar yolunu açacak, enerji verecek, coşku katacak gençlerimizin kongresindeyiz. Kaç aday ve kim aday olursa olsun, seçilen kişinin ve yönetim partimizi başarıya taşıyacaktır. Kongremizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum…”

Mürsel Alban Muğla’da en çok gencin Bodrum ve Milas olduğuna dikkat çekerek “Her zaman gençlik kolları yanında olacağım…” dedi.

“Uyum içinde çalışacağız, çünkü hepimizin üst kimliği CHP’dir…”

Konuşmasını yapmak üzere ilk olarak kürsüye Irmak Bakar geldi. Irmak Bakar “CHP Gençlik Kolları Olağan Kongremize hoşgeldiniz…” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Benim Kahramanlarım, hayallerini hiçbir şeye satmayan kişilerdir. Adaletin, fikir özgürlüğünün, demokrasinin kişilere özel değil, topluma özel bir siyasi anlayışın iktidar olduğu, güzel ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ayrışmadan ay yıldızlı bayrağımızın altında gülümseyebildiğimiz bir Türkiye hayalimiz var. Bizler bu hayallerimizi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacağını biliyoruz ve bu inançla yolumuz uzun ama gençliğimiz var diyoruz. Değerli yol arkadaşlarım bizler buradan sizlerin gözlerinize baktığımızda Çanakkale’de verdiğimiz mücadeleyi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehpasındaki dik duruşlarını, hakikati konuşmaktan korkmayınız diyen Atatürk’ü, gerekirse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye’de bu yeni dünyada yerini alır diyen İsmet İnönü’yü, hak ve halk diyen Karaoğlan Bülent Ecevit’i görüyorum. Sizlerle bu yolu yürümek ben ve ekip arkadaşlarım için çok değerli ve gururludur. CHP biz gençlerin geleceği ve bizler de CHP’nin geleceğiyiz…” dedi. Irmak Bakar konuşmasının sonunda çok dikkat çeken şu ifadelere yer verdi; “Bizler ekip arkadaşlarımla yapıcı, birleştirici ve çözüm odaklı olacağız. Eleştirel yanımız da olacaktır elbet. Sosyal medya kanallarını kullanmak yerine iletişimi kurumsal bir anlayış içinde yapacağız. CHP ana kademe ve Kadın kolları ile uyum içinde çalışacağız, çünkü hepimizin üst kimliği CHP’dir…” dedi.

Irmak Bakar daha sonra kendini ve ekip arkadaşlarını tanıttı.

‘Benim ne söylediğimden daha çok örgütümün ne söylediğidir…’

CHP Bodrum Gençlik Kolları adayı olan Alkım Denizaslanı da konuşmasına Hasan Hüseyin’in “Acıyı Bal Eyledik” şirini söyleyerek başladı. Bu şiirin özellikle kendisini sert bir dille eleştirenlere yanıt niteliği taşıdığı ifade ediliyor. Alkım Denizaslanı şöyle konuştu; “Bu göreve üçüncü defa talip oluyorum. Aynı heyecanla karşınızdayım. Hayatım boyunca şuna inandım; kitaplar, şairler ve filozoflar yalan söylemezler. 13-14 yaşında Nazım şiirleri okuyan Alkım Denizaslanı bu gün aynı heyecanla iktidar peşindedir. Ben bu göreve 20-25 gün önce talip olmadığımı söylemiştim. Fakat akabinde gelişen talihsiz olaylardan dolayı, arkadaşlarımızın takdiri ile seçime beş gün kala beni aday olarak önerdiler. Ben de arkadaşlarıma şunu söyledim; ‘Benim ne söylediğimden daha çok örgütümün ne söylediğidir…’ Bu gün örgütün adayı olarak sizlerin karşısında olmaktan dolayı gurur ve onur duyuyorum…”

Çok Tartışılacak Bir Konuyu Gündeme Taşıdı…

Alkım Denizaslanı konuşmasında yeni dönemde neler yapılacağının konuşmak gerektiğini ifade ederek oldukça ilginç bir konuyu dile getirdi; “Belediye çalışanlarının siyaset yapmaması gerektiği söyleniyor. Buna katılmıyorum. Bizler partimizle siyaset yapan ve belediyemizde çalışan arkadaşlarımız bir başkan adayı ile iki üç ay boyunca gezip çalışırken, onun için emeğini ortaya koyarken hiçbir problem yok, bu arkadaş ben de yönetime girmek istiyorum dediğinde mi Belediye de çalıştığı akla geliyor. Bunu asla kabul etmiyorum. İkinci konu; neden partimize gençler gelmiyor? Ne yazık ki geçtiğimiz dönemlerde çalışan arkadaşlarımıza çok baskı geldi. O arkadaşlar buraya gelmiyorsa ve salon boş kalıyorsa o onun adamı, bu bunun adamı şeklinde yaftalanmak istemediği için korkusundan ile gelmiyor. Bunu da kimlerin yaptığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz…” dedi.

Denizalanı şimdiye kadar CHP Bodrum gençlik Kolları Başkanlığı yapan isimlerin bir çoğunun partiden atıldığına ve küstürüldüğünü de dile getirerek “Gençler partimize neden gelmiyor, buradan ders çıkarın…” dedi.

Alkım Denizaslanı konuşmasının ardından ekibini kürsüye çağırarak örgütüne tanıttı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi.

Saat 19:00’a kadar süren seçim sonunda 555 oy alan Alkım Denizaslanı CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Toplam Üye Sayısı: 608

Kullanılan oy sayısı: 367

Alkım Denizaslanı: 223

Irmak Bekar: 145

Alkım Denizaslanı Başkanlığında Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Azat Öztürk-Avukat, Ayşegül Keser-Muhasebeci, Mahmut Menteşe-İtfaiye Eri, Erman Karakaplan-Katip, Ferhat Ceyhan-Esnaf, Rojda Can-Mimar, Mert Toz-Aşçı, Melis Çınar-Dış Ticaret Uzmanı, Hüseyin Karaman-Esnaf, Berkay Kayhan-Turizmci, Ali Diken-Çevre Mühendisi, Gülşah Sarıer-Ziraat Teknikeri, Günay Akman-Emekçi, Mert değirmen-Müteahhit, Selenay Alp-Öğretmen, Cem Çetok-Emekçi.

Yorumlar

  1. KADİR Vargı dedi ki:

    Konuşmacı ,ÖRGÜTÜM diye konuşuyor.Örgütümüz demesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.