Bodrum Gündem

Bodrum Skal’da Zincir Değişimi Yapıldı, Yeni Başkan Mesut Durateymur (VİDEO HABER)

Bodrum Skal Yeni Yönetimini Seçti. Zincir değişiminin gerçekleştiği gecede SKAL Bodrum geçmiş dönem başkanı Ömer Karacalar, görevi genç Turizmci Mesut Durateymur’a devretti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Skal Kulübü zincir değişim töreni 19 Şubat 2020’de Bodrium Otel’de kendine özgü bir tören ile gerçekleştirdi. Kurucu üye, SKAL Bodrum geçmiş dönem başkanı ve duayen turizmci Ahmet Biçer’in yönettiği “Zincir Değişim” töreninin ardından yeni dönemde kulüp başkanlığı yapacak olan, SKAL Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Durateymur yaptığı konuşmada hedeflerini anlatırken, yeni yönetim kurulu üyelerini de tanıttı.

SKAL Sloganı ‘Gelişim İçin Hizmet’…

Bodrum Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Durateymur konuşmasına; “Değerli geçmiş dönem başkanlarım, Sevgili Skal kardeşlerim ve Skal dostu siz değerli konuklarımız olağan genel kurulumuz ardından geleneksel olarak düzenlenen, Zincir değişim törenimize hoş geldiniz…” sözleri ile başladı.

Mesut Durateymur konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Öncelikle Skal dostu misafirlerimize kısaca biz kimiz? Neyiz? Tanımaları açısından oluşumumuzdan kısaca bahsetmek isterim. Skal International, Dünyada 101 ülkede 365 kulüp ve 15 bini aşkın üyesi ile logomuzda da göreceğiniz üzere; kara, hava, deniz turizmi yatırımcıları ve turizm profesyonellerinin bir araya gelerek oluşturdukları amikal, yani samimiyet ve dostluğa dayalı en yaygın ve en eski bir sivil toplum örgütüdür. Bizler de Bu doğrultuda Skal International Bodrum olarak faaliyetlerimizi bodrum yararına sürdürmeye özen göstermekteyiz…”

Kulübümüze ve sektörümüze layık yeni üyeleri de aramıza katacağız…

Bodrum Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Durateymur; “Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, iki dönem, dört yıl bu görevi başarı ve büyük emekleri ile yürüten Sevgili Ömer Karacalar ağabeyimizden ve yönetiminden devir aldığımız bu görevi yeni dönemde sizlerin de destekleri ile daha ileri taşımayı hedeflemekteyiz. Yeni yönetimimizde yer alan genç arkadaşlarımızın dinamizmi, tecrübeli arkadaşlarımızın da bilgi ve tecrübelerini bir araya getirerek hem bölgemiz hem ülkemiz adına çalışmalar ve faaliyetler yapmayı hedeflemekteyiz. Bizler, yaşadığımız bölgenin önemi ve kıymetini bilerek, her bir üyemizin bilgi, beceri ve görüşlerinden de faydalanarak farkındalık yaratmaya çalışacağız. Bizlerin hedefi, yaşadığımız bu cennet beldenin kıymetini önce kendimizden bilmek. Belki de kendilerini çoğu zaman gördüğümüz için kanıksadığımız ama her biri ayrı değer ve bizden olan değerlere sahip çıkacağız. Bu memleketin, bu sektörün önemli sinir uçları olan Sevgili Ahmet abimizin, Mümtaz başkanımızın, Duayen Ali Erkan abimizin, Fatih abimizin, Genç İhsan kardeşimizin ve daha nicelerinin değerini, kıymetini bileceğiz. Onların bilgi, beceri, tecrübelerinden faydalanacak ve bu kıymetler ile tanıştırıp kulübümüze ve sektörümüze layık yeni üyeleri de aramıza katacağız…” dedi.

Durateymur sözlerini oldukça dikkat çeken şu ifadeler ile sonlandırdı; “Maalesef her geçen gün zorlaşan sektörümüzün içerisinde biler bugün yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür eder, Skal sevgi ve saygılarımı sunarım…”

Yeni Yönetim Kurulu Genç İsimlerden Oluşuyor…

Bodrum Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Durateymur derneğin yeni dönemde yoğun bir çalışma düzeni ve yeni projeler ile bölgeye destek olması planlanladığını ifade ederek Yeni Yönetim Kurulunun isimlerini kamuoyuna duyurdu. Bodrum Skal Kulübü Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; Mesut Durateymur – Başkan, Hakan Gürsoy – As Başkan, Yiğit Girgin – Genel Sekreter, Hasan Hüseyin Fındık – Sayman, Dilşat Alkan – Üye / (Pr Ve Sosyal  Medyadan Sorumlu), Barbaros Güneş – Üye / (Denizcilik Yatçılıktan Ve Tursab Sorumlu), Sinan Durukan – Üye / (Üye Geliştirme)

Başkan Durateymur “Yeni Seçilen Kurul Üyeleri göreve geldikleri günden itibaren belirlediğimiz görev bölümü ve gelecek stratejileri belirlemek üzere çalışmalarına aktif bir şekilde başlamışlardır. Başarıl bir dönem geçirmeyi diliyorum…” dedi.

Skal Nedir?

SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir.

Misyonu; Profesyonelliği, dostluklar ve liderlikle geliştirmek ve bu özelliği azami kullanarak “Güvenilir ve sorumlu bir Turizm Endüstrisi” için çalışmaktır.

“Doing Business Among Friends” sloganını benimseyerek uluslararası dostluk ve iş bağlantısını pekiştirmek ve Turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacı ile seminer, konferans ve benzeri organizasyonların düzenlenmesini teşvik eder.

İlk kulüp, İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kurulmuştur. 2 yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş, Association Internationale des Skal Clubs formasyonunda uluslararası kimliğine kavuşmuştur. Sonraki yıllarda  resmi adı kısaltılarak SKAL INTERNATIONAL şeklinde değişmiştir.

Uluslararası Skal, bugün yaklaşık 90  ülkede, 358  kulüp ve yaklaşık 15.000 üye ile temsil edilmektedir. Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya/Torremolinos’da SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşmiştir ve Genel Sekretarya ile bu merkezden idare edilir.

Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya kongresinde, genel kurul tarafından seçilen yönetim kadrosu ile yönetilir. Bu kongreler, üyelere , dünyada turizm sektöründeki gelişmeleri birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı verir. Kongrelerin yapıldığı  ülkeler incelendiğinde bir yıl sonraki turist  sayılarında %10 a varan artışlar gözlemlenmiştir.

SKAL TÜRKİYE

Uluslararası Skal  1956 yılında İstanbul Skal Kulübünün kuruluşu ile Türkiye’ye  girmiştir. SKAL TÜRKİYE, dünya SKAL hareketi içinde çok önemli bir yere sahiptir.

Mart 2011 yılından itibaren  federatif yapıya kavuşmuş ve ULUSLARARASI SKAL DERNEKLERİ FEDERASYONU ( USDF) adını almıştır. Türkiye genelinde kuruluş yılları itibari ile, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara, Eskişehir, Konya, Karadeniz ve Troya Kulüpleri olmak üzere toplam 17 kulüp ile 1000 e yakın  turizm profesyonelini çatısı altında toplayan SKAL Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez Kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya gelir.

Türkiye SKAL Federasyonunun öncelikli amacı, büyüme konusunda destek vermenin yanı sıra, bünyesinde barındırdığı kulüplere yön vererek destek olmak, projeler üretmek, sektör içindeki ağırlığını kuvvetlendirmek ve yararlı toplantılar düzenleyerek, kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmek,  kulüpler arasında ve Turizm Endüstrisinde çalışan üyeleri arasında dostluk, ortak bir anlayış ve işbirliği oluşturmaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.