Bodrum Gündem

Housekeeping Camiası Alanya’da Buluştu

 

Türkiye genelindeki Housekeeping derneklerinin katılımıyla 2020 sezonu öncesinde 1. Housekeepıng ve turizm çalıştayı gerçekleştirdi. İki gün süren çalıştayda, housekeepıng çalışanlarının sorunları ve tercih edilmeme sebepleri gibi birçok konu geniş kapsamlı masaya yatırıldı…

Bodrum Gündem Haber

Turizm çalışanlarının genel sorunları ve özellikle, Housekeepıng bölümüne yönelik tercih edilirliğin bitme noktasına gelmesi, buna bağlı sebepler ve çözüm önerilerini de içeren çalıştay Mavi Safir Laundry’nin destek ve katkılarıyla Alanya- Türkler Numa Bay Exclusive Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hoted Onursal Başkanı Başdanışmanı, Executive Hk Müdürü Hakan Halit Yeni’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve iki gün süren çalıştayda, housekeepıng çalışanlarının sorunları ve tercih edilmeme sebepleri gibi birçok konu geniş kapsamlı masaya yatırıldı.

Çalıştay’a Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED ) Başkanı Sevgi Topuzel, Antalya Temizlik Yöneticileri Derneği ( ANTED) Başkanı Sümeyra Yılmaz, Fethiye Kat Hizmetleri Eğitimi Derneği ( FEKHED ) Başkanı Gülsüm Ayar, Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği( KAHDER ) Başkanı Recai Akman, İstanbul Housekeepıng Eğitim ve Dayanışma Derneği ( HEDD) 2. Başkanı İrem Sunar, Marmaris Housekeepıng çalışanlarını temsilen Executive Hk Müdürü Süha Yetkin, Nurhayat Altay, Hoted dönem başkanları Tarık Saylar, Sema Yorutur ve derneklerin yönetim kurulları iki gün süreyle katılırken, çalıştayın son gününde ise Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ve Numa Bay Exclusive Otel genel müdürü Mahir Oktay katıldı.

2023’de 75 milyon konuk, 60 milyar dolar gelir hedefleniyor…

Çalıştayla ilgili kısa bir açıklama yapan Onursal Başkan Başdanışman Executive Hk Müdürü Hakan Halit Yeni, “Amacımız sürdürülebilir bir turizm için, konuk memnuniyeti ve geri dönüşüm turizminin yegâne teminatları olarak gördüğümüz camiamızın sorunlarının çözülmesi, camiamızdan kopuşların önüne geçilmesi ve housekeepıng departmanına yönelik tercihin arttırılmasıdır. Sorunlara dikkat çekmek, dile getirmek sorumluluklarımız gereği bizim görevimiz.  Ama bunlar bizim çözebileceğimiz sorunlar değil. 2023 hedeflerinde 75 milyon konuk, 60 milyar dolar gelir beklediğimiz ve ülke ekonomisini ayakta tutan bu sektörün sürdürülebilirliği başta insana yatırımla mümkün olabilir.  Eğer sorunlar dikkate alınmazsa, 5-6 yıl içerisinde konaklama sektörünün yüzü, aynası olan housekeepıng bölümünde istihdamla ilgi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız…” dedi.

Genel ve Bölgesel sorunlarımızı konuşma fırsatı bulduk…

Onursal Başkan Başdanışman Executive Hk Müdürü Hakan Halit Yeni konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bu nedenle sorunlarımızı masaya yatırıp konuştuktan sonra, çözüm önerilerini de içeren, dosyayı bülten haline getirip konunun taraflarına ileterek, yaşadığımız ve ileride yaşayacağımız sorunlara dikkat çekmek istiyoruz. Genel sorunlarımızın yanı sıra bölgesel sorunlarımızı da konuşma fırsatı bulduk. Son derece verimli bir çalıştay oldu. Mavi Safir Laundry ailesinin destek ve katkılarıyla birincisini gerçekleştirdiğimiz çalıştayımıza katılımlarıyla destek veren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Sayın Burhan Sili, Disk Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Numa Bay Exclusive Otel Genel Müdürümüz Mahir Oktay başta olmak üzere, çalışmalarımıza birlik ve beraberlik içerisinde devam ettiğimiz çok kıymetli başkanlarıma bir kez daha en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.  Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.