Bodrum Gündem

Bitez, Gümüşlük Ve Gündoğan Mahalleleri Sessiz Bölge İlan Edildi…

Bitez, Gümüşlük Ve Gündoğan Mahalleleri Sessiz Bölge İlan Edildi…

Bodrum Belediyesi’nin 2020 yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülen 1’i ek, 13 gündem maddesinin en önemli gündemi arasında Bitez, Gümüşlük ve Gündoğan mahallelerinin sessiz bölge olarak oylanması oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Mart ayı olağan meclis toplantısına başkan Ahmet Aras’ın şehir dışında olması nedeniyle CHP’li meclis üyesi Dursun Göktepe başkanlık etti.

13 artı 1 ek gündemle toplanan mecliste dikkat çeken gündem maddeleri arasında Bodrum Belediyesi sorumluluğu veya mülkiyetinde bulunan alanlarda imar uygulaması yapılması, imar parseli üretilmesi ve Belediyenin alt ve üst yapı yatırım uygulamalarının gerçekleştirilebilmesi için, düzenleme sahalarının, düzenleme ortaklık payı oranı, vb. nedenlerden dolayı değişebileceği de göz önüne alınıp 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesine göre işlem yapılmasının sağlanması için 3194 sayılı İmar Kanunun 10. maddesi kapsamında beş yıllık imar programının onaylanması hususu oybirliği ile kabul edildi. Madde ile ilgili MHP’li meclis üyesi Bahattin Kul’un İmar Müdür vekili Bülent Bardak’ın okuduğu listede bahsi geçen alanlar dışında meclise gelmeyen fakat ilerleyen günlerde vatandaşların yeni talepleri doğrultusunda İmar Kanunun 18. Maddesinden doğrudan yararlanmalarına imkan tanıyan açıklama getirilerek maddenin oylanması kabul görmezken madde olduğu gibi oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Belediyeye yapılan yapı ruhsatı başvurularının değerlendirilmesi aşamasında, yürürlükteki Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ve yarımadadaki plan notları arasında dil birliği sağlanması, gerek estetik ve günümüz yaşam koşullarının zorunlu kıldığı şartları sağlama kaygısı ile getirilen mimari çözüm önerilerinin, gerekse ilçenin yöresel dokusu ve kent kimliğine uygun olmasını sağlayacak ilkelere dair düzenlemelere ilişkin çalışma yapılması hususu ise imar komisyonuna havale edildi.

Kavga Eden, Hanutçuluk Yapan Pazarcının Sözleşmesi Fesih Edilecek…

Bir diğer madde olan Bodrum Belediyesi Pazaryerleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin görüşülmesi esnasında pazaryeri kiracılarının en az 5 yıl olan Bodrum ikamet şartı 3 yıla indirilirken kiracı veya yanında çalışan kişilerin pazarda yüz kızartıcı suç ve kavgaya karışması halinde ve ayrıca hanutçuluk yapması durumunda sözleşmelerinin iptal edilmesi oldu. Madde oylanmadan evvel söz alan İYİ Partili meclis üyesi Atilla Serttaş, pazarda emniyeti sağlama işinin kolluk kuvvetlerinin görevi,  pazarda yüksek sesle satış yapmanın işin gereği olduğu ve hanutçuluk olarak değerlendirilmemesi gerektiği, her tartışan pazarcının da sözleşmesinin fesih edilmesinin doğru olmadığına dikkat çekmesi üzerine ilgili birim amiri “Biz her kavga edenin sözleşmesini fesih etmekten bahsetmiyoruz. Fakat adam öldürmeye kadar giden  durumlar söz konusu. Bunun önünü de kesmemiz ve pazar yerlerinde güvenliği sağlamamız gerekiyor” şeklindeki cevabı üzerine yapılan oylamada ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

Bitez, Gümüşlük Ve Gündoğan Mahallelerinin Sessiz Bölge İlan Edildi…

12’nci gündem maddesinde Bodrum İlçe sınırları içerisinde açılmak istenilen umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile açık ve kapalı alkollü içecek satışı ve sunumu yapılacak yeni içkili yer bölgeleri belirlendi.

Meclis toplantısının ilgili maddesinde Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürü Tanju Aksu, bilgilendirme yaptı. Buna göre; Bitez, Gümüşlük ve Gündoğan mahallelerinin sessiz bölge olarak değerlendirilmesi, yeni alınacak bar ve disko bölgesi kararı haricinde bu bölgelerde ve önceki meclis kararlarında belirtilen bölgelerde faaliyet gösteren bar ve disko faaliyet konulu işletmelerin kapanması ya da devir edilmek istenilmesi halinde haklarının sona erdirilmesinin, ancak marinalar ile konaklama tesisleri içerisinde barınanlara hizmet edecek şekilde bulunan bar ve disko faaliyet konulu işletmelerin bar ve disko bölgesi krokisine bakılmaksızın gerekli şartları taşıması ve kolluk kuvvet görüşü ile sonuçlandırılıp, işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Maddede, Bodrum Merkez Çarşı içi Dr. Alimbey Cad., Cumhuriyet Cad., Şehit Yusuf Cansevdi Sokak olmak üzere, Uslu Sokak –Sanat Okulu Cad. ve Adliye Sokağın Cumhuriyet Caddesi Üzerinden Atatürk Caddesi girişlerine kadar olmak üzere ve Cumhuriyet Caddesinde eski Halikarnas Diskonun olduğu yer de dahil olmak üzere bar ve Disko Bölgesi olarak belirlenmesine,

Gümbet Mahallesi Adnan Menderes Caddesi’nin başından başlayıp Vela Otel ve karşısındaki 15b nolu yerde dahil olmak üzere bar ve disko bölgesi olarak belirlenmesine, Erguvan Sokak No:1’den No:13 de dahil olmak üzere, sağda no:2 sayılı yerden Ayaz Caddesi ve Yarbay Sabri Ergüden Sokak başlangıcına kadar olmak üzere bar ve disko bölgesi olarak belirlenmesine,

Müskebi Mahallesi Yalı Caddesi’nde Light House Otel önünden başlayıp Yalı Caddesi bitiminde bulunan limana kadar olmak üzere bar ve disko bölgesi olarak belirlenmesine,

Bahçelievler Mahallesi Plaj Caddesi ve Bahçelievler Caddesi arasında kalan sokaklardan krokide belirtilen kısımların bar ve disko bölgesi olarak belirlenmesine,

Yalıkavak Mahallesi Çarşı Caddesi – İskele Caddesi ve Gür Sokak arasında kalan yerlerde krokide belirtilen kısımların bar ve disko bölgesi olarak belirlenmesine,

Türkbükü Mahallesi İnönü Caddesinde Sahne İstanbul’dan sahil kısmında bulunan yerlerin Maça Kızı otele kadar krokide belirtilen kısımların bar ve disko bölgesi olarak belirlenmesine karar verildi.

Oylama sonucu bahse konu madde oybirliği ile kabul edildi.

Oturumun başında İYİ Parti Grubu ile Cumhur İttifakı Grubu verdikleri ayrı önergelerle Bodrum’da belirlenen katı atık tarifelerinin yüksek olduğunu ifade ederek, yeniden düzenlenmesini talep ettiler. Dursun Göktepe ise belediyenin konu ile ilgili bir çalışma içine girdiğini ve büyük ihtimalle önümüzdeki meclis toplantısında yeniden görüşüleceğini dile getirdi. Verilen önergeler böylelikle gündeme alınmadı.

8’inci maddede Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin (CEMR) hazırladığı “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nın imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/g maddesi gereğince, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.