Bodrum Gündem

Bodrum ve Karia Rotary Yeni Üye Katılım Töreni Yapıldı

Bodrum ve Karia Rotary kulüpleri Bodrium Otel’de gerçekleştirdiği toplantıları iki gündem ile bir araya geldi. Birlikte gerçekleştirilen toplantıda Zeytin Dostu Derneği konferansı ve tadımı yapılırken yeni üyeler için de üye kabul töreni yapıldı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum ve Karia Rotary kulüpleri Bodrium Otel’de gerçekleştirdiği toplantıları iki gündem ile bir araya geldi.  İlk olarak Zeytin Dostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş tarafından zeytinyağı ile ilgili bir konferans, ardından da zeytinyağı tadımı gerçekleştirildi. Zeytinyağı konulu bu konferanstan sonra da Bodrum ve Karia Rotary kulüpleri üye alım törenleri yapıldı.

Bodrum Rotary Başkanı Muzaffer Dağgez ve Karia Rotary Başkanı Tülay Ersoy tarafından ritüline uygun olarak açılışı yapılan toplantıya; 2440. Bölge Guvernor Fatih Akçiçek ve eşi Yeşim Akçiçek, Zeytin Dostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ecz.Atilla Totoş, Muğla Zeytinyağı Tadım Paneli Lideri Ferudun Kaykı, Muğla Zeytinyağı Tadım Panelisti Nurdan Kaykı ile birlikte Bodrum ve Karia Rotary Kulübü üyeleri katıldı.

Üye Kabul Töreninde Çok Dikkat Çeken İfadeler Yer Alıyor…

Oldukça dikkat çeken ifadelerin yer aldığı üye kabul töreninde ilk olarak üyeliğe önerenler tarafından, Rotary Kulübü üyeliğine kabul edilenlerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra Bodrum Rotary Başkanı Muzaffer Dağgez ve Karia Rotary Başkanı Tülay Ersoy ayrı ayrı üye kabul törenlerini gerçekleştirdiler.

Üye kabul töreninde üyelerin özgeçmişleri okunup katılımcılar bilgilendirildikten sonra dönem başkanları yeni üyelere hitaben şu konuşmayı yaptı;

“Şu andan itibaren topluma hizmet veren, meslekte yüksek ahlak standartlarını teşvik ve dünyada iyi niyet ve barışın kurulmasına yardım eden, iş ve meslek sahibi kişilerin dünya ölçüsünde birleştiği bir kuruluş olan Rotary’e adım atmış bulunmaktasınız. Eminim ki düşündükleriniz, söylediklerinizle yaptıklarınız gerçeğe uygun bilgilerin tümü için adil iyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak ve ilgililerin tümü için hayırlı olacaktır. Rotary’de geliştireceğiniz dostluk ve tanışıklığı topluma hizmet vermek için bir fırsat sayınız. Hizmetin her Rotaryen’in olduğu gibi sizin de idealiniz olacağından kuşkumuz yoktur. İş ve meslek hayatınızda başarılı bir kişi olarak Rotary’e katıldınız. Rotary’nin size verdiği ilk görev; Rotaryen olarak bu niteliklerinizi daha da yükselterek, topluma karşı olan sorumluluklarınızı ve görevinizi yerine getirmek ve insanlara hizmet etmektir. Bu ideale ulaşmak için Rotaryi yaşamak ve paylaşmak gerekir ki, bu da ancak Rotary’e devamla sağlanabilir. Yönetim Kurulumuz, Rotary’nin kural ve geleneklerine uygun olarak sizi başkanı bulunduğum Rotary kulübü’nün üyesi olarak kaydetmiş bulunmaktadır. Rotary ve Rotaryan dostlarımız aramıza katılmanızdan mutluluk duymaktadır. İleride Rotary’de alacağınız görevlerde size şimdiden başarılar diliyor ve başkan olarak onurlu bir görevi daha yerine getiriyorum. Aramıza hoş geldiniz…”

Yeni Üyelerden Ahlaklı ve Çok Özel Sözveriş…

Bu konuşmanın ardından da Rotary Kulübüne kabul edilen ve yeni Rotaryen üyesi olan isimler, yine oldukça dikkat çeken sekiz maddelik şu metni okuyarak üye oluyorlar;

“İşimiz ve mesleğimi topluma hizmet etmek için fırsat olarak görmeyi. İşimin ve mesleğimin kurallarının ülkemin kanunlarının ve içinde bulunduğu toplumun ahlak standartlarının ruhuna ve özüne sadık kalmayı. İşyerimi ve mesleğimi yüceltmeyi ve seçtiğim iş ve meslek de en üstün ahlak standartlarını geliştirmek için uygulamak için elimden gelen bütün gayreti sarf etmeyi. İş verenime, yanımda çalışanlara, ortaklarıma, rakiplerime, müşterilerime, topluma ve iş ve meslek için içinde bulunduğum herkese karşı dürüst olmayı. Topluma yararlı bütün iş ve mesleklerin şeref ve saygınlığını tanımayı ve benimsemeyi. Gençlere olanak tanımak, başkalarının özel sorunlarının çözümünde yardımcı olmak, toplumun yaşam düzeyini yükseltmek amacıyla iş ve meslekte yeteneklerimi topluma sunmayı. İş ve mesleğinin topluma sunulmasında yapılacak reklamlarda ve diğer tanıtımı şekillerinde dürüstlük ilkesine bağlı kalmayı. İş ve meslek ile ilişkilerimde Roteryan dostlarımla daima Rotary’nin dörtlü öz denetimine sadık kalarak iletişimde bulunmayı. Rotaryan dostlarımdan dörtlü özdenetim ötesinde öncelik ve avantajlar beklememeyi. İş ve meslek sahibi bir Rotaryen olarak kabul ve beyan ederim…”

Törenin ardından 2440. Bölge Guvernor Fatih Akçiçek yeni üyelerin rozetlerini ve üyelik belgelerini verdi. Gerçekleştirilen bu tören ile Damlagül Çelik, Funda Ayla, Erkan Saylam, Engin Olcay, Serpil Barutcu, Ceren Cesur, Ceyhun Cesur, Rabia Semerci, Filiz Kulaklı Bodrum ve Karia Rotary’e kabul edilmiş oldular.

Duygularını ve tören ile ilgili gözlemlerini katılımcılar ile paylaştılar. 2440. Bölge Guvernor Fatih Akçiçek de yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra özellikle Bodrum ve Karia Rotary Kulüplerini çok aktif ve coşkulu bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, üye artışlarının yüzde 65’lerin üzerinde olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda Gürol İnan da söz alarak Totem ve Tabela kirliliğine karşı başlattıkları mücadele ilgili bilgiler verdi.

Bodrum ve Karia Rotary kulüplerinin birlikte düzenledikleri üye kabul töreninin gerçekleştirildiği toplantı, Bodrium Otel’in lezzetleri ile öne çıkan menüsü ve deneyimli personelinin servisi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.