Bodrum Gündem

“Kokteyl Üzerinden Yaratılmaya Çalışılan Algı Yanlıştır…”

“Kokteyl Üzerinden Yaratılmaya Çalışılan Algı Yanlıştır…”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’li ve İYİ Partili Kültür Komisyonu üyeleri Meclis toplantısı sonrası yaptıkları basın açıklamasında komisyon olarak maliyeti 30 bin lirayı bulan kokteyllere dur dediklerini açıkladılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz günlerde Kent TV köşe yazarı Ayhan Ongun’un sosyal medya üzerinden başkan yardımcısı Emel Çakaloğlu’nu hedef aldığı ifade edilen yazısına istinaden bugün Bodrum Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı sonrası CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Gurup Sözcüsü Emre Köroğlu, Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan,CHP’li ve İYİ Partili Kültür Komisyonu üyelerinin yanında CHP’li meclis üyelerinin de hazır bulunduğu gurup basın açıklaması yaptı.

Ayhan Ongun’u “Bu Nasıl Kültür Politikası” başlığı ile yayınladığı yazıda Bodrum Adanalılar Derneği olarak Bodrum Kültür Komisyonuna yaptıkları başvurunun komisyon toplanmadan karar alındığı ve alınan kararın da kendilerine imzasız olarak gönderildiği yönündeki beyanına ek olarak  “Ancak Nazım Hikmet’i ölüm yıldönümünde anma(yas) toplantısına bile kırmızı giysilerle gelen birinden bu etkinliğin önemini kavramayı beklemek ne kadar doğru olur?” cümleleri ile de başkan yardımcısı Emel Çakaloğlu’nu hedef alan sözlerinin ardından bugün yapılan basın açıklamasının detayları şöyle “

Kültür Komisyonu Maliyeti 30 Bin Lirayı Bulan Kokteyllere Dur Dedi…

Basın açıklamasında CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, sosyal medyada yayınlanan bir haber üzerine bir değerlendirme yapma ihtiyacı duyduklarını belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti “Hepinizin bildiği gibi Kültür Komisyonumuz göreve geldiği günden bu yana her kuruşun hesabını verip Bodrum halkının tasarruflarını korumakla sorumludur, bütün komisyonlarda olduğu gibi. Aktarılan bilgi tamamen yanlıştır. Komisyonumuzun İYİ  Partili üyeleri de buradadır. Komisyonumuzun almış olduğu karar oy birliği iledir. Yapılan imza günleri olsun, etkinlikler olsun bütün Bodrum halkı bilsin artık kokteyl verilmemektedir ve verilmeyecektir. Kokteyl üzerinden yaratılmaya çalışılan algı işte işini bilmez ya da ya da komisyon kararı olmadığı yönündeki bilgi yanlıştır, eksiktir. Bodrum halkının bilmesini istemekteyiz. Bundan sonra tekrar ediyorum alanlar tahsis edilebilir, o komisyon kararıdır bilemem ama kafelerimizde bir kokteyl uygulaması olmayacaktır bedelsiz olarak. Kültür komisyonumuza görev alan iyi partili arkadaşlarımıza teşekkür ederiz hassasiyetlerin den dolayı. Cumhuriyet Halk partisi grubu ve İYİ Parti ve bu komisyonlarda katkı koyan AK parti üyelerimize teşekkür ederiz. Bütün komisyonlar şeffaf bir şekilde çalışmaktadır. Bodrum halkının her kuruşu çok değerlidir ve değerli olmaya devam edecektir teşekkür ederiz. Bütün komisyonların yanındayız arkasındayız ve bütün komisyonlar şeffaftır Bodrum halk istediği bilgiyi alabilir komisyon kararlarını oy birliği ile alınıyor, imzasız karar alındı daha sonra imzalandı diye bir şey söz konusu değildir.” Dedi.

Sosyal Medyada yer alan yazının ve ithamların hedefinde yer alan Bodrum belediye Başkan Yardımcısı ve  Kültür Komisyonu Başkanı Emel Çakaloğlu konu ile ilgili olarak şunları söyledi “Bodrum Belediyesi’nden talep edilen kokteyller 26-27 bin lira gibi bir rakam tutuyor. Biz Kültür ve Sosyal İşler olarak bir yönetmelik hazırladık.  2019’daki harcamalarımızı 2020 de daha uygun yönetmek açısından. Komisyon olarak 2020’nin başından itibaren kokteyl vermeme kararı aldık, bütçe sıkıntısı açısından.  Çay kahve ikramlarımız oluyor dernek ve sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda kokteyl vermek artık olmayacak. Bütçe kamu yararına kullanılacak. “ dedi.

CHP Gurup Sözcüsü Emre Köroğlu,  komisyonun geçen yıl 300 ün üzerinde etkinliğe destek olduğunu kaydederek “Özellikle Kültür Sosyal Müdürlüğümüzü her hafta toplanan ve geçen yıl 300’ün üzerinde kamu yararı olan etkinliklere destek vermiştir. Bu sene itibariyle de bütçe anlamında 8 milyondan 6 milyona düşen bir bütçe ile destek olmaya devam etmekteler. Ben de grup sözcüsü olarak ve meclis üyeleri adına kendilerine ve İYİ Partili meclis üyelerine çalışmalarından dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. “ dedi.

Ayhan Ongun’un tartışmalara neden olan yazısı şöyleydi :

BU NASIL KÜLTÜR POLİTİKASI?
Bodrum Belediyesi Kültür-Sosyal İşlerden sorumlu Belediye Başkan yardımcısının kültür etkinliklerine bakış açısını gösteren ilginç bir örnek.
Afişini gördüğünüz bir uluslararası etkinliğin Bodrum Buluşması için Bodrum Adanalılar Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Yazın Çalışma Grubu adına yaptığımız başvuruya verilen yanıt.
Başvuruyu yaptığımızda komisyonda görüşülüp sonucun tarafımıza bildirileceği söylenmişti.
Çok ısrarlı takibimiz sonucu bize bir komisyon kararı gönderdiler.
Dikkatinizi çekmiştir, aslında komisyon toplanmadan yasak savar gibi bir karar yazılıp komisyon üyelerinin ismi açılmış ancak hiçbirinin imzası yok.
Yani komisyon toplanıp görüşmüş değil.
Öyle olsa en azından bizlerden birini çağırıp bilgi alabilirlerdi.
Sanki bizim derdimiz yalnızca kokteylmiş gibi gösterilmeye çalışılan etkinlik içinde yaşadığımız günlere çok uygun ve eş zamanlı olarak Türkiye’nin farklı kentlerinde yapıldığı gibi yurt dışında da 14.ncüsü düzenleniyor.
Bodrum buluşmasını da 3.kez yapacağız.
Ancak Nazım Hikmet’i ölüm yıldönümünde anma(yas) toplantısına bile kırmızı giysilerle gelen birinden bu etkinliğin önemini kavramayı beklemek ne kadar doğru olur?
Kuşkusuz bu yaklaşım aynı zamanda komisyon üyelerine de saygısızlıktır.
Yok eğer komisyon üyeleri toplandı ve bu konuyu görüştü ise, karar tutanağını imzalamayarak onlar da görev ihmali yapmışlardır.
Oysa biz beklerdik ki; “böyle uluslararası bir etkinliği daha da yararlı ve işlevsel hale getirmek için belediye olarak biz başka neler yapabiliriz” şeklinde bir yaklaşım olsun.
Ama gördüğünüz gibi her konuda olduğu üzere, ciddiyetsiz bir anlayışla sözüm ona Bodrum’un kültür-sosyal yaşamına yön veriyorlar.
Geçmişte ticari kaygılarla etkinlik yapanlara sağlanan imkanlar ve gösterilen aşırı ilgiyi gönüllü kuruluşlardan esirgeyen bu zihniyetle Bodrum da kültür ve-sanat faaliyetlerinin geliştirilmesi nasıl mümkün olacak, göreceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.