Bodrum Gündem

Kadın İşsizlik Oranı Yüzde 35

Kadın İşsizlik Oranı Yüzde 35

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı…

Bodrum Gündem Haber

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladığını, ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçinin can verdiğini hatırlatan Alban,  “O günden başlayarak günümüze kadar kadınlar, emeklerinin karşılığı almak için mücadele veriyor, “hak verilmez alınır” ilkesiyle, kalıplara sığdırılmaya çalışılan kadın hakları ve özgürlükler için hakkını arıyor” dedi.

Kadın Hakları İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz

Türkiye’de, AKP iktidarı ile birlikte her alanda olduğu gibi kadın emekçilerin haklarının da geriye doğru itildiğini belirten Alban, işsizlikten en fazla kadınların etkilendiğini, işsizlik oranının yüzde 20’lere ulaşmış iken kadın işsizlik oranının yüzde 35’i bulduğunu vurguladı.

CHP’li Alban kutlama mesajında şunları kaydetti: “Kadınlar çalışma hayatına katıldıklarında ise haklarını alamamaktadır. Kadınlar ikinci sınıf emekçi olarak görülmektedir. Kadınlar erkeklerden 2,5 kat daha az ücret almaktadır. Her 4 kadından 3’ü ücretsiz çalışmaktadır. Kadınlar, ev ve aile bakımına erkeklerden 5 kat fazla zaman harcadığı için 11 milyon kadın çalışma hayatına katılamamaktadır.

Türkiye’de kadın emeği her geçen gün daha da görünmez ve değersiz hale getirilmektedir.

Kadınların siyasal haklarını tanıyan ve bu alanda her türlü mücadeleyi yapan Cumhuriyet Halk Partisi olarak; eşit işe eşit ücret ile çalışma hakkı için; sendikal haklar için; sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik haklarının güvence altına alınması için; kadınların toplumsal yaşama eşit biçimde katılımı için mücadeleye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.