Bodrum Gündem

“Uçurtmayı Vurmasınlar” Hükümlü Annelerin Çocukları İçin Söylediler (Video Haber)

Sanatçı Pınar Seli Soydaş öncülüğünde bir araya gelen Bodrumlu kadınlar, “Ona Ses Ol” konseri düzenledi. Ayvalık Açık Tip Cezaevi Kadın Hükümlü Çocukları için oyun evi yapımı masraflarını karşılamak amacıyla gerçekleşen “Ona Ses Ol” konserini Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ve CHP Bodrum Kadın kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan başta olmak üzere çok sayıda Bodrumlu izledi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Mandalin’ de düzenlenen konserde; Bodrum’da yaşayan psikolog, avukat, emlak danışmanı, mühendis, ev hanımı gibi gönüllü annelerden oluşan koro; Bir Çocuk Gördüm Uzaklarda (Pınar Seli ve koro ), Gidelim Buralardan (Seda Doğan Sandalcı), Bana Bir Masal Anlat Baba (Zeynep Can), Küçüğüm ( Fatma Deveci ve şiir-Rüya Atalağ), Kaçış (İbrahim Evgeç), Duvaksız Gelin Olmaz (Öznur Subaşı Karayiğit), Ünzile ( Dilara Gül Yiğit), Güneş Topla Benim İçin (Songül Kösedağı), Masum Değiliz (Gülcan Ceyhan), Kıyamam Sana (Demet Üneş), Benimle Oynar mısın? (Güler Yorga), Çemberimde Gül Oya (Arzu Türkdoğan), Uçurtmayı Vurmasınlar-Bir Görüş Kabininde (Başak Hıdır), Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar ( koro ve şiir-Hülya Kocadon) şarkılarını seslendirdi.

Ayvalık Açık Tip Cezaevi Kadın Hükümlü Çocukları için oyun evi yapımı masraflarını karşılamak amacıyla gerçekleşen “Ona Ses Ol” konseri sırasında; sözleri Kemal Burkay’a, Müziği Arto Tunçboyacıyan’a, düzenlemesi ise İskender Paydaş’a ait Pınar Seli’nin seslendirdiği “Gülümse” isimli şarkının klibi, ilk kez yayınlandı. Pınar Seli “Kamu spotu haline gelmesini istiyoruz” dediği klip için; İsmail Tepe (saksafon), Deniz Ilgar (gitar), İskender Paydaş (düzenleme), Samet Çetinak’a (klip prodüksiyonu) ve klipte hükümlü annenin çocuğu rolünü başarıyla canlandıran Korist Öznur Subaşı Karayiğit’in küçük kızı Işıksu’ya teşekkür etti.

Gecede seslendirilen şarkılar arasında kısa bir konuşma yapan Pınar Seli Soydaş, “Bodrum yine farkını ortaya koydu. Çok güzel birliktelik örneği göstererek çocuklarımıza destek oldunuz, hepinize teşekkür ediyorum. Daha geniş kitlelere yayılsın, daha çok insan farkına varsın, farkındalık olsun istedik. Çünkü çoğumuz içeride 0-6 yaşa kadar çocukların olduğunu bilmiyoruz… Annelerinin yanında kalmak zorunda olduklarını bilmiyoruz. Kadınlar olarak yola çıktık. Bir de babamız var. Bu akşamki konser için üç aydır çalışıyoruz. Ayvalık’ı ziyaret edip orada çocukları görüp onlara sarılacağız. Ben bu gecenin gerçekleşmesinde desteklerini bizden esirgemeyen Bodrum Kaymakamlığımıza, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Bodrum Belediyesine, Amerikan Kültür Koleji ve Çiğdem Demiralp’e, Oğuz Özay Ajansa, Limak Holdinge, Mandalin’i bize açan ve bu gecenin gelirini bağışlayan Atilla Serttaş’a, tüm korist meleklerime ve müzisyen arkadaşlarıma, aileme, eşime, çocuklarıma, özellikle de anne-babama çok teşekkür ederim… ‘Komşumuz aç yatmaz’ diyerek büyüttüler beni” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Seli, “Buradan elde ettiğimiz gelir ile Açık Tip Cezaevi Kadın Hükümlü Çocukları için oyun evi yaptırmak istiyoruz. Amacımız farkındalık yaratarak vatandaşlarımızın desteklerini almak ve tabii ki vicdanlı çocuklar yetiştirmek…” dedi.

Konser repertuvarındaki Küçüğüm şarkısında korist Fatma Deveci’ye şiirle eşlik eden ilköğretim öğrencisi Rüya Atalağ’a ve konser finalinde Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar şarkısının şiir bölümünde Nazım Hikmet’in Dünyayı Verelim Çocuklara şiiri ile koroya eşlik eden Hülya Kocadon’a ayrıca teşekkür eden Pınar Seli, önümüzdeki haftalarda koroyla birlikte Ayvalık Açık Tip Cezaevi’ni ziyaret etmek üzere hazırlık yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.