Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Kolejinden Anne-Babaları Rahatlatan Açıklama

Bodrum Bahçeşehir Kolejinden Anne-Babaları Rahatlatan Açıklama

Bodrum Bahçeşehir Koleji eğitime ON-LİNE devam edecek. Hem öğrencilerin sağlığı, hem eğitim öğretimlerinin sekteye uğramadan devamlılığının tesisi hususunda hızlı refleks veren kurum, gerekli tüm önlemleri aldıklarını açıkladı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında ülkemizde ilk Koronavirüs (Covid-19) vakasının görüldüğü açıklanmasının ardından özellikle okulların tatil edilip edilmeyeceği, buna bağlı olarak da eğitim-öğretimin de sekteye uğrayacağı yönünde tedirginlik duyulmaya başlanmıştı.

Konu ile ilgili ilk açıklama Bahçeşehir Üniversitesinden geldi. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

Okullara 16 Mart İtibarı ile Tatil Kararı…

Türkiye’de 16 Mart 2020 Pazartesi günü itibarı ile tatil kararı alındı. İlk açıklama Bahçehir Bodrum Kolejinden geldi. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğü tarafından velilere gönderilen mektup ile okulların tatil edilmesi durumuna karşı gerekli tüm önlemlerin çok önceden alındığını ve Türkiye’deki tüm Bahçeşehir Kolejlerinin uzaktan eğitim sistemine uygun hale getirildiğinin bilgisini verdi.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğünün velilere gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor;

“Salgının küresel çapta yayılmasından itibaren alınan önlemler sonucu ülkemizde bu aşamada salgın boyutunda bir durumun varlığından söz edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, tedbirlerin artırılarak devam ettirilmesinin gerekliliğinin de altı çizilmiştir. Hem öğrencilerimizin sağlığı hem eğitim öğretimlerinin sekteye uğramadan devamlılığının tesisi hususunda hızlı refleks veren kurum olarak bizler de önlemlerimizi alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.

Bu tedbirler kapsamında tüm kampüslerimiz, rutin endüstriyel temizlik ve dezenfekte süreçlerine ek olarak nano gümüş iyon teknolojisi ile periyodik olarak dezenfekte edilmektedir. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm personelimize Koronavirüs başta olmak üzere salgın hastalıkların önlenmesi için alınması gereken önlemler konusunda gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve okul kampüslerimizin söz konusu salgından etkilenmemesini sağlayacak önlemler maksimum düzeyde alınmıştır.

Aldığımız tüm bu önlemlerin yanı sıra Mayıs ayına kadar tüm il içi, yurt içi, yurt dışı geziler, organizasyonlar, proje ve yarışmalar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Mayıs – Haziran aylarında yapılması planlanan etkinlikler ve programlarlar ilgili olarak da bilahare tarafınıza detaylı olarak bilgilendirme yapılacaktır. Kampüsünüz özelinde planlanan tüm gezi ve organizasyonlarınızın iptal veya erteleme duyuruları ise yine kampüsünüz tarafından sizlere vakit kaybetmeksizin iletilecektir.

Bu aşamada herhangi bir öğrencimizde veya personelimizde Koronavirüs’e rastlanmaması bizler için sevindirici bir gelişmedir. Bununla birlikte yakın zamanda yurt dışına seyahat etmiş öğrencilerimizin veya yurtdışına seyahat etmiş aile bireyleri ile temas etmiş öğrencilerimizin okul yönetimleriyle irtibata geçerek T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen “14 Gün Kuralı”nı uygulamalarını, seyahat dönüşü 14 gün boyunca evlerinde istirahat ederek 14 gün sonunda sağlık raporuyla birlikte okula devam etmelerini öneririz.

Sayın Velimiz, aldığımız tüm tedbirlerimiz başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere toplum sağlığını korumak maksadıyla kararlılıkla uygulanacak olup okullarımızın ve çocuklarımızın bahse konu salgını herhangi bir zarar görmeksizin atlatabilmemiz için iş birliğiniz ve hassasiyetinizi rica eder, öğrencilerimize ve siz değerli velilerimize sağlıklı günler dileriz…”

Yorumlar

  1. Maýagözel dedi ki:

    Merhaba . Benim kardeşim Abimin oğlu size kayıt yaptırmak istiyor. Ama kardeşim Yabancı yani Türkiye vatandaşı değil Türkmenistan. Şu an Bodrum şäherinde kendisi. Size yüz tutsa yardımcı olursanız sevinirim. Mutluluk ve huzur başarı dilerim.