Bodrum Gündem

Gazetecilerin Tutuklanması FETÖ Taktiğidir

Gazetecilerin Tutuklanması FETÖ Taktiğidir

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “Masum gazetecilerin bir gece yarısı evinden alınıp tutuklanması FETÖ taktiğidir.” dedi…

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’de son günlerde basın özgürlüğü adına utanç günleri yaşandığını söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, kumpas davalarında yaşanan, Fetö’nün taktiği gece yarısı ev basmalar, tutuklamaların yine yaşanmaya başladığını, AKP’nin eski alışkanlıklarını devam ettirdiğini söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “Vatandaşlarımızın ülkemizde, dünyada olup bitenleri öğrenmesi, gerçek ve doğru bilgiye ulaşabilmesi için özgür ve tarafsız basına büyük sorumluluk düşmektedir. Ne yazık ki ülkemizde basın ne özgürdür ne de tarafsızdır. AKP’nin baskıcı, yandaş yaratma politikaları nedeni ile basın özgürlüğünde ülkemiz son sıralarda, tutuklu gazeteciler sıralamasında ise ilk sıralarda yer almaktadır. Son olarak Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, gazeteci Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve yazı işleri müdürü Aydın Keser ne yazık ki tutuklanmıştır. Bu isimlerin bazılarının ortak noktası ise AKP hükümetinin Fetö ile beraber yürüdüğü yıllarda kumpas davaları ile suçsuz yere hapse atılmalarıdır. Yani bu isimler Fetö terör örgütü konusunda iktidarı yazıları ve haberleri ile uyarmış, AKP eli ile adalet sistemi içerisine yerleştirilen Fetöcüler tarafından bir gece yarısı evlerinden alınarak suçsuz yere hapse atılmışlardır. Hatalarından ders almayan, kandırılmayı, aldatılmayı alışkanlık haline getiren ve adalet sistemini iktidarlarının gücü ile adaletsiz hale getiren AKP’nin yarattığı güvensizlik ortamında gazeteciler Fetö taktiği ile gece yarısı evlerinden alınmış yine tutuklanmıştır. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan gazeteciyi tekrar tutuklayacak kadar gözlerini karartmışlardır. Gezi davasında tüm sanıkların beraat etmesinden sonra AKP Genel Başkanı açıklama yapmış hemen harekete geçen AKP yargısı beraat veren mahkeme üyelerine soruşturma açmış büyük bir ihtimalle de görev yerlerini değiştirerek gözdağı vermeye çalışacaklardır…” dedi.

“Parti isminde adalet ve kalkınma olan parti ülkede ne adalet bırakmıştır ne de kalkınma”

Parti isminde adalet olan AKP ülkemizde ne yazık ki ne adalet bırakmıştır ne de kalkınma. Şeklinde açıklamasını sürdüren Zeybekoğlu açıklamasını şu şekilde bitirdi; “İktidarlarının sonunun geldiğini anlayan AKP, ne istedilerse verdikleri Fetö taktiği ile özgür basına gözdağı vermeye çalışmakta, baskı altına almaya çalışmaktadır. Adalet sistemi nedense Fetöyü öven, Pensilvanya’ya giden, sosyal medya hesapları üzerinden tehditler savuran, bu tutuklanan isimleri hedef gösteren, AKP’ye yakınlığı ile bilinen bazı isim ve gruplara dokunmamakta, onları cesaretlendirmektedir…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.