Bodrum Gündem

Anaokulu ve Kreşlerde Tatil Olacak mı?

Anaokulu ve Kreşlerde Tatil Olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın okulların tatil edildiğini duyurduğu açıklamasının ardından gözler kreş, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüplerine döndü.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Korona virüsü nedeniyle İlkokul, ortaokul ve liselerin 16 Mart’tan itibaren bir hafta, üniversitelerin de 16 Mart’tan itibaren 3 hafta tatil edildiğinin açıklanmasının ardından  gözler kreş, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüplerine döndü.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konu ile ilgili yaptığı açıklamanın detayları şöyle; “Bu tedbirin alınması çocuklarımızın okullarda toplu olarak bulunmasını engellemektir. Elbette özel okullardaki öğrencilerde bu durumla birebir karşılaşacaklardır. MEB’e bağlı ana sınıf ve tüm kreşler içinde bu söz konusudur. MEB çerçevesinde tüm ülkeyi ilgilendiren bir konu. Küresel bir hastalığın kontrol edilebilmesi için böyle bir çalışma ihtiyacı doğurdu. Bizde böyle bir çalışmayı uygun gördük.” Dedi.

MEB’e bağlı olmayan özel kreşlerde kreş yönetimleri ve veliler karşılıklı anlaşma yöntemi ile çocuklarını kreşlere gönderip göndermeme kararı alacakları ifade edildi.

Bakanlık açıklamasının öncesinde Kartanesi Anaokulları Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Bilgin Duman velilerinden gelen yoğun telefon trafiğinin ardından sosyal medya hesabından  “Sayın velilerimiz; Milli Eğitim Bakanımız Sayın @ziyaselcukprofdr yaptığı okullar tatil basın açıklamasında meb’e bağlı özel anaokullarında kapatması zorunludur açıklaması gelmiştir.
Kreş , gündüz bakımevi bölümümüze gelen mail aşağıdadır.
Bu akşam yapılan basın açıklaması sonrasında ilk, orta ve liselerin 16 Mart 2020 pazartesi günü itibariyle tatil edildiği bilgisine istinaden Bakanlığımız tarafından Kreş, Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kulüplerinin 13 Mart 2020 cuma günü (yarın) açık olduğu ancak pazartesi günü tatil olup olmayacağı konusunda yarın gün içinde bilgi verileceği bildirilmiştir. Bakanlığımız tarafından kuruluşların tatil edilmesi yönünde bir karar alınması durumunda kuruluşlarımıza bilgi verilecektir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Muğla AÇSHİM Kreş Hizmetleri Birimi

Bizlerin bilgisi bu geceyle ilgili iki okulumuz için budur. 😊Her iki bakanlıktan gelen yazıyla yarın tüm velilerimize alınan net bilgi aktarımı yapılacaktır. Haber açıklandığından beri sizlerin telefonlarınıza , mesajlarınıza yetişmekte bu gece zorlanıyoruz bu yüzden açıklama yapma gereği duyduk. Saygılarımızla .” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.